Проектът SCoPEx: Бил Гейтс ще затъмнява Слънцето, щял да бори измамата на ЦРУ “Глобално затопляне“ (ВИДЕО)

/

 

БИЛ ГЕЙТС ФИНАНСИРА ПРОЕКТ ПО РАЗПИЛЯВАНЕ НА ТЕБЕШИР В АТМОСФЕРАТА

Как филантропът ще се бори с „глобалното затопляне“

Американският милиардер и основател на „Майкрософт“ Бил Гейтс е вездесъщ. Той отдавна мечтае да спаси човечеството. Сега реши да затъмни Слънцето и обяви, че ще финансира експеримент, който създава облаци от отразяващи частици. Според замисъла те трябва да предизвикват охлаждащ ефект и да понижат температурата на въздуха, което ще спре „глобалното затопляне“, което, според последни проучвания, има антинаучна основа.

Затова не всички учени смятат тази идея за адекватна.

Как облакът да стане по-плътен

Тази идея не е нова. Възможността да се засили отразяващата способност на Земята чрез разпиляване на аерозоли на големи височини е обсъждана преди няколко десетилетия. През 2010 г. Гейтс се намеси в изграждането на съдове, които разпиляват в морска вода в небето. Така еколозите искали да създадат изкуствени облаци или естествените облаци да станат по-плътни, което трябва да намали количеството стигаща до повърхността на Земята слънчева енергия.

Учените реагираха скептично и изказаха предупреждения, че реализирането на този експеримент е крайно безотговорно, особено ако се приложи в целия свят.

„Глобалните промени в климата и без това заплашват нашите земи, гори и морета. Ние не искаме да допуснем още един опасен експеримент с планетата…“ – посочват експертите.
Преди две години стана известно, че Гейтс се заинтересувал от друга технология: вместо морска вода предлагал да се разпръсква калциев карбонат в стратосферата. Проектът е наречен SCoPEx и е измислен в Харвард. Американски учени предлагат на височина 20 километра да се изстреля балон, който да разпръсне калциев карбонат, след това да прелети през образувалия се шлейф и да анализира промените, които са се случили.

Ако резултатите са положителни, впоследствие технологията може да се използва в мащабите на цялата планета, за да се противодейства на глобалните промени в климата.

Как се търси идеалният аерозол

Калциевият карбонат е най-обикновен тебешир. Той се съдържа в много минерали и в черупката на яйца и дори е регистриран като оцветител в хранителната индустрия. По времето на експеримента учените ще разпръснат много малко количество от него – не повече от два килограма, и твърдят, че това няма да се отрази пагубно на природата.

Целта на експеримента е да установи, дали калциевият карбонат няма да въздейства агресивно на озоновия слой и няма ли да влезе във взаимодействие с другите газове в стратосферата. В лабораторни условия отговори на тези въпроси няма.

Шефът на проекта SCoPEx Дейвид Кейт посочва: „Единственото, което трябва да прави идеалният аерозол, е да разсейва колкото може повече слънчева светлина и така да охлажда планетата…“

Въпреки твърденията на харвардските учени, че експериментът е безопасен, обществеността в САЩ е с обезпокоена. Под нейния натиск учените са принудени да пренесат опита в Швеция, в най-северния й град Кирун, разположен зад полярния кръг. Променена и датата, в която трябва да се проведе опитът – вместо през 2019 г. през юни 2021 г. Но при условие, че шведските власти му дадат зелена светлина, но те могат и да го блокират.

Предполага се, че в началото в стратосферата ще бъде пуснат балон с научно оборудване. Той няма да разпръсква аерозоли, а само ще отработва маневрирането и проверка на системите. На следващия етап ще бъде разпилян аерозол от калциев карбонат. Балонът ще прелети през образувания облак от частици, ще отрази химическите реакции в атмосферата и ще ги запише.

Бил Гейтс ще финансира проекта, който ще струва няколко милиона долара, които са дреболия за предприемача-филантроп.

Рисковете са непредсказуеми

Подобни проекти целят да намалят ефекта на глобалното затопляне и са плод на генното инженерство. Има много подобни идеи и някои изглеждат доста радикално. Има предложения на безлюдни територии на Земята да се взривят няколко термоядрени бомби. Те ще образуват в атмосферата гигантски облаци прах, което ще доведе до бързо захлаждане.
На фона на тези безумни идеи проектът, финансиран от Гейтс, е буквално детски каприз. Но и той предизвиква спорове в научните среди. Критиците му посочват, че този проект може да има непредсказуеми последици и никой не може да каже какви ще са те. Дали няма да се увеличат природните аномалии? Как ще реагира на аерозолите Световният океан? Захлаждането няма ли да намали реколтата от селскостопански култури? Ако се извършват десетки хиляди пръскания годишно, как ще повлияе такова количество реагенти на екологията?

Използването на отразяващи частици аерозоли ще предизвика „зависимост“. Ще се наложи да се разпръскват постоянно. Защитниците на природата се опасяват, и не без основание, че успешното реализиране на генноинженерни проекти ще се възприема като „зелена светлина“ от основните замърсители на атмосферата. Вместо да се намали изхвърлянето на парникови газове, те продължават да изгарят въглеводороди и да замърсяват околната среда.

Дмитрий Писаренко, „Аргументи и факти“
Превод: Издателство PACПEP

 

ВИДЕО

 

 

Бил Гейтс и неофеодализма: По-внимателен поглед към фермера Бил

 

 

 

ПО ТЕМАТА

 

 

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

В публикацията ще витите;
В официален сайт на правителството на САЩ chemtrails е в графа „Екзотични оръжия“. А в края на документа се казва: „Терминът „екзотични оръжейни системи“ включва оръжия, предназначени да увреждат атмосферата и природните екосистеми (като йоносферата – горния слой на атмосферата) или климата и атмосферните условия, както и тектонични оръжия, имащи за цел да предизвикат ПОВРЕЖДАНЕ ИЛИ УНИЩОЖЕНИЕ НА ОПРЕДЕЛЕНА ГРУПА ХОРА, РЕГИОН НА ЗЕМЯТА ИЛИ АТМОСФЕРАТА.“;
Доклад на ЦРУ за стратосферна аерозолна инжекция или SAI, метод за засяване на стратосферата с частици (stratospheric aerosol injection, or SAI, a method of seeding the stratosphere with particles).;
Шефът на ЦРУ произнася горния текст.
Доклад на професор по биология от Belhaven University за последствията от кемтрейлс:

 

 

Последно от ВИДЕО

Америка я чака голям скандал! Руските въоръжени сили край Мариупол заловиха генерал-лейтенант Роджър Клутие от армията на Съединените щати (ВИДЕО ОТ ЗАДЪРЖАНЕТО) ОБНОВЕНА Канадският генерал-лейтенант Тревър Кадийо беше арестуван при опит да избяга от „Азовстал“

Руските въоръжени сили край Мариупол заловиха командващия на НАТО генерал Клутие Америка я чака голям скандал

ПРЕВЕДЕНО ВИДЕО: Снайперисти от „Евромайданът“ си признават, че са били наети от ЦРУ, за да стрелят по мирните граждани на площада и да се извърши държавен преврат в Украйна през 2014 г. | Истината, за която осем години медиите мълчаха (ФИЛМ – БГ СУБ) | Десен сектор на Евромайдана (ФИЛМ – БГ СУБ)

Снайперисти от „Евромайданът“ си признават, че са били наети от ЦРУ, за да стрелят по мирните

Фейсбук страница

The Bulgarian Times