Властите в САЩ отказаха да признаят Байдън за президент

Правителствената агенция, натоварена с организацията на администрацията в САЩ – администрацията на Общите служби (GSA) отказа да признае Бай Дън за президент


Правилно! Все още в САЩ няма избран президент, няма President-elect. Има медийни прогнози с висока степен на вероятност, че Байдън ще е президент, но това все още не е юридически факт. Изборите не са приключили. Това е стане едва след като завърши преброяването в петте висящи щата, минат повторните преброявания в Уисконсин и Джорджия и съдът се произнесе по обжалванията. Едва тогава (най-късно до 14 декември) ще има законен и достоверен резултат от изборите.
• Борислав Цеков

Ръководителят на администрацията на Общите служби на САЩ Емили Мърфи отказва да признае победата

Представители на щаба на Джоузеф Байдън изпратиха искане до администрацията на Общите служби на САЩ да признае политика за избран президент на страната. Това съобщи Фокс Нюз.

В документа се посочва, че победата на демократа на изборите е получила „независимо потвърждение“, така че отделът трябва „незабавно да признае Джо Байдън и Камала Харис за избрани за президент и вицепрезидент“.

„Националната сигурност и икономическите интереси на САЩ зависят от това дали федералното правителство ясно и незабавно ще демонстрира готовността си да изпълни волята на американския народ и да осъществи плавно и достойно предаване на властта“, се казва в обръщението.

Водещи американски медии съобщиха за победата на демократичния кандидат Джо Байдън. Той от своя страна също се провъзгласи за победител. Действащият президент Доналд Тръмп не призна поражението, а адвокатите му подготвиха дела в съдилищата на различни щати с искане да се преустанови преброяването на гласовете и да се разследват предполагаеми нарушения.

По закон избраният президент трябва да встъпи в длъжност на 20 януари 2021 година.

По-рано вестник „Политико“ съобщи, че ръководителят на администрацията на Общите служби на САЩ Емили Мърфи отказва да признае победата на демократичния кандидат на изборите. Както обясниха експертите, без потвърждението на ръководителя на отдела Байдън няма да има достъп до финансови ресурси. Мърфи от своя страна представлява Републиканската партия. Емили Мърфи встъпи длъжност при Тръмп през 2017 г.

ЕПИЦЕНТЪР

ФЕЙК НЮЗ: Медиите обявиха Джо Байдън за новия президент на САЩ

 

Доналд Тръмп спечели лавинообразно, – “Операция ужилване“ е в ход (ВИДЕА – БГ СУБ)

 

Последно от СВЯТ