Правният спор между Путин и Гутериш ни дава разбиране за по-нататъшните процеси не само в Украйна (ВИДЕО)

Неофициалният говорител на Путин, основател на Единна Русия, депутат, координаторът на Национално-освободителното движение (НОД) Евгений Фьодоров, по време на интервю за вестник „Национален курс“ нарече не случайни и закономерни показаните на руснаците в директен ефир кадри с правния спор между президента Владимир Путин и генералния секретар на ООН Антонио Гутериш. Този диалог на юристи е пряко свързани с незаконни решения на Горбачов през 1991 г. и ситуацията с Украйна .

„Въпросите са правови , те изглежда технически, но те винаги са главни, те дефинират всичко. Къде ще се затича човек, ако има сериозен конфликт с някого? Той ще тича в органите на реда или в съда. Това е най-висшата инстанция, отразяваща миналия опит. На практика това е международна история, предишен опит на човечеството. И в този смисъл Гутериш, разбира се, е главният адвокат на планетата. Той не е шеф на ООН, той е секретар, неговата задача е да организира и осигурява международното право чрез механизмите на ООН. Това е неговата функция. И обсъждане даже с елементи на спор – това е изключително важно, просто показва на какъв етап сме, на прав път или не. Как се получава от гледна точка на закона. Гутериш започна разговора с това, че вие там ​​нападнахте, „считаме това за нахлуване в Украйна“. Искам да кажа, че главният адвокат на планетата смята, че това е нахлуване. И тогава възникна теоретико-правен спор, в който двама международни юристи обсъждаха сериозни неща. И Владимир Путин се позова на подробностите на Международния съд на ООН и ги коментира. Това беше много дълбоко гмуркане в правната плоскост. Руският ръководител се намира в абсолютен анализ на тази ситуация и това е може би основният въпрос, защото той е главният адвокат на страната по длъжност. Най-добрият адвокат в света се срещна с най-добрия адвокат на страната. Неговата задача е да контролира прилагането на закона, баланса на правомощията, координацията на правомощията, за това трябва да знае тънкостите на правния аспект. И неслучайно Путин е завършил юридическия факултет на Ленинградския държавен университет“, спомня си депутатът.

Ситуацията с Косово от гледна точка на международното право разкрива същността на въпроса не толкова за признаването на републиките на Донбас, а за признаването на републиките, които са били част от СССР, включително Украйна.

„И двамата се съгласиха, че съдът на ООН изнесе аргументи за това дали съгласието на Белград, като централен орган, е необходимо, за да се нарушат границите от Втората световна война чрез самоопределение на нациите, тоест дали една нация може да се отдели. Забележете, те не спориха за границите от Втората световна война. Това е аксиома, стоманобетонно табу на международното право. Става дума за това, че вътре в границите някой се отделя, може някой да се влее, но границата е аксиома на международното право. И ето го в рамките на тези граници Косово, което реши да се отдели от Сърбия, но Белград беше против. И този съд в ООН проучи дали от гледна точка на международното право Косово има право да се отдели от Сърбия без съгласието на Сърбия. И съдът стигна до извода, че Косово има право, но съдът не успя да доведе своята гледна точка до ООН. Тоест ООН не се съгласи с мнение на нейния отдел и затова Косово все още не е и няма да бъде според Гутериш в списъка на нациите. Този списък на нациите включва Литва, Латвия, Естония, Украйна, но не и Косово“, продължи Евгений Фьодоров.

Горбачов незаконно изгони балтийските републики от СССР, което послужи като основа за тяхното признаване в ООН.

„И причината, поради която Литва, Латвия, Естония са там, е, че нямаше спор за тях, те по принцип бяха изгонени от Горбачов година преди ликвидацията на СССР. Ако Белград беше казал, Косово, махай се. Край, Косово веднага влиза в списъка на нациите. Затова неслучайно САЩ убеждават Сърбия да признае, макар със задна дата излизането на Косово.Само изглежда, че всички нарушават международното право. Дори и най-закостенелите бандити, когато ходят по работа, много внимателно спазват даже правилата за движение. И като цяло, когато живеят, се стараят да не нарушават закона“, отбеляза координаторът на НОД.

Дойде времето за осмисляне на правните аспекти.

„Затова този публичен спор е най-важното – руските канали искаха да покажат този спор, когато Владимир Владимирович беше в ефир. Имаше такъв елемент от спора на живо, когато Гутериш каза, добре, те не бяха приети в ООН, въпреки натиска от САЩ. Косово не влезе. Защото международното право работи. Това е НОД-овска тема и колониалните ТВ канали изрязаха този спор в записа. Това би съборило цялата им концепцията. Трябва да знаем, че както Косово не е признато, така и Донецк, и Луганск няма да бъдат признати от ООН, ако Киев не даде такова съгласие. И какво означава това като цяло? Нарушаване на международното право. Повече от 2 месеца минаха от спецоперацията. И ние казахме преди месец и половина, че ще дойде време да осмислим какво да правим? В тази система няма да постигнем победа. Ако беше само Украйна, отдавна щяхме да ги победим , но тъй като ние се бием срещу САЩ и техните съюзници и васали, техният бюджет е сто пъти по-голям от нашия… да, идеологически ски можем да сме по-силни, но техническото предимство е на страната на американските окупатори. Не забравяйте, че казахме, че няма да можем да спечелим там. За което ни крещяха, ругаеха ни, цялата тази тълпа фалшиви патриоти, водени от нашата телевизия. Но се оказахме прави, защото разчитаме на теорията на въпроса. А ние, цялата страна, едва сега подхождаме към осмисляне – какво да правим по-нататък?“ – задава въпрос депутатът.

Заслугата на Путин е във въвличане в борбата на НОД дори противниците на НОД.

„Владимир Путин направи брилянтно нещо, той въвлече в националноосвободителния процес, дори и тези, които не искаха да участват в него. Най-закоравелите, които воюваха с нас 10 години, сега са участници в националноосвободителния процес. Разбира се мърсят, измислят всякакви истории, но са принудени да подкрепят и организират генералната линия на НОД. Блестяща операция на Путин. Но какво да правим след това?“, продължава Евгений Фьодоров.

Диалогът на двама политици-юристи в ефир не се появи случайно, той показва по-нататъшното развитие на събитията.

„И ето, този спор с Гутериш, той неслучайно се появи сега. Мислите ли, че не можеше да обсъжда правни въпроси преди? Спорът беше специално показан, за да започнат хората да си въртят мозъка, защото победата в Отечествената Война е възможна само с мозъци. Никакви хвърляния на шапки, каквито виждахме последните два месеца, просто някаква вакханалия, няма да дадат победа. И точно враговете ни тласнаха към такова еуфорно отношение. В този разговор виждаме по-нататъшните стъпки. Тези стъпки, те са общо взето видими – ще трябва да водим политика, съгласувана с международното право, ние вече се занимавахме с нея, просто не сме я оформили. Русия действаше в съответствие с международното право, но не го оформи по необходимия начин. Не го състави не защото някой нещо не разбира. Виждаме от този диалог, че Путин е блестящ в материала. Когато става дума не само за съдебното решение, но също и за коментарите, които са хиляди, е ясно, че той отделя по няколко часа на това всеки ден. Но особено този въпрос се протяга от петата колона в Русия. Тя прекъсна този диалог с Гутериш, защото се страхува като от огън. От тук получаваме разбиране за допълнителните механизми. Косово не беше включено в Съвета на народите, защото Белград не даде съгласие, а нашите републики получиха съгласие, но НЕЗАКОННО. Тоест през 1991 г. са взети незаконни решения, в резултат на които е получено разрешение за независимост и национален статут на Беларус, Латвия, Литва, Естония, Украйна, РСФСР и т.н. Съответно нашият път, за разлика от Китай, е, че трябва да обясним, че това е било незаконно решение. Не е в съответствие с Конституцията на Съветския съюз и следователно, според правните правила, недействително от момента на приемането му. И на тази основа да се отмени признаването на Украйна като незаконно и следователно нищожно от първия ден на решението за признаване на Украйна. Ние няма да променим мнението си за признаване на Украйна, просто изясняваме, че това е незаконно. Ето логиката и процедурата. Държавата, това не е Елцин и не е Съветът на федерацията. Държавата е Конституцията. Тоест решението за непризнаване на Украйна трябва да има законов характер.“, обобщи Евгений Фьодоров.

Вижте цялото предаване с Евгений Фьодоров във видеото:

Путин говори на Гутериш:

Аз съм много добре запознат, много добре – лично съм чел всички документи на Международния съд на ООН за ситуацията в Косово. Много добре си спомням решението на Международния съд, в което се казва, че при упражняване на правото на самоопределение една или друга територия, на която и да е държава не е длъжна да се обръща за разрешение да обяви своя суверенитет пред централните власти на страната.

Това беше казано за Косово и това е решението на Международния съд и това решение беше подкрепено от всички. Аз лично прочетох всички коментари на правните, административните и политическите органи на Съединените щати и европейските страни: всички подкрепиха това.

Ако това е така, тогава републиките Донбас, Донецката народна република и Луганската народна република имат същото право, без да се обръщат към централните власти на Украйна, да декларират своя суверенитет, защото прецедентът е създаден, нали? Съгласни ли сте с това?

След като е създаден този прецедент, републиките в Донбас биха могли да направят същото. Те направиха това, а ние от своя страна получихме правото да ги признаем за независими държави.

Толкова много държави по света, включително нашите опоненти на Запад, направиха това по отношение на Косово. Косово е признато от много държави – все пак е факт, че много западни държави го признават за независима държава. Същото направихме и по отношение на републиките на Донбас. И след като направихме това, те се обърнаха към нас с молба да им предоставим военна помощ във връзка с държавата, която провежда военни действия срещу тях. И имахме право да направим това в пълно съответствие с член 51 от Устава на ООН, раздел 7.

Думите на Путин са от следното видео:

Превод: Олег Костадинов, Яндекс

ОЩЕ ОТ ЕВГЕНИЙ ФЬОДОРОВ

Предстоят чистки, както при Сталин: 3 милиона колониални слуги и 90% от хилядата първи лица в държавата ще минат през затворите (ВИДЕО)

Ако Путинската перестройка пропадне, следва ликвидация на Русия

Почват чистки – първият от 10-те путински удара (ВИДЕА С АРЕСТИ)

През 2024 г. на Генералната асамблея в ООН ще бъде обявено възстановяването на СССР (ВИДЕА)

За бъдещето, което ни очаква: Процедурата за възстановяване на СССР (ВИДЕО)

Путин започна подготовка за възстановяване на СССР през 2024 г. (СТЕНОГРАМА+ВИДЕО)

Неофициалният говорител на Путин: «Пращате 1000 танка в Украйна – ние унищожаваме Калифорния. Такъв ще бъде разговора» (ВИДЕО)

Последно от СВЯТ

Фейсбук страница