Преувеличено или е оправдано могъществото на илюминатите

 

Тяхна ли е идеята за разпространението на коронавируса в света, като се имат предвид създаваните от тях технологии за въздействие и управление на масите?

Информацията в тази статия е материал за размисъл.

Всичко неведомо предизвиква противоречиви версии, хипотези и интерпретации, особено когато става дума за историята на тайни общества – общини, секти и ордени.

С тайните общества винаги е свързано завоюването на световното господство и тоталният контрол над научните, финансовите и човешките ресурси. Един от най-древните и влиятелни общества е Орденът на Илюминатите.

Адам

Обществото на баварските илюминати е създадено от Адам Вайсхаупт – професор по право в Ингълщадския университет. Той събрал съмишленици, готови да се заемат с благородна просветителска цел – изкореняване на предразсъдъците и невежеството.

На 1 май 1776 г. е официалната дата, която се смята за рождена във формирането на съвременната доктрина на Илюминатите.

Рациото и свободата на мисленето били провъзгласени за висши блага. На първо място в тях Илюминатите поставили науката, която с времето изместила религията.

През 1782 г. членовете на Ордена били 300 души; след няколко години – броят им се удвоил.

Той имал свои представителства не само в Бавария, но и в Полша, Австро-Унгария, Дания, Холандия, Швеция, Испания, Франция и Русия.

Култът към Кибела

Смята се, че Орденът съществувал много преди 18 век и германското тайно общество било свързано с култа към Кибела – древната богиня на плодородието.

Кибела била почитана в Гърция и Рим и там я наричали Великата Майка на Боговете. Тя била почитана като дарителка на плодородието, като господарка на горите, планините и животните.

Култът към Кибела се родил във Фригия, днешна Турция; той бил достатъчно жесток, макар че празненствата в чест на богинята се отличавали с невероятна пищност.

Произходът на думата „Илюминати“ произлиза от латински и означава „Просветлен“. Авторството й се приписва на Монтан – жрец в храма на Кибела. Неслучайно всичките членове на Ордена на Илюминатите през 18 век започнали да се наричат с антични имена.

Новият световен ред

Илюминатите използвали за символ на властта и превъзходството си над обикновените хора Окото на Озирис, което изобразявали на върха на пирамида. Това изображение се вижда на американската банкнота от един долар.

В основата на пирамидата се чете надписът «MDCCLXXVI», който е еквивалент на арабските цифри 1776 – годината, в която е основано Обществото на баварските илюминати.

 

В подножието на пирамидата на латински е написано «Novus ordo seclorum»- „Нов световен ред“.

Йерархията в Ордена на Илюминатите

В ордена имали следната йерархия:

Послушник – неофит;

Минервал – с отличителна особеност носенето на емблема с изображение на сова на богинята на мъдростта Минерва;

Просветен минервал.

Обредите и ритуалите Илюминатите често заимствали от сходната по мироглед организация на масоните:

Новоприетият илюминат започвал да изучава трудовете на философите на Просвещението. Ако покажел старание и усърдие можел да се издигне по „кариерната стълбица“.

Адептът, който се намирал на най-ниската степен в йерархията, безпрекословно се подчинявал на заповедите на наставника. Често се случвало той да познава само илюмината, който го довел в ордена.

Последователите на Ордена на Илюминатите

Към Ордена на Илюминатите често причисляват творческия елит – Моцарт, Гьоте, Шилер, и богатите влиятелни семейства, сред които клановете Ротшилд, Онанис, Кенеди и Рокфелер.

Възникването и дейността на международните организации, ООН и ЕС често се свързват със съществуването на тайните общества.

Забрана на Просвещението

Орденът на баварските Илюминати претърпял вътрешен разкол и през 1785 г. бил забранен от баварските власти.

Бившият илюминат Адолф Книгте публикувал памфлети за Илюминатите, като разкрил истинските им цели.

Домовете на известни илюминати били подложени на погроми; откритите там архиви били унищожени.

Идеите на Просвещението се оказали толкова опасни, че се наложило Адам Вайсхаупт да избяга от страната.

С дейността на възкръсналото Общество на Илюминатите е частично свързан сюжетът на романа „Ангели и демони“ на Дан Браун.

Marvel

Образът на тайното общество не давал покой на много творчески натури. Благодарение на художниците и сценаристите на Marvel Comics се появила група персонажи, които се обединили за решаване на съдбоносни за човечеството въпроси.

В тайното общество влезли Железният човек, доктор Страндж, Мистър Фантастик, Неймър, Черният Гром и професор Икс. Оригиналният състав на групата често се сменял и претърпявал сериозни изменения, но благородните цели винаги оставали на първо място.

Съвременна дейност на Илюминатите

Днес съществуват организации, които наричат себе си приемници на братството на Илюминатите и използват техни отличителни знаци, но не може да се каже доколко са истински тези изявления.

В интернет пространството могат да се срещнат съвети кой може да постъпи в организацията на Илюминатите. Спискът с изисквания е лаконичен:

1. Кандидатът да е психически вменяем;
2. Да е пълнолетен;
3. Да е състоятелен в материално отношение;
4. Да не е съден;
5. Да е способен да се обучава и да притежава високо ниво на самодисциплина.

Какво означава фразата „Нов световен ред“

Фразата „Нов световен ред“ показва стремежа на Илюминатите да прекроят световното устройство. Според техните твърдения, те желаят да избавят човечеството от:

1. Социалното неравноправие;
2. Нерационалното използване на ресурси;
3. Липсата на справедливост.

В творчеството на артисти, политици, шоумени, журналисти, писатели се появяват атрибути или идеи, характерни за Ордена на Илюминатите.

Например певицата Бейонсе често използва триъгълниците на Илюминатите като поздрав към феновете си…

Попдивата Риана в един клип съобщава, че принадлежи към обществото на Илюминатите. В Сенегал нейните изяви свързали са популяризиране на хомосексуализма, като вид служба на тайния орден, и не й позволили да изнася концерти.

За членове на обществото на Илюминатите смятат Мадона и Лейди Гага. И двете използват маса мистични символи в своите клипове и концерти. Текстовете на песните им са изпълнени с двусмислени фрази.

Илюминатите и теориите на конспирацията

Книгите на Дан Браун разкриват на обществото идеята за това, че „просветените“ имат отношение към теориите на заговора. След като излизат романите му, светът се заинтересува от Илюминатите.

Съществуват обаче редица факти, които подгряват интереса към идеята за правителство в сянка на Илюминатите:

1. Внедряване на технологии за влияние върху масите, описани още в документите на баварското братство;
2. Благосклонната реч на американския президент Томас Джеферсън, посветена на Адам Вайсхаупт;
3. Изобразяването на Всевиждащото Око на еднодоларовата банкнота;
4. Надписите на зелената валута съдържат лозунга и датата на основаване на братството;
5. Совата на американската банкнота.

Официалните източници отричат всякакво влияние на „просветените“ върху политическата действителност.

Официални източници твърдят, че през май 2008 г. от обществото на Илюминатите бил задействан проектът Биткойн , с цел децентрализация на икономиката.

Това е официален метод на ордена на „просветените“ да повлияе на световната икономика.

Издателство PACПEP

Адам Вайсхаупт

 

Ексминистърът на отбраната на Канада П. Хелиър: „Илюминатите тайно управляват света“ (ВИДЕО)

 

Ексминистърът на отбраната на Канада П. Хелиър: „Илюминатите тайно управляват света“ (ВИДЕО)

 

Ексминистърът на отбраната на Канада П. Хелиър: „Илюминатите тайно управляват света“ (ВИДЕО)

Зловещо: Криптовалутата Биткойн е създадена от неизвестен изкуствен интелект за да завладее света

 

Последно от ЛАЙФСТАЙЛ

Чипс с вкус на путка

 Произвежда се от компанията Chazz от Литва От там казват, че продават продукта заради липсата на