Първата в света мегафабрика за лабораторно отглеждане на месо е вече факт

¹КОЛКО скоро яденето на истинско месо ще бъде забранено!?

Първата в света мегафабрика за лабораторно отглеждане на месо за производство на 5 000 бургера на ден

Планът за Голямото нулиране на Световния икономически форум (СИФ) включва пълна трансформация на световната хранителна и селскостопанска индустрия и диета за хората. Архитектите, които стоят зад този план, се подготвят за безмесно общество с въвеждането на месо, произведено от клетки, без да се колят животни.

Преди да изтече това десетилетие, всички ще ядем някаква форма на месо, получено без клане, включително пилешко, свинско, агнешко и говеждо. Смисълът на всичко това е да се генерират по-малко парникови емисии в говедовъдните ферми, да се използва по-малко земя за земеделие и да се намали използването на прясна вода и зърно за традиционния процес на отглеждане на добитък.

Целта е устойчиво бъдеще и вече сме забелязали няколко компании, които произвеждат месо от клетки. Тези съоръжения обаче работят с ограничена продукция, тъй като производството на фалшиво месо е скъпо.

Тук се намесва израелската компания Future Meat Technologies (Future Meat Technologies Launches World’s First Industrial Cultured Meat Production Facility C), чието чисто ново съоръжение може да изпомпва по 500 кг култивирани месни продукти на ден, което се равнява на около 5 000 хамбургера на ден.

„Откриването на съоръжението бележи огромна стъпка по пътя на Future Meat Technologies към пазара, като служи като важен фактор за пускането на нашите продукти по рафтовете до 2022 г.“, каза Ром Кшук, главен изпълнителен директор на Future Meat Technologies. „Наличието на работеща индустриална линия ускорява ключови процеси като регулиране и разработване на продукти.“

Кшук заяви, че в предприятието се произвеждат култивирани пилешки, свински и агнешки продукти, а производството на говеждо месо ще започне скоро.

Платформата на компанията позволява бързи производствени цикли – около 20 пъти по-кратки от традиционното земеделие.

Яков Нахмиас, основател и главен научен ръководител на компанията, заяви: „Нашата цел е да направим култивираното месо достъпно за всички, като същевременно гарантираме, че произвеждаме вкусна храна, която е едновременно здравословна и устойчива, което помага да се осигури бъдещето на следващите поколения.“

Изглежда, че пътната карта на Нахмиас за комерсиализиране на месото, отгледано в лаборатория, се вписва в плана за Голямото нулиране, организиран от СИФ.

За да не объркваме читателите, продуктите от култивирано месо се различават от компаниите за имитация на месо на растителна основа, като Impossible Foods и Beyond Meat.

Future Meat Technologies може да се появи по рафтовете на магазините в САЩ през 2022 г. , в очакване на регулаторно одобрение. Компанията проучва и няколко места за бъдещи заводи в Щатите.

Автор: Тайлър Дърден
Източник: Zero Hedge
Превод на български – Страничката “Монтагю Кийн”
Снимки: Производствената база на компанията Future Meat Technologies, разположена в Реховот, Израел

БЕЛЕЖКА НА РЕДАКТОРА

Яденето генно модифицирано, изкуствено, синтетично или какво и друго подобно се сетите, както и месото от клонирани животни води до усложнени генетични мутации у човека!..

¹СТОПАНИНЪТ НА ОТ ИЗВОРА ОТГОВАРЯ “КОЛКО СКОРО“

Дажбите, които (ще) ви отпуска климатичният световен ред

 

СВЪРЗАНА ПУБЛИКАЦИЯ

Бил Гейтс и неофеодализма: По-внимателен поглед към фермера Бил

 

ПО ТЕМАТА

Проектът SCoPEx: Бил Гейтс ще затъмнява Слънцето, щял да бори измамата на ЦРУ “Глобално затопляне“ (ВИДЕО)

 

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Не е шега: ваксинации чрез салати, ГМО-комари, наночастици и шипови протеини чрез химтрасета! Неудобните новини и взаимовръзки между привидно несвързаните събития — гответе се за повече терор (БЪЛГАРСКО ВИДЕО)

 

Последно от ЛЮБОПИТНО

Фейсбук страница