Псувнята е молитва към дявола и обида на Бога

Псувните и ругатните залагат отрицателна програма в човешката ДНК, което води до срив в здравето на човека

Има ли полза от псувни и ругатни?

Според ново изследване на британски психолози, употребата на псувни и ругатни повишава болковия праг, намалява неприятните усещания и засилва издръжливостта на човека.

Когато човек изпитва много остра болка, в организма му се отделят хормони на стреса. Псувните и ругатните са емоционални думи, които предизвикват изблик на енергия. Когато човек ги изрича, тя напуска тялото му.

Но не е задължително да се употребяват псувни и ругатни, които действат негативно на организма на онзи, който ги изрича. Той може да пее или крещи. Ефектът ще бъде същият.

Изричането на псувни и ругатни става автоматично и човекът не мисли за това. Псувайки, човек реагира на едно или друго събитие, от което му става по-леко, вниманието му се превключва на други параметри и така се отвлича.

Обикновено човек псува, когато е в стрес.
Понякога човек всеки ден изпитва емоционално претоварване, което го изтощава и може да създаде проблеми, преди всичко хормонални.

Сам по себе си стресът е прогресивна история, развитие, движение напред, но когато той се превърне в хроничен, организмът на човека отслабва, изтощава се и изисква грижа.
Стресът е приспособяване към условията на живота, механизъм, с помощта на който организмът се приспособява към него. Без стрес животът е невъзможен.

Ако човек постоянно псува и ругае, неговите хромозоми започват силно да променят структурата си в молекулите ДНК се изработва отрицателна програма, която може да бъде разрушителна за организма. Негативните емоции – ненавист, гняв, опитите някой да се „насоли“, предизвикват производството на негативна енергия в организма, която срива здравето му.

Усмивката, радостта, обичта напълват тялото с позитивна съзидателна енергия.

Не бива родителите да псуват и ругаят пред децата си, защото може да се задържи умственото им развитие, макар че те не разбират какво означават тези думи и реагират по-скоро на емоцията, с която са изречени, т. е. на гнева, злобата и агресията.

Днес е популярен здравословният начин на живот, но той не включва само физическото развитие на човека. Това не са само упражнения и храна, но и добър емоционален фон. А псувните и ругатните са негативен фон. Те са агресивна среда, която пречи на здравето да бъде пълноценно.

Не може да бъде здрав човек, който във всяка дума оставя маркер на агресия, ненавист и нелюбов, които се отразяват не само на човека, срещу когото са отправени, но и на самия псуващ и ругаещ човек.

Думите са втора сигнална система и те носят огромно смислово натоварване. Ако някой ви оскърбява, вие изпитвате неприятно усещане. Но когато вие псувате и обиждате, псувните и ругатните влияят и на вашия организъм.

Неслучайно мъдри хора казват, че псувнята е молитва към дявола и обида на Бога.

Автор: Александър Евдокимов, невролог
Превод: Издателство PACПEP

ПО ТЕМАТА

Генетиката най-после обясни тайнствени явления като пророчество, интуиция, аура и т.н. | Учени: ДНК се променя от думи и фрази

 

Грубата реч разрушава човека

 

Само една дума може да предизвика нелечима болест! Думи, които имат чудовищен мутагенен ефект

 

Последно от ЛАЙФСТАЙЛ

Военна полиция (БУКВАЛНО)

Военна полиция (буквално) Планът е световната армия да погълне всички национални полиции в една военно-полицейска структура

Световната армия НАТО

  Световната армия НАТО     Планира се волята на световната правителствена диктатура да бъде наложена