/

Президентът Румен Радев: Прокуратурата като политически играч подпомага „кризисния пиар“ на премиера. Българите се нуждаят отчайващо от справедливост (ВИДЕО)

 

Напоследък у нас твърденията на прокуратурата се огласяват едва ли не като присъда, но за тяхната състоятелност може да реши единствено съдът. На всички е ясно кой има интерес от отвличане на вниманието от скандалния запис и снимките в спалнята на премиера. За съжаление, прокуратурата в тази ситуация се очертава все повече като политически играч, който подпомага кризисния пи ар на министър-председателя.

Чух, че главният прокурор заяви, че скандалите в кабинета застрашавали прокуратурата. С това признава, че ще брани правителството, а не закона. Всъщност прокуратурата дава тон за погазване на закона. Тя не спазва следствената тайна, произволно решава кое е от висок обществен интерес и кое не е, навлиза в сферите на други институции без необходимите правомощия и капацитет, например борбата с коронавируса. По-тревожното е, че прокуратурата говори с гласа и действа с прийомите на жълтите медии, а това е пагубно.

Затова се нуждаем от независима експертиза на записа с гласа на Борисов, според който главният прокурор се споменава като възторжен фен на министър-председателя.

Българите се нуждаят отчайващо от справедливост, а България от спешно изчистване на това омерзително петно, което в момента се обсъжда в световните медии. Това може да се случи само с разкриване на истината, а това няма как да стане със селективен подход и двойни стандарти. Няма да стане с прикриване и шумно преследване на неудобните.

Справедливостта ще бъде възстановена с подхващане на истинските проблеми. Там, където търговията с влияние е материализирана в огромни размери и то от обществени средства, където „свинските черва“ водят до огромни злоупотреби с обществени поръчки, с еврофондове, хазарт, ниско качество на строителството. Отстояването на законността и принципите на правовата държава е дълг и на обществото, и на независимия съд.

  •  Румен Радев

ВИДЕО:

 

 

Предишна Статия

Вижте дали имате невръчени и неплатени НП и/или електронни фишове по Закона за движението по пътищата и/или по Кодекса за застраховането (ЛИНК ЗА ПРОВЕРКА)

Следваща Статия

50 ст. за филия хляб на родното Черноморие

Последно от България

Don`t copy text!