Прането на мръсни пари в България: Уол Стрийт в Ню Йорк и Ситито в Лондон взети заедно! 1 000 000 000 000  – 1 трилион евро са хиляда милиарда! Оборотът на валутния пазар у нас! Три четвърти трилиона – преводите към България! Това е тайната на Борисов, която го крепи на власт

Прането на мръсни пари
БЪЛГАРИЯ:
УОЛСТРИЙТ В НЮ-ЙОРК
И СИТИТО В ЛОНДОН ЗАЕДНО
1 000 000 000 000 – ТРИЛИОН ЕВРО (хиляда милиарда) !!!! Оборотът на валутния пазар у нас
ТРИ ЧЕТВЪРТИ ТРИЛИОНА – преводите към България
Това е тайната на Борисов, която го крепи на власт

746 милиарда и 400 милиона е стойността на преводите към България. Само за една година – 2019.
Преводите от България към чужбина са за 89 милиарда и 100 милиона. За същата година.

Разликата е огромна. Ако тя – тези 657,3 милиарда бяха останали в нашата територия, тук щеше да бъде рай. Дори при крадливото управление. Но е кочина!
Всъщност разликата също е отплувала към чужбина. Оформена предимно в документи за парлама като вътрешно банкови преводи. Макар че родните банки не са клонове на чуждестранните, не са и тяхна собственост, каквото и да твърдят от БНБ.
Това е едната страна на монетата.

А другата?

Ами оборотът на валутния междубанков пазар.
Само за вчерашния ден – 24 септември, той е отбелязал стойност от 3 264 281 784 евро – три милиарда 264 милиона 281 хиляди и 784 равностойност в евро.
Сумата въобще не е изключение – това е един нормален дневен оборот. Има дни и с по над 4 милиарда. Сега – когато дойде Ковид-а и затисна и нашата, и световна икономика.
Годишно този оборот надминава 1 000 000 000 000 – един трилион евро!

Макар че тези числа, които дадох, ги няма в досиета „FinGEN“, те са официални данни!
Неофициалните само Господ знае какви са.

Затова шумотевицата около поредния световен скандал FinCEN за пране на пари се превръща у нас в смехория. Само три родни банки и едни скромни 60 млн. фигурират засега в Международния консорциум на разследващите журналисти.

РОДНИЯТ „ПРАХ АРИЕЛ“

А се знае, че България е огромна пералня за парите на руските олигарси – много и много, и много милиарди във всички наши банки, за венецуелския диктатор Мадуро (158 млн. долара в Инвестбанк), за иранските молли и терористи (31 милиона в държавната Българска банка за развитие), за 4 милиарда на криптофараонката Ружа Игнатова и пирамидата й „ОnеCоin”, за над 2 милиарда на Елизабет Елена фон Месинг (Елена Скородумова) и руския президент и руския премиер в трите ни най-големи банки и т.н.

Два поста като пример за прането и участието в него на родните политици и сановници:
1. Ружа Игнатова

В Германия арестувана родна мултимилионерка. Криптовалутата на нашенката – „OneCoin“: мащабна световна измама и перачница. Стои ли някой и кои са зад фамозната дама ?

2. Елена фон Месинг (Скородумова)

Над 2 млрд. в евро и долари, изпрани у нас: Зад една фамозна рускиня – Световна бизнес и политическа интрига (ДОКУМЕНТ + ВИДЕО)

Като всяко мръсно бельо и мръсните пари преминават през процедура. Да видим родната!
Първата операция е накисването – например в офшор на Каймановите острови, в които банковата тайна се пази по-добре и от швейцарски сейф. Най-голямата мръсотия вече е размекната. После преминават предпрането у нас – калта пада. После е същинското пране – обикновено в някоя банка в Австрия, Италия или Германия. И накрая е колосването в САЩ.

Ако сега отново трябваше да пиша книгата си „БГ милиардери” щях да посоча в увод към нея 55 милиарда евро в български ръце, базирани не по офшори, а в акции на най-големи западноевропейски компании.

ЗНАНИЕ И НЕЖЕЛАНИЕ

Знае ли се това? – Да!
Например в миналогодишния доклад на Европейската комисия за макроикономическите дисбаланси се посочваше, че съмнителни трансакции са в по-голямата си част свързани с български политици.
(цитат)
“Потенциални финансови престъпления не се разследват качествено. 2/3 от съмнителните трансакции, докладвани от финансовите институции в дирекция “Финансово разузнаване” (в ДАНС, б. р.), включват местни политически фигури, но към тези случаи не се предприемат необходимите правораздавателни действия”.

Но под натиска на Берлин този текст падна. Хм, банките в Германия са повече и от институция, повече и от самата държава. Над 1.5 трилиона евро са съмнителните транзакции в досиетата „FinGEN” на „Дойче банк”.

Прането се оказа многостранна държавна процедура. Програмата „предпране” е българска държавна политика. Имам десетки, може би над 100 разследвания – още от 1995 г. насам.
Тя е държавна политика на премиерите ни, на президентите ни – дори и най-неподозираните в такава роля…

Брендо – посланик? Плевнелиев договаря колумбийската фармацевтика?! Нищо не се е променило в България за десетилетия – само фамилиите на лицата

ПРАНЕ И ВЛАСТ

Програмата „предпране” е основният фактор, който крепи ГЕРБ и Бойко Борисов на власт!

Той дойде на власт в края на 2009 г. Само за една година обемът на „предпрането” нарасна от 228 милиарда през 2009 на 757 милиарда през следващата – 2010 година. А уж тогава имаше световна финансова криза.

Тази „Амазонка” от мръсни пари – вероятно най-големия поток спрямо БВП на някоя др. държава му осигурява подкрепата от някои западноевропейски страни.
Като си брънка от верига за трилиони мръсни пари, никой не подменя някаква халка в нея, дори да е напълно мафиотизирана. Временно, разбира се, защото нито една схема за пране не е нито вечна, нито дълговременна.

„Предпрането” е тайната на успеха на Бойко Борисов да стои все още на власт, То е тайната на нежеланието на редица отговорни европейски фактори да отворят очите си за ставащото у нас.
Убеден съм, че поредният скандал този път ще удари и властта в България – макар и зад кулисите. Тя стана излишна, а освен излишна – и опасна.
Не толкова със знанието си, а с продажността и тъпотата си!

Данни от анализи с екселски таблици на БНБ – звучи фантастично, но си е факт.

  •  Григор Лилов

ПО ТЕМАТА

В тайната българска сметка има два пъти повече пари, отколкото притежава Бил Гейтс!

В България имало 5 милиардери и 10 хил. милионери

БГ олигарси си купили остров на Малдивите, банка в Аржентина и LVMH Moët Hennessy Louis Vuittonна на Малдивите

Мръсните тайни на Доган. Кой всъщност е Ахмед Исмаил(ов) Ахмед(ов) – Ахмед Демир Доган? (Откъси от книгата „Политиците. Парите им. Мръсните им тайни”) 

Конструкцията на мафията у нас и кой-кого, как политиците я представляват! Как е конструирана мафията у нас, кой-кого я представлява: Трите олигархични клана и конституцията 

Минало незабравимо | Треньорът на Бойко Борисов: «Изгоних Бойко Борисов от таекуондото – той е страхливец! Имаше два прякора – Прани гащи и Борсука!»

Минало незабравимо | Андрей Луканов бил жив, пластичният му хирург – убит

Минало незабравимо | Иван Славков-Батето за Бойко Борисов: «Заглавен полицай, който да снася всичко на американците» (ВИДЕО)

Минало незабравимо | Отиде си Човек, който не се страхуваше да говори истината

Минало незабравимо | Бг ВИП престъпници

Ето ги (част от) “Червените куфарчета“?! (СТОТИЦИ МИЛИОНИ)

Минало незабравимо | Проектът “Ран – Ът“ (ПЪЛЕН ТЕКСТ на БЪЛГАРСКИ)

Минало незабравимо | Жан Виденов беше свален, защото се противопостави на изискванията на престъпната двойка МВФ – Световна банка – (БАНДА)! Жан Виденов се оказва единствения Български премиер от 1990 г. до днес, който има смелостта да откаже, и отказва да изпълнява Плана Ран-Ът

Последно от БЪЛГАРИЯ

The Bulgarian Times

The Bulgarian Times

Фейсбук страница