Препоръки за здраве и дълголетие за хора с кръвна група А

 

Хората с кръвна група А са общителни, лесно се адаптират към всяка обстановка, органично влизат във всеки колектив и предизвикват добри чувства благодарение на откритостта и доброжелателността си. При тях емоциите не вземат връх; те умеят да мислят рационално и хладнокръвно. На тях може да се разчита, защото не обичат да разочароват никого. За хората с кръвна група А месото е противопоказно и е най-добре да преминат към вегетарианство.

Кръвната група А и стресът

Всички хора, независимо от кръвната им група, реагират на стреса с отделянето на кортизол, а при хората с кръвна група А той винаги има повишени нива в сравнение с другите кръвни групи. За тези хора не са подходящи физическите упражнения за сваляне на стреса.

А-кръвна група в борбата със стреса влага повече енергия, а резултатът не е голям. За носителите на тази група важи принципът – успокой нервната си система. Адреналинът в тази група също има повишени нива при стрес в сравнение с другите кръвни групи, но кръвната група А притежава максималната способност да разтваря адреналина и да го извежда от организма.

Хората с кръвна група А имат повишена съсирваемост на кръвта и това е фактор във възникването на сърдечно-съдови заболявания.

За да постигнат емоционално равновесие, хората от кръвна група А да спазват следните препоръки:

 1. Когато чувствате тревога, потиснатост и други силни чувства, говорете за тях, не потискайте грижите и мъката си, не ги игнорирайте.
 2. Не поемайте големи задължения, които не можете да изпълните; не се натоварвайте допълнително.
 3. На работното ви място да има достатъчно светлина, използвайте светотерапията.
 4. Бъдете решителни във вземането на решения; забавянето на този процес увеличава нивото на кортизола.
 5. Отделете един месец, за да бъдете сами.
 6. По времето на физическите упражнения не се натоварвайте прекалено много.
 7. По времето на умствен и физически труд почивайте.

Хората с кръвна група А имат потисната тревожност, въпреки че външно са уверени в себе си; те са склонни да създават емоционални прегради между себе си и другите; много често не допускат междуличностни и близки отношения; в междуличностните контакти повече дават, отколкото получават, отстъпвайки пред желанията на другите, игнорирайки собствените си потребности; те изпитват тревога по маловажни причини. Изследвания показват, че високите нива на кортизола при хора с кръвна група А са свързани със срамежливостта и нерешителността им.

Японската популярна психология посочва, че хората с А кръвна група имат способността да проникват в детайлите, дори до най-дребните, което понякога стига до абсурд.

Представителите на тази кръвна група в по-голямата си част са интроверти (обръщат внимание повече на вътрешния си свят, отколкото на света около тях), склонни са да потискат емоциите и мислите си; дълго време таят в душата си своите мисли, преди да се решат да споделят с някого тайните си.

Изследователи откриха връзката между високото ниво на кортизола и т.нар. поведение тип С, което е свързано с потиснатата тревожност при външната несигурност в себе си, добра адаптираност и склонност към създаването на емоционални прегради.

Емоционалното равновесие при тях може да се постигне чрез изразяването на чувствата им – писмено или устно.
Полезни билки за А-кръвната група са жълтият кантарион, лайката и валерианата. Съветът е да сменят умствения с физически труд няколко пъти на ден, за да могат да възстановят силите си. По този начин при тях се раждат нови творчески идеи, предпазват се от нервни разстройства заради дреболии.

Носителите на кръвната група А са уникални и неповторими личности. Мъжете с тази кръвна група са силни интроверти и са надарени с аналитично мислене.

Народни лечители препоръчват на хора с кръвна група А адаптогени, които повишават устойчивостта им на стрес: женшен, елеутерокок, босилек, девесил, гинко билоба.

За свалянето на стреса при кръвна група А се препоръчват още: витамин С – над 500 мг на ден, който потиска повишаването нивото на кортизола при силен стрес; витамините от група В – В1, В5 и В6, ако са вегетарианци – и В12, В1 и В6, подобряват дейността на надбъбречните жлези и нормализират секрецията на кортизол. При всяка форма на стрес се повишава потребността от витамин В5; 15-25 мг цинк намалява нивото на кортизола.

 

В12, К2, В17 и останалите витамини

 

В кои продукти се съдържат най-много витамини от група В

 

Приемането на аминокиселината тирозин е полезно, особено ако на човек с кръвна група А му предстои да се сблъска със силен стрес; 3-7 грама тирозин на ден преди планираната ситуация, свързана с психологически и физически стрес, съществено намалява реакцията на организма на стреса и умората.

Фактори, които повишават нивото на кортизола в кръвта, което води до умствена умора при кръвна група А. Тези фактори трябва да се избягват.

 • Престой сред много хора;
 • Непродуктивни срещи, събрания и съвещания;
 • Финансови проблеми;
 • Дълги телефонни разговори;
 • Отрицателни емоции;
 • Тревога за другите;
 • Студено и горещо време;
 • Слънчеви бани;
 • Недостиг от сън;
 • Пушене;
 • Повече от една чашка кафе;
 • Закуска само от въглехидратни продукти;
 • Излишък от захар и нишесте в храната;
 • Жестоки сцени в киното и по телевизията;
 • Силнодействащи химически вещества;
 • Силни миризми, включително и парфюмерия;
 • Силен шум;
 • Преумора на работа;
 • Прекомерни физически натоварвания;
 • Спорове и бурни дискусии.

Търсете и четете книгата на издателство PACПEP – „Кръвните групи: хранене, здраве, характер”

Тази книга ви дава възможност да проверите какви са особеностите на характера ви според кръвната ви група, към какви болести сте предразположени и какви лечебни и кулинарни рецепти са подходящи за вас, за да сте здрави, усмихнати, щастливи и позитивни.

ПО ТЕМАТА

Очистване на кръвта в домашни условия

 

Молитвата пречиства кръвта и лекува

 

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Японски съвети за здраве и дълголетие (РЕЦЕПТА)

 

Златните правила за здраве на лекаря дълголетник Фьодор Углов

 

«Формула на безсмъртието»: как да доживеем до 200 години (уникална система на Борис Болотов за здраве и дълголетие) РЕЦЕПТА

 

Руската тайна за дълголетие и здраве

 

Последно от ЛАЙФСТАЙЛ

Военна полиция (БУКВАЛНО)

Военна полиция (буквално) Планът е световната армия да погълне всички национални полиции в една военно-полицейска структура

Световната армия НАТО

  Световната армия НАТО     Планира се волята на световната правителствена диктатура да бъде наложена