Проблемът на Путин: „Как да принуди американците да се върнат зад червената линия от 1997 по възможност, без да ги убие всички?“

Александр Бродский, Ню Йорк, 10 март 2022

Сега израелският премиер-министър е главният преговарящ на совалковата дипломация ала Кисинджър през 70-те години на миналия век. Не може Яков Йосифович да не разбира, че точно сега се взема решение за използване на ядрени оръжия и в тази ситуация на Путин не са му нужни дивизии, затънали в улични боеве.

Главната стратегическа задача на Путин се явява въпросът „Как да принуди американците да се върнат зад червената линия от 1997 г., по възможност, без да ги убие всички?“ и Израел, поел функциите на посредник, помага на Путин да изпълни именно тази задача.

А аз именно затова и написах, че спасяването на американците и руснаците от ядрена война някой ден ще стане основа на Руско-Израелска дружба. Нещо повече, съдейки по това, с каква злоба премиер-министърът на Израел атакува деятелите на черния проект и на войната, Израел в тези преговори вече е станал голям приятел на Русия .

И когато написах, че Яков Кедми проявява лукавство, имах предвид, че е пич и в трудни моменти не му пукаше за своя статут на блогър, за да не изпорти своя премиер-министър, чиято мисия се намира в пълно съгласие със симпатията и благодарността му към Русия, които той, като гражданин на Израел, проявяваше напълно в продължение на няколко години. Е, помислете сами, кой ще се зарадва, ако ръководителят на една от разузнавателни агенции на Израел заяви, че президентът на Русия разглежда въпрос за незабавна ядрена бомбардировка на Вашингтон веднага след визитата на премиер-министъра на Израел, пристигнал в Москва като посредник между Русия и САЩ за съгласуване на позициите за прекратяването на военните действия и изплащане от Германия на репарации за организирането на държавния преврат в 2014 година.

P.S. Без тези репарации на Русия ще бъде много трудно да възстанови Украйна, която беше напълно разрушена от действията на нацистите. Да не говорим, че единствено плащането на репарации може да охлади желанието на Германия да организира световни войни и ако тези репарации не бъдат събрани, и този път цялото това безобразие би се повторило отново след 30 години, дори Русия да успее да денацифицира и да възстанови Украйна самостоятелно.

„Путин разглежда ядрени варианти, докато ние оценяваме вариантите за трансджендърна терапия“
„Putin’s reviewing nuclear options while we assess transgender therapy options“
Това заяви полковникът от морската пехота Мичъл Суон на 15 март 2022 г. по Fox News.

От военна гледна точка сегашната ситуация е нещо като „дежа вю“.

Факт е, че военнополитическата ситуация през 1953 г. много напомняше на това, което се случва сега:

Преди появата на Лошарик, Статус-6, Авангард, Калибър и хиперзвуковите ракети Кинжал и Циркон, единственият момент в историята, когато СССР можеше да победи Съединените щати в ядрена война, беше Корейската война. Действително, когато въздушните битки показаха, че МИГ-15 притежава способността да атакува американски бомбардировачи със свръхзвукова скорост, се изясни, че това му дава такива преимущества, че нито един американски бомбардировач с ядрена бомба на борда просто няма да лети до Москва.

По този начин, през 1950 г. СССР разполагаше не само с армия, победила Вермахта, но и стратегическо ядрено оръжие, а за САЩ то бе блокирано. Да не говорим за армията, която показа на какво е способна в Ардените и Окаинва. Това преимущество на съветската авиация се съхрани 3 критични важни години, а възможно и повече, което собствено принуди Йосиф Висарионович Сталин да организира „Алея на МиГ-овете“ – името, дадено от американските пилоти на северозападна Корея, която се контролираше от съветски пилоти. Там в бойни условия бяха проверявани и усъвършенствани възможностите на МИГ-15. А на Чукотка тогава започнаха да подготвят 14-та десантна армия за нахлуване в Аляска, за чието командване беше назначен генерал Олешев. А генерал Олешов, след разгрома от него на японската армия, причинила не малко проблеми на САЩ, имаше такава репутация, че никой не се учудваше от поставената пред него задача – за първите 2 седмици боеве да излезе към Сиатъл и превземе заводите на Боинг.

И тогава Съединените щати бяха спасени от украинеца Хрушчов и руснака Маленков, които организираха „лекарското дело“, в резултат на което Сталин, който получи 2 инсулта, беше лишен от помощта на лекари, на които можеше да се довери, тъй като те всички бяха евреи. За това в завоалирана форма е написано в книгата на Светлана Алилуева, а начинът, по който то бе завоалирано лично ме убеждава, че дъщерята на Сталин говори истината право в очите.

P.S. А още, това ни кара поновому да погледнем на почестите, с които Америка, или по-скоро „дълбоката държава“ посрещна потомците на Хрушчов, при Карибската криза, прехвърлянето на Крим към Украйна и началото на Великата отечествена война, която Никита Сергеевич посрещна на поста 1-ви секретар на РКПб на Украйна. А и на това, което се случваше в Москва по времето, когато той беше 1-ви секретар на партията в Москва, също трябваше да се погледне поновому. И след всички тези нови погледи, ние се озоваваме не просто в друга страна, ние се озоваваме на друга планета.

Да се върнем към настоящето.

На Запад най-накрая разбраха, че сегашната ситуация е na порядък по-лоша от кубинската ракетна криза, в това число и защото просто няма американски президент, който би могъл да позвъни на Путин и да се договори с него за деескалацията на хммм… враждебните действия, просто няма. Ами, няма у Байдън такива пълномощия, върху самата институция на президентството, като Дон Кихот, беше нахлупен медния леген на генерал Мили.

И изведнъж всички здравомислещи политически коментатори на Запад започнаха да припомнят исканията на Русия, и да питат по какъв начин разширяването на НАТО усилва сигурността на страните от НАТО и ако я усилва, то възможно ли е по някакъв начин да се засили сигурността на НАТО, без да се изпраща на Страшния съд населението на страните, влизащи в НАТО (та те за това, че може „просто да пукнат“ все още нищо не знаят).

И политкоментаторите, ненавиждащи Путин до загуба на разсъдък, били те англоговорящи, българоговорящи, по телевизията, по радиото или в Интернет, в един глас крещят, очевидно обръщайки се към руския елит:

„Убийте го! Вие сте нашата последна надежда – убийте го now, или ще ви конфискуваме всичко! Не можем повече да живеем така, изпитвайки този безумен страх пред разплата за всичко, което сме направили. Убийте го, иначе той ще ни убие всички! Аааааа… ..А!“

Превод: Олег Костадинов, Яндекс

Последно от СВЯТ

Медведев нарече Байдън рептил

  Медведев нарече Байдън, Зеленски и още четирима западни политици рептилоиди Дмитрий Медведев е бивш президент и министър-председател, а