Псувнята е молитва към дявола и обида на Бога

Псувните и ругатните залагат отрицателна програма в човешката ДНК, което води до срив в здравето на човека

Има ли полза от псувни и ругатни?

Според ново изследване на британски психолози, употребата на псувни и ругатни повишава болковия праг, намалява неприятните усещания и засилва издръжливостта на човека.

Когато човек изпитва много остра болка, в организма му се отделят хормони на стреса. Псувните и ругатните са емоционални думи, които предизвикват изблик на енергия. Когато човек ги изрича, тя напуска тялото му.

Но не е задължително да се употребяват псувни и ругатни, които действат негативно на организма на онзи, който ги изрича. Той може да пее или крещи. Ефектът ще бъде същият.

Изричането на псувни и ругатни става автоматично и човекът не мисли за това. Псувайки, човек реагира на едно или друго събитие, от което му става по-леко, вниманието му се превключва на други параметри и така се отвлича.

Обикновено човек псува, когато е в стрес.
Понякога човек всеки ден изпитва емоционално претоварване, което го изтощава и може да създаде проблеми, преди всичко хормонални.

Сам по себе си стресът е прогресивна история, развитие, движение напред, но когато той се превърне в хроничен, организмът на човека отслабва, изтощава се и изисква грижа.
Стресът е приспособяване към условията на живота, механизъм, с помощта на който организмът се приспособява към него. Без стрес животът е невъзможен.

Ако човек постоянно псува и ругае, неговите хромозоми започват силно да променят структурата си в молекулите ДНК се изработва отрицателна програма, която може да бъде разрушителна за организма. Негативните емоции – ненавист, гняв, опитите някой да се „насоли“, предизвикват производството на негативна енергия в организма, която срива здравето му.

Усмивката, радостта, обичта напълват тялото с позитивна съзидателна енергия.

Не бива родителите да псуват и ругаят пред децата си, защото може да се задържи умственото им развитие, макар че те не разбират какво означават тези думи и реагират по-скоро на емоцията, с която са изречени, т. е. на гнева, злобата и агресията.

Днес е популярен здравословният начин на живот, но той не включва само физическото развитие на човека. Това не са само упражнения и храна, но и добър емоционален фон. А псувните и ругатните са негативен фон. Те са агресивна среда, която пречи на здравето да бъде пълноценно.

Не може да бъде здрав човек, който във всяка дума оставя маркер на агресия, ненавист и нелюбов, които се отразяват не само на човека, срещу когото са отправени, но и на самия псуващ и ругаещ човек.

Думите са втора сигнална система и те носят огромно смислово натоварване. Ако някой ви оскърбява, вие изпитвате неприятно усещане. Но когато вие псувате и обиждате, псувните и ругатните влияят и на вашия организъм.

Неслучайно мъдри хора казват, че псувнята е молитва към дявола и обида на Бога.

Автор: Александър Евдокимов, невролог
Превод: Издателство PACПEP

ПО ТЕМАТА

Само една дума може да предизвика нелечима болест! Думи, които имат чудовищен мутагенен ефект

 

Грубата реч разрушава човека

 

Само една дума може да предизвика нелечима болест! Думи, които имат чудовищен мутагенен ефект

 

Последно от ЛАЙФСТАЙЛ

Фейсбук страница

The Bulgarian Times

The Bulgarian Times