Президентът Томас Джеферсън предлагал освободените негри просто да бъдат депортирани от САЩ обратно в Африка (ВИДЕО)

/

 

Борецът срещу робството Томас Джеферсън е автор на Декларацията за независимост и трети президент на САЩ. Тръмп го харесва.

„Той беше архитект, изобретател, дипломат, учен, основател на един от най-големите университети в света и горещ защитник на свободата. Американците винаги ще се възхищават на създателя на американската свобода Томас Джеферсън. И той никога няма да ни напусне“, каза Тръмп.

Междувременно Томас Джеферсън беше абсолютно убеден, че белите и черните в Америка, дори след като се откажат от робството, няма да могат да се разбират . „Няма съмнение, че тези хора са предназначени да бъдат свободни. Със същата степен на сигурност може да се твърди, че две еднакво свободни раси няма да могат да съществуват в рамките на една публично-правна система. Има незаличими различия между тези раси, що се отнася до тяхната природа, навици и мнения“, казва той.

Сега е ясно защо паметникът на Томас Джеферсън в Портланд е един от първите разрушени. И не е много ясно защо във Вашингтон мемориалът на Томас Джеферсън все още е на мястото си.

Но как Томас Джеферсън планира да реши проблема? Джеферсън предлагаше освободените негри просто да бъдат депортирани от САЩ обратно в Африка. Да ги извозят насила, както са ги докарали. Сега негрите в САЩ са 50 милиона, а по времето на Джеферсън са били милион и половина. Също много, но все пак 33 пъти по-малко. Така че Джеферсън предложил, без да се чака да се случи това, което е днес, да се обявят за свободни децата на роби, родени след определена дата. Да ги оставят с родителите си до навършване на пълнолетие и след това да ги депортират от САЩ. Той дори изчислил всичко.

„Да Предположим, че годишното увеличение ще бъде 60 000 новородени. Петдесет кораба с товароподемност 400 тона при непрекъснато натоварване, като се има предвид краткото разстояние, ще могат да извозят годишния прираст. По този начин възрастните негри ще умрат от естествени причини и броят им постепенно ще намалее, докато достигне нула“, отбелязва Джеферсън.

Идеите на Джеферсън за депортиране на освободените роби бяха популярни, а хуманността беше, че като се върнат негрите обратно в Африка, трябва да им се дадат оръжия за лов, семена и прибори. Но да се извозят трябва непременно.

Аргументите на основателя на САЩ бяха:

„Работата е там, че хората, които от детството си не изпитват нужда да мислят или да предвиждат хода на събитията, в ума си стават като деца, те не са в състояние да се грижат за себе си и да отглеждат по-младото поколение. Това евентуално може да се случи на хора от всякакъв цвят на кожата, но по отношение на дадения цвят на кожата, ние го знаем със сигурност. В същото време, поради своята безделие и произтичащите от него безчинства, те стават язви върху тялото на обществото.“

„Аз разбирам, че тази тема поставя трудни въпроси от конституционен характер, но либералната конструкция, която е разумна цел, може да направи много, чак до приемането на необходимите изменения на Конституцията. Отбиването на бебета от майките може да предизвика угризения на съвестта. Но то е почти същото като да отцеждаш комара, а да глътнеш камила.“

И сега я гълтат:

Миналата седмица Америка ближеше раните си след празничния уикенд по случай Деня на независимостта, който, както обикновено, се празнува на 4 юли.
– Около три дузини души са били застреляни,
– Ранените са близо сто.
– Най-голям е броят на загиналите в Чикаго – 17 души.
– В Ню Йорк също има убити, ранените са над 40.
– А сред убитите в цялата страна има и деца.
– Най-малкото момиче, застреляно в Чикаго, е на 7 години.
– 8-годишно момиче е застреляно в Атланта.
– Във Вашингтон 11-годишно момче е убито от куршум в главата.
– Като цяло, освен в Атланта и Чикаго имаше престрелки в Мемфис, Балтимор, Грийнвил, Детройт. Във всеки от тези градове има убити и ранени.

Омразата, която се излива в страната, води и до стрелба. В края на краищата в ръцете на хората в САЩ има много повече оръжия, отколкото са самите жители, а пушката според законите на драматургията, все някога ще гръмне. Е, сега вече стреля. Кога ще спре стрелбата, не е ясно. Тъй като американската държава е загубила монопола върху насилието, процесът вече се развива спонтанно, т.е. неконтролируемо.

Текстът е от предаването „Вести недели“ на Дмитрий Киселев, ВИДЕО:

Олег Костадинов, Яндекс

Американските президенти БЕНДЖАМИН ФРАКЛИН и ТОМАС ДЖЕФЕРСЪН са били врагове на идеята за частна банка, контролираща щатската валута. След смъртта на Франклин през 1790 г. Ротшилдовите агенти издигат АЛИКЗАНДЪР ХАМИЛТЪН на поста финансов министър. Той основава ПЪРВА НАЦИОНАЛНА БАНКА НА СЪЕДИНЕНИТЕ ЩАТИ (First National Bank of Unites States) — първата централна банка в Америка. Тя е изградена по подобие на „Английската банка“ и е контролирана от Ротшилдови.

 

https://thebulgariantimes.com/%d0%b2%d0%bb%d0%b0%d1%81%d1%82%d1%82%d0%b0-%d0%bd%d0%b0-%d1%82%d0%b0%d0%b9%d0%bd%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d0%be%d0%b1%d1%89%d0%b5%d1%81%d1%82%d0%b2%d0%b0-%d0%bf%d1%80%d0%b5%d0%b7-xx-%d0%b2%d0%b5%d0%ba/

Последно от ВИДЕО