Протестът и как работи пропагандата срещу него: Чрез подмяна на истинската цел с фалшиви! Лошо ли е, че недоволството няма решения за бъдещето управление? Или е правилно?

ПРОТЕСТЪТ И КАК РАБОТИ ПРОПАГАНДАТА СРЕЩУ НЕГО:
ЧРЕЗ ПОДМЯНА НА ИСТИНСКА ЦЕЛ С ФАЛШИВИ
**** Лошо ли е, че недоволството няма решения за бъдещето управление? Или е правилно?

**** Български синонимен речник: „протест“
(същ.) недоволство, негодувание, роптание, възмущение, неодобрение, несъгласие, възражение
(същ.) бунт
(същ.) осъждане

Как властта компрометира протеста?
По най-различни начини – от абсурдни внушения какво Задкулисие го е изтъпанчило (сякаш хилядите хора, сякаш младежите са назначени негови служители на щат) през провокатори, които да създават впечатление за криминални действия до…
До кое?
До най-успешния метод за компрометиране, който, щем не щем, трябва да признаем, че за разлика от другите способи работи ефективно и е пленил съзнанието на милиони.

От края на изминалата седмица започна поредният медиен залп, вече концентриран точно в тази посока:
„Какво предлага протестът? – Ами нищо!”

Наистина, той не предлага нищо!
Протестът нито има програма за управление, която да иска да се обсъди от политиците и обществото, нито има лидери, които да издигне за кандидат- премиери и министри, нито чертае мерки как да се съживи бизнеса и да се вдигнат доходите на хората…
И правилно прави!


Това е ПРОТЕСТ – не е нито конгрес, нито конференция, нито събрание, събрало се на паважа.
Работата на един протест, какъвто и да е, да СПРЕ НЕЩО, да го отмени, а не да разработва стратегии за национално управление.


Например Априлското въстание е въоръжен протест за отмяна на османското владичество. И разбира се, няма нито програма, нито стратегия за управление. Да го задраскаме ли тогава от историята ни, защото не е предложило кабинет, премиер, министри, не е написало проекторешения за конституционното и законово устройство на една нова България, за насоките на бъдещата й политика?!

БЕЛЕЖКА заради възражения на коментиращи правя допълнение-уточнение
Ако примерът с Април 1876 г. ви се струва неудачен, вижте протеста срещу чл. 1 от соцКонституцията. Той нямаше програма, нямаше предложения за премиери, за състав на ново правителство, за новите насоки в политиката и икономиката. Или например протеста срещу правителството на БСП, довело до национална катастрофа през 1996-1997 г. (хиперинфлацията). И той нямаше програма освен една – „Оставка“!

Погледнете протестите по света! Те не предлагат решения за управлението, те искат ОТМЯНА на решения на съществуващото управление или ако е крайно негодно – неговото абдикиране от властта.

Рефренът „защо протестът не предлага“ е подмяната на целите на Протеста, която се извършва от пропагандата на българските медии, журналисти, разни социолози и политолози, звани и незвани експерти.

Факт е, че тази подмяна на естествените цели с изкуствени завоюва съзнанието на народа.
Много лесно го завоюва за разлика от това на хората в демокрациите, които са далеч по-зрели обществено от нас.
Затова пак ще повторя:
Ако критиката е, че протестът все нещо трябва да предложи, отговорът е: предложил е и предлага
ОСТАВКА!

  •  Григор Лилов

Последно от БЪЛГАРИЯ

Фейсбук страница