Прекратяване на членството на Република България в Световната здравна организация (ПОДПИСКА) ОБНОВЕНА

Приятели, уведомихме НС за започване на подписката и може да действаме. В линковете по-долу са качени трите документа (одобрени на събранието за учредяване на подписката, проведено на 02.04.22 г. в гр. Пловдив.

1. Бланка – образец
2. Инструкции за попълване и изпращане
3. Декларация за поверителност.

Моля, прочетете първо инструкциите, за да спестим време за обяснения и да не допускаме грешки при събиране на подписите. Много е важно да не попълвате в никакъв случай номер по ред в първата графа. Това става накрая, когато съберем всички бланки, защото трябва да съответстват на файла, който ще вземем от ГРАО за попълване на подписката в електронен вариант и не бива да допускаме разминаване.

Тези, които смятат да събират масово ще трябва да попълнят декларацията, като ни изпращат бланките на пощенска кутия в Български пощи. Докато ни ги изпратите, може да ги сканирате и изпратите на мейла на подписката: bezmen-v-szo@abv.bg който ще бъде ежедневно обработван от няколко човека от работния щаб. Други, които се ограничат до по-малко на брой подписи, нека да започнат от най-близкото си обкръжение и да не задържат дълго бланките, макар и с останали празни редове.

Инструкциите ще ви ги публикуваме като отделен пост, за тези, които не могат да отворят документите и ще повтаряме поста с бланките през определено време, за да е удобно и да не го търсите в хронологията.

Още утре, на протеста, може да стартираме. Поставяме само условно някакво лого, но предстои да бъдат предложени и други варианти. В момента обмисляме и информационната кампания и ще ви уведомим и за това скоро.

За тези, които не присъстваха на събранието или не са го проследили на запис уточняваме исканията и избрания Инициативен комитет, с председателя му. Създава се и работен щаб, който допълнително ще публикуваме, след уточняване на функциите и формата на контакт с членовете му.

Исканията, които бяха одобрени за предложението до НС, МС и МЗ са:

1. Отказ от участие и отказ от подписване от страна на Република България или нейни представители, включително и като страна-член на ЕС в преговорите и в процеса по изготвяне и договаряне на конвенция, споразумение или друг международен инструмент, свързани с организация за засилване на превенцията, готовността и реакцията при пандемии, увеличаване и прехвърляне на правомощия на СЗО или други външни за държавата органи за контрол на човешкото и общественото здраве.
2. Прекратяване на членството на Република България в Световната здравна организация.
3. Публично оповестяване на всички данни, проекто-документи и документи, предложени за обсъждане и/или подписване от страна на РБ или нейни представители, предмет на работата на Работната група или други междуправителствени органи, в срок от три дни от създаването им на сайта на поне един от изброените – Народно събрание, Министерски съвет, Министерство на здравеопазването.

Инициативният комитет, който беше избран е следния:
1. Дани Въчкова Пападимитриу — председател
членове:
1. Милена Петрова Виденова,
2. Мариана Цветкова Христова,
3. Георги Тодоров Тодоров,
4. Пламен Панайотов Пасков,
5. Иво Станиславов Ватев,
6. Атанас Христов Мангъров,

Очаквайте още информация в следващите дни, както и оповестяване на работния щаб и връзка с членовете му.

Благодарим ви за подкрепата!
Продължавайте да ни подкрепяте с идеи и предложения.
Няма да ви предадем!

ИНСТРУКЦИЯ ЗА СЪБИРАНЕ НА ПОДПИСИ

1. За гражданската инициатива, се използва бланка по одобрен образец от събранието, проведено на 02.04.2022 г., публикуван на ФБ страницата на СНЦ „БАДЖ“

2. Не трябва да се допуска използване на пренбран образец и в последствие разпространен.

3. Подписи могат да се събират от всеки български гражданин, желаещ да участва в събирането, който заедно с изпратените листове с попълнени надлежно данни и подписи, е попълнил и изпратил декларация по образец (в случай, че иска да събира
по-голям обем подписи).

4. Подписите трябва да са положени лично от пълнолетен български гражданин с избирателни права. Не се допуска „събиране на съгласия по телефон, интернет или сканиране /принтиране.

5. Първата колона „№ по ред“ не се попълва!!! Тази колона се попълва от администратора на подписката, който ще получава и обработва листовете по реда на постъпването им/получаването им и въвеждането им в електронен списък.

6. Ако на един лист има незапълнени полета, същите се маркират по цялата ширина и дължина със знак „Z” ръчно с химикал със синьо мастило. Ако има такова маркирано поле, върху него или след него не могат да се добавят имена или подписи.

7. Зачерквания, корекции или поправки върху име или ЕГН правят невалиден записът на съответния ред. В случай на грешка в момента на попълване е по-добре да се използва зачертаване на целия ред с отбелязване в поле „забележка“ от събиращия подписи „грешка“ или „невалидно“ и да се продължи на друг ред – коректно.

8. След приключване на лист – попълнен до края или завършен със „Z” следва да се снима и изпраща на електронната поща bezmen-v-szo@abv.bg за обработка в електронния вариант, за да се избегне струпване на подписи в последния момент.

9. Физически събрани бланките следва да се изпращат на адрес в гр. Пловдив, който ще бъде открит в Български пощи на 06.04.22 г. и допълнително оповестен, придружени от декларацията на събиращия подписи.

10. Всеки, който участва в събирането на подписи, следва да се убеди, че подписите, които са положени пред него са доброволно, съзнателно и в съответствие с текста на бланката, положени от лицето, което се подписва.

11. Всеки, който се е ангажирал със събиране на подписи следва да се придържа към действащите закони, да разяснява коректно целите и текстовете в подписката, да спазва етичните и морални норми от обичайното право, да пази доброто име на СНЦ „БАДЖ“, неговите членове и гражданската инициатива от 02.04.2022 г. Не трябва да провокира или да участва в конфликти с трети лица или административни органи, представители на общинска охрана, органи на МВР.

12. При попълване на реда за подпис от съответния лист на подписката, попълнените на този лист лични данни до момента, трябва да бъдат закривани с празен лист, за да не са видими за други хора, а запълнените листове да се съхраняват в затворен плик.

13. В случай на посегателство (кражба, унищожаване или дори изземване от орган на власт) на части или цялата подписка, събиращият подписи трябва незабавно да уведоми за това членовете на инициативния комитет.

14. Подписи се събират не по-късно от обявения край на срока за събиране, а именно 30.05.2022 г.

ДОКУМЕНТИ ЗА СВАЛЯНЕ

ДЕКЛАРАЦИЯ

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

БЛАНКА ПОДПИСКА

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Адресът за изпращане на събраните бланки от тези, които са се ангажирали да събират подписи е:
гр. Пловдив,
Пощенска станция 4013,
пощенска кутия 13.

Всички, които искат да уведомят кмета на населеното място за събиране на подписи на обществени места, могат да използват този образец за уведомление

УВЕДОМЛЕНИЕ КМЕТ

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

 

Източник: БАДЖ

 

БАДЖ и други организации: подписка за излизане на България от СЗО

ВИДЕО

 

 

ДОПЪЛНЕНИЕ

«Приятели, днес е 30.05, денят, който е определен за краен за събиране на подписите. Това е решено на събранието от 02.04.2022 г. Всичко събрано до края на деня, очакваме да ни изпратите, за да пристигне финално в следващите няколко дни, за да успеем с обработката. Благодарим Ви! Очаквайте скоро информация за подписката и действията по внасянето й.» БАДЖ

По повод на инцидентни шокиращи коментари в края на кампанията , защо 🇧🇬БАДЖ се спря на подписка, а не на референдум за излизане на България от СЗО бихме искали да обясним разликите между двете форми. Нито една институция или правителство не искат гражданите им да имат висока административна култура, което често затруднява хората да защитават правата си от една страна, а от друга позволява на злонамерени индивиди да ги подвеждат.

В законa за прякото участие на гражданите в изпълнителната власт и местното самоуправление в 🔴Чл. 9 (1) (Изм. – ДВ, бр. 56 от 2015 г., в сила от 24.07.2015 г.) е описано по кои въпроси може да се провежда национален референдум. Обърнете внимание на член
🔴9 (4), който казва следното: ⚠️🔴„Чл.9 (4) Референдум по въпроси, уредени в сключени от Република България международни договори, може да се произвежда преди тяхната ратификация. „

Глобалното пандемично споразумение на СЗО не е все още сключено, тоест нямаме налице „сключен договор“ и второ той няма да се ратифицира, а попада в графата международни регламенти.

Кой може да направи инициатива за референдум:
📌1. не по-малко от една пета от народните представители;
📌2. Президентът на Републиката;
📌3. Министерският съвет;
📌4. не по-малко от една пета от общинските съвети в страната;

📌5. инициативен комитет на граждани с избирателни права, събрал не по-малко от 200 000 подписа на граждани с избирателни права – (нещо, като предизвестена смърт на иницияттивата, ако няма наети хора или финансиране. Ако ги има – то е ясно, че е финансирана, т.е контролирана инициатива за такъв кратък срок от 3 месеца ).

От написаното тук става ясно, че за да се стартира национален референдум са необходими не по-малко от 📌200 000 подписа и след това НС взема решение да се проведе такъв референдум.

Хайде да се опитаме да сметнем как точно могат да се съберат 📌200 000 валидни подписа на български граждани, които имат избирателни права. 🇧🇬БАДЖ в момента не разполага със средства, а членовете му отделят от ежедневните си разходи за всяка нужда за каузите, за които се бори организацията.

Не сме на хранилка при Сорос, което изключително вбесява сороспиите и техните симпатизанти. Не разполагаме със суми, за да платим на корпоративните медии за реклама. Да предположим, че пицариите в България решат да ни подкрепят и всяка пицария започне активно да събира подписи. Да допуснем, че в България има 2000 пицарии и половината решат да се включат в тази инициатива. Имаме 90 дни по закон да съберем тези 📌200 000 подписа : това значи на ден поне 2 300 подписа. Дори в инициативата да се присъединят (безплатно) инлфуенцъри, които имат стабилно количество последователи и да започнат да рекламират пицарии (платено) за да увеличат потока на клиенти и реципрочно бройката на подписите, това число 2 300 на ден остава в сферата на трудно достижимото.

Следващата разлика е, че при националния референдум се поставят един или няколко въпроса и гражданите трябва да отговорят на тях с „да“ или „не“. Въпросите трябва да са изписани разбираемо, кратко, точно и ясно. При референдума НЕ СЕ формулира искане, а само точно формулирани въпроси, на които гражданите да отговорят с „да“ или „не“. За да бъде успешен референдума трябва да съберем минимум 📌400 000 „да“ на формулиран въпрос, по който преди това са събрани 📌200 000 подписа, или 📌400 000 отговора „не“. Ако някой не е формулирал въпроса ясно и ли гласуващият не го е разбрал тази бройка може да не бъде достигната. Нека отново да повторим, че към момента нямаме подписан договор със СЗО и документа, който ще се подпише няма да бъде договор, който подлежи на ратификация, а ще бъде международен законодателен акт.

Самият референдум се провежда като изборите с цялата административна и финансова тежест на държавния бюджет. Гражданите гласуват като поставят в плик бюлетина, на която зачертават отговора си – „да“ или „не“. Централната избирателна комисия е органът, който провежда референдума и така гражданите отново попадат в ръцете на изпълнителната власт.

Как стоят нещата при националната гражданска инициатива (подписка)? Ето какво гласи закона:

⚠️🔴Чл. 44. (1) Чрез национална гражданска инициатива гражданите правят предложения до Народното събрание или до органите на централната изпълнителна власт за решаване на въпроси от национално значение.
🛑🛑🛑(2) Националната гражданската инициатива се осъществява чрез подписка, организирана от инициативен комитет на територията на цялата страна.
Разликата е очевидна: подписката се организира по решение на събрание, на което трябва да присъстват не по-малко от 50 граждани с избирателни права и няма избирателна комисия, нито пък изискване за минимален обем на подписи.

⚠️🔴Чл. 52. (1) Органите, до които е отправена подписката за национална гражданска инициатива, са длъжни да разгледат направените предложения и в тримесечен срок от връчването на подписката да обявят своето решение и мерките за неговото изпълнение на своите интернет страници, в един национален ежедневник и по обществените електронни медии.

Подписката изисква народните избраници да обърнат внимание на събрания вот и да вземат решение съобразно него. Правим подписката ПРЕДИ подписване на Глобалното пандемично споразумение, за да обявим на представителите в НС каква е волята на обществото и да поискаме от тях да се съобразят с него.

Подписката дава свобода на изготвяне на въпросите, предложенията и исканията. Тя задължава НС и изпълнителната власт да вземе решение, мерки за изпълнението му и да уведоми гражданите за него в централните медии. Това е начин да се пробие информационното затъмнение, на което сме подложени в момента. Тя ни дава възможност да внесем със събраните подписи мотивирано предложение, анализ на рисковете и оценка на съвместимостта на акта и приложението му на наша територия, с което , между другото ние вече сме готови. Защо го правим? В народното събрание, няма комисия, която да разглежда тези въпроси предварително. Това се прави единствено в Комисията по европейски въпроси , която има 8 дни за реакция и становище, след постъпване на законопроекта при нея. А как гражданите участват в този процес за тези едва 8 дни? Никак!

🇧🇬БАДЖ не спира никой да инициира референдум и да си дефинира въпросите с него по проблема с излизането на България от СЗО. Всеки, който смята, че има достатъчно последователи зад гърба си и е наясно с организацията на такова мероприятие може да действа, защото нали е казано : „по делата им ще ги познаете“.
В момента в 🇧🇬БАДЖ обработваме получените бланки и изготвяме таблицата на ГРАО, която трябва да придружи бланките при тяхното внасяне в НС. За този си труд не сме финансово заплатени, отделяме от личното си време и пренебрегваме близките си, защото сме наясно с отговорността, която сме поели пред хората, които са ни гласували доверие.

Бихме искали да благодарим на всеки един, който ни подкрепи и изпрати бланка с подпис.

Благодарим на хората, които търсеха принтери, за да си отпечатат бланката, на тези, които доброволно ни изпращаха локация, на която ще бъдат, за да събират подписи, на тези, които говореха и обясняваха на хората за какво е подписката. Благодарим и на тези, които използваха подписката, за да рекламират спонсорите си и да им привличат клиенти и които след приключването на събирането на подписи реагираха по начин, който най-добре е описал Чудомир: „изтъкахме платното и ритнахме кросното“.

Длъжни сме да подчертаем, че тази инициатива на 🇧🇬БАДЖ има един друг не по-малко важен аспект. Тя събуди хората, даде им увереност, че са значими, че техният глас има тежест и те могат самостоятелно , запазвайки своята индивидуалност да се организират в обществени каузи. Тази подписка се превърна в център на позитивна енергия и хората се почувстваха окрилени и овластени. Това огорчи много фалшиви гурута и ги накара да атакуват отделни членове на 🇧🇬БАДЖ.

🇧🇬Ще ви държим в течение с развитието на подписката, а междувременно не спирайте внимателно да наблюдавате какво вършат, тези, които говорят сладкодумно. Мярата за доброто е само една: промяната идва от действията, а не от сладкодумие.

 

СВЪРЗАНА ПУБЛИКАЦИЯ

Заплахата е реална, спасението е в нашите ръце (СИГНАЛ – БЪЛГАРИ, ПОДПИШЕТЕ СЕ ПРОТИВ ПЛАНДЕМИЧНОТО СПОРАЗУМЕНИЕ) ОБНОВЕНА

 

ПО ТЕМАТА

Договорът за вечна пандемия и трансхуманизъм на СЗО и извънредното положение като новото нормално (ВИДЕА – БГ СУБ)

 

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Отличиха Мутафчийски, Кантарджиев и Кунчев в знак на признателност в усилията им в битката с пландемията;
Всеки 9 от 10 смъртни случая от СОVID са вследствие от убийствата с експерименталните инжекционни течности чрез «синдром на придобита имунна недостатъчност»

Всеки 9 от 10 смъртни случая от СОVID са вследствие от убийствата с експерименталните инжекционни течности чрез «синдром на придобита имунна недостатъчност» (ДОКЛАД) ОБНОВЕНА

Депопулацията чрез ПРИНУДИТЕЛНА ВАКСИНАЦИЯ бе обявена от главния антихрист на планетата още през 2011 година! (+ВИДЕА)

 

178 научни институции и лаборатории от целия свят потвърждават, че СОVID-19 наистина НЕ съществува!

212 научни институции и лаборатории от целия свят потвърждават, че СОVID-19 наистина НЕ съществува!

 

ОЩЕ МНОГО ПО ТЕМАТА ТУК

 

Последно от БЪЛГАРИЯ

„Който играе – печели/пичели….“

Най-лошата неграмотност е политическата „Най-лошата неграмотност е политическата неграмотност. Политически неграмотният не чува, не говори, не