Предизборната кампания в САЩ и опитът за преврат в Беларус (ВИДЕА)

/

Ще се опитам да бъда изключително кратък и да опростя нещата до краен предел, тъй като предишната публикация показа, че твърде много хора не ме разбират.

И така, преди всичко разберете, че в условията на Световна Гражданска Война, разглеждането на ситуацията във всяка страна изолирано от събитията в други страни по света и преди всичко от събитията в САЩ, води до съзнателно погрешни заключения. По-специално, опитът за преврат в Беларус е всъщност началната фаза на преврат в Русия, последван от унищожаването на путинска Русия, включително и в резултат на ядрена атака срещу руски градове.

И даже, ако тази атака не се проведе, заплахата от такава атака извън всякакво съмнение, ще бъде използвана за прокарване към президентското кресло на предател и шпионин, подобно на тогава, когато предимството в точността и полетното време на ракетите Трайдънт-2 беше използвано, за забъркване на СССР в Афганистан (по думите на прословутия Збиг) и прокарване Горбачов на поста Генерален Секретар на КПСС, а по-късно и президент на СССР.

До голяма степен тези планове започнаха да зависят от положението в Беларусия именно сега по две причини:

1. Главното стратегическо предимство на ракетите Топол-М пред американските Минитмън-3 се явяват ракетовозите, произвеждани в завода за колесни влекачи, където Лукашенко държа реч.

Координатите на Минитмън-3 са добре известни, а появата на ракети Калибър създава техническа възможност за превантивен удар на руските РВСН по минно-пусковите установки на Минитмъните

И забравете за концепция като „взаимно гарантирано унищожение“ или MAD от първите букви на английското име на тази концепция (mutual assured destruction). Тази концепция в САЩ никога не е била официално признавана и дори е обявена за пораженчество в лицето на империята на злото, и в това си качество като част от „моралната еквивалентност на САЩ и СССР“. А през 2006 г. тя е обявена за несъществуваща или по-скоро преодоляна, когато Хилъри Клинтън през 2006 г. чрез статия в списание Foreign Affairs „Придобиване от САЩ на ядрено превъзходство“ обясни на Владимир Владимирович, че ако той тръгне за трети мандат през 2008 г., то тя му докаже, че ядрената война може да бъде спечелена, избягвайки неприемливи щети за САЩ. И не съмнявайки се в неговия избор, веднага започна да подготвя Грузия за малка победоносна война над руските миротворци в Южна Осетия и Абхазия. В резултат, президент на РФ през 2008 г. стана Медведев, но три месеца след встъпване в длъжност му се наложи отначало да заповяда Руските войски да нахлуят на територията на Грузия, а после да ги спре на разстояние 2-часов марш от столицата Тбилиси. Затова пък, след три години той забрани на руските дипломати в Съвета за сигурност на ООН да наложат вето на безполетна зона над Либия, след като в Москва бе пристигнал вице-президентът, а сега кандидат за президент на САЩ Байдън, който обеща, че безполетната зона над Либия няма да стане предлог за нейното бомбардиране.

В резултат на тази измама и забраната на Медведев, който след разговорите в Ярославъл със Збиг, изглежда сам беше доволен да бъде измамен, оръжието на Кадафи се оказа в Сирия и се образува Ислямска Държава.

https://www.youtube.com/watch?v=16lCG9vIHiA

А една година след това гласуване в ООН, тоест още преди да е получило официален статут, Ислямската Държава на Ал-Багдади в съответствие със сценария, написан още през 2010 г., се опита да вземе ядрено оръжие от Пакистан и само чудо му попречи да стори това. Така че тази комуникация между Медведев и Байдън имаше много значителни геополитически последици и е страшно да се мисли какво ще стане, ако станат президенти.

2. Ядреният паритет и способността на Русия да нанесе ответно-насрещен удар бяха възстановени чак през 2016 г., а последната дупка в системата за предупреждение за ядрена атака се оказа запушена на 31 декември 2018 година.

https://www.youtube.com/watch?v=WdESiXFeWYI

След него, а и след изявления на Путин за създаването в Русия на нови оръжейни системи, всички разчети на авторите на статията „Придобиване от САЩ на ядрено превъзходство“ в списание Foreign Affairs се изляха в тоалетната чиния и пред този елит на САЩ, който обяви себе си за победител в Студената война, възникна стратегическа дилема: или да признае своето поражение и да предаде властта на този елит, който разбираше необходимостта от разведряване на международно напрежение, или да намери начин да победи в Новата Студена Война. При това, групировката, настояваща за война с Русия, бе взела властта на Запад достатъчно отдавна, по време на Уотъргейтския скандал и точно тя се явява дълбоката държава, като тази държава неотдавна контролираше територията не само на САЩ. По-специално, след поражението на СССР в Студената война, тя контролираше приватизацията в Руската федерация през проклетите 90-те години, а и сега контролира твърде влиятелни групировки в Беларусия и Русия.

И преди два дни бившият съветник на Путин Андрей Иларионов очерта плана на тази групировка, която вчера номинира Байдън за Кандидат за президент на САЩ. Иларионов, разбира се е не много умен човек, но е много информиран, и затова изложението на този план той озаглави „Политика на Демпартията по отношение на Русия в случай на победа Байдън“, тъй като сега по закон цялата власт в демократическата партия принадлежи именно на него, така както след конвенцията 2016 година, властта на демократическата партия, според закона, се оказа в ръцете на Хилъри Клинтън. Което вече даде повод на Тръмп да се шегува, че у демократите промените не водят до промени (doesn ‘ t make a difference).

Ако го преведем от иларионовски на руски, то същността на този план се състои в това, че да се потопи Русия, препятстваща глобалното лидерство на дълбоката държава, трябва не с остен (санкции и експулсиране на дипломати), а с морков (диалог с националистите на Русия, едни, от които даже обявиха Путин за новия миротворец). Всъщност Путин не е от тези националисти или по-точно нацисти, с които те имат намерение да се занимават с диалогстване и морковоподаване. И както ни идва на ум 2 след изписване на 1, е ясно, че това е план за цветна революция в Русия, в резултат на която ВВП да престане да бъде президент. Но противоположната групировка, олицетворявана от Тръмп, изразява съмнение в реализма на този сценарий и най-добрият начин да се опровергаят тези съмнения, това е държавен преврат в Беларусия = революция на колесните влекачи, ценността, на които в това им качство даже надхвърля ценността на ракетовозите и преодоляването на новото “взаимно гарантирано унищожение”, тъй като ядрена война още не е известно кога ще има, а на Тръмп да му се наложи да сдава властта след 87 дни и да се организира саботаж на неговата администрация втори път, няма да се удаде със сигурност.

Александър Бродски
Олег Костадинов, Яндекс

ПО ТЕМАТА

Излязоха документи, които доказват, че САЩ са създателите на ISIS

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Коя Америка познавате?

Последно от ВИДЕО

Фейсбук страница