Проклятието на Кадафи се сбъдва

Не е тайна, че за Европа нахлуването на имигрантите вече се превърна в катастрофа. Шефовете на службите за сигурност на Великобритания, Франция и Германия излязоха с общо изявление, в което изразиха необходимостта от бързо уреждане на проблема с бежанците, нахлуващи в Европа.

Сред предложените мерки е създаването до края на годината на специални “горещи точки” в Италия и Гърция. Там мигрантите (а техният основен поток минава през тези страни) се очаква да се регистрират и да им се вземат пръстови отпечатъци.

За това, че при запазване на сегашния темп на миграция в истински “бойни” “горещи точки” скоро ще се превърне цяла Европа, избраха да не се говори, защото това не се толерира. А че снемането на отпечатъци ще помогне на мигрантите, като на мъртвец инжекция – също.

В тази ситуация европейските политици търсят решение на въпроса “Кой е виновен?”.

Френският външен министър Лоран Фабиюс нарече политика на страните от Източна Европа към мигрантите “скандална” и противоречаща на ценностите на Европейския съюз.

“Когато виждам, че някои страни не приемат групите, смятам, че е скандално”, – каза той. Френското министерство на външните работи особено остро подчерта Унгария, като нарече скандална нейната политика.

“Унгария не уважава европейските ценности, следователно европейските власти трябва да обсъдят сериозно това с унгарските власти,” – каза Фабиюс.

Унгария току-що завърши изграждането на ограда с бодлива тел по границата със Сърбия.

Бившият германски канцлер Герхард Шрьодер заяви, че “Европа не може да се огражда от мигрантите с нова” желязна завеса “.

Те се нуждаят от подкрепа, интегриране, като паралелно се създава перспектива в страните, от които те идват. “

Той добави, че населението на Германия застарява, а държавата трябва да попълва социалната система.

“Без това, в бъдеще ние няма да бъдем в състояние да плащаме пенсии,” – каза той. Въпросът за това, че значителна част от имигрантите, идващи от страни от “третия свят” няма да се преуморяват от работа, предпочитайки да живеят на социални помощи, той заобиколи деликатно.

Папа Франциск остро осъди престъпленията срещу нелегалните имигранти, като отбеляза, че те рискуват живота си, за да достигнат Европа, и призова да се молим за тях.

Папата каза, че през последните години голям брой имигранти са загинали при “ужасните си пътувания.” Декларации по въпроса за мигрантите определено има много. Но едно нещо е ясно – никой не знае какво да се прави с тях.

Да се приемат в сегашните количества и да бъдат устроени в Европа, едва ли е възможно. Но да се спре нарастващият им поток – също е невъзможно.

Може би трябва да си припомним последното обръщение на полковник Кадафи, което той направи няколко часа преди мъчителната си смърт:

“Слушайте сега, вие, хората от НАТО! Вие бомбардирате стената, която не пропускаше потока на африканската миграция към Европа, стената, спираща терористите от “Ал Кайда”. Тази стена е Либия. Вие я унищожавате. Вие сте идиоти. За хилядите имигранти от Африка, за подкрепата на “Ал Кайда” ще горите в ада. И така ще бъде. Аз никога не лъжа. Не лъжа и сега. “

Кадафи не лъжеше – “хората от НАТО” наистина бомбардираха страната, която беше стената към миграцията към Европа.

Сега Либия не е стена, от нея бяга някога надменно-благополучното и население. Впрочем на тези американски “хора от НАТО” им е все едно, защото при тях никой не бяга. Бягат при европейските “хора от НАТО.” В настоящата ситуация няма как да бъдат наречени по друг начин, освен идиоти. А техният идиотизъм има самоубийствен характер …

ПО ТЕМАТА 

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Последно от СВЯТ

Виктор Орбан: «Всички глобалисти могат да вървят по дяволите, защото в Тексас дойдох аз!» (ЦЯЛАТА РЕЧ НА БЪЛГАРСКИ+ВИДЕО) Владимир Путин: «Западният глобалистки модел е обречен, всичко се движи в различна посока»

Виктор Орбан говори на Конференцията за консервативно политическо действие CPAC в Далас, Тексас (пълното изявление) (Излиза на

Фейсбук страница