Разработват глобален ваксинационен паспорт

/

Разработват се апликации за глобален ваксинационен паспорт

Накратко:

 • Ваксинационните паспорти са тук и се очаква да станат „широко достъпни“ през първата половина на 2021 година.
 • Паспортите ще бъдат прикрепени към приложения за мобилни телефони, които проследяват резултатите от Ковид тестове и ваксинационен статус.
 • Проектът Commons и Световният икономически форум създадоха Common Trust Network, която разработи приложението CommonPass, предназначено да действа като здравен паспорт в близкото бъдеще.
 • Приложението позволява на потребителите да качват медицински данни, като напр. резултат от Ковид тест или доказателство за ваксинация. То след това генерира QR код, който да покажете на властите като здравен паспорт, за да пътувате или да присъствате на определени събития.
 • Здравните паспорти като „ново нормално“ винаги са били част от плана на проекта Commons, който започна да разработва софтуер, проследяващ медицински данни много преди Ковид пандемията.
 • Партнирайки си със Световния икономически форум, CommonPass представлява начален етап на масово проследяване, под прикритието, че предпазва всички от инфекциозни заболявания. Това е неразделна част от Голямото нулиране и четвъртата индустриална революция.

Очаква се ваксинационните паспорти, набързо въведени като страничен продукт на Ковид пандемията, да станат „широко достъпни“ през първата половина на 2021 г.

Фондацията Linux е влязла в партньорство с IBM, COVID-19 Credentials Initiative и CommonPass, дигитален „здравен паспорт“, за да разработи приложения за удостоверяване на ваксинации, които ще се използват в световен мащаб.

Ако инициативата е успешна, вероятно ще Ви се наложи да извадите сертификат за ваксина на телефона си, показващ кога и къде сте били ваксинирани, както и тип ваксина, за да се качите в самолет или да присъствате на събитие на закрито, напр. концерт, за начало.

Брайън Бехлендорф, изпълнителен директор на Linux Foundation сподели пред CNN Business.

 Ако успеем, ще можете да кажете: имам сертификат за ваксина на телефона си, който получих, когато бях ваксиниран в една държава, с цял набор от собствени практики за управление на здравето … който използвах, за да се кача на самолет до изцяло различна държава и след това представих удостоверение за ваксинация в тази нова държава, за да мога да отида на концерт, който беше на закрито, където присъствието бе ограничено само за хора, удостоверили, че са получили ваксина.

Идеята за представяне на доказателство за доброволна медицинска процедура, за да пътувате или да присъствате на публични събития, е безпрецедентна в САЩ, но се представя като мярка за защита на общественото здраве. В действителност свободата Ви да извършвате нормални ежедневни дейности е застрашена, освен ако не се съгласите да получите ваксина срещу Ковид. И това може да е само началото.

Какво трябва да знаете за CommonPass

Проектът Commons и Световният икономически форум създадоха Common Trust Network, която разработи приложението CommonPass, предназначено да действа като здравен паспорт в близкото бъдеще.

Приложението позволява на потребителите да качват медицински данни, като резултат от Ковид тест или доказателство за ваксинация. То след това генерира QR код, който ще покажете на властите като здравен паспорт. Предложената обща рамка „за безопасно повторно отваряне на границите“ по света включва следното:

 1. Всяка нация трябва да публикува своите критерии за здравен скрининг за влизане в страната, използвайки стандартен формат на обща рамка.
 2. Всяка държава трябва да регистрира доверени заведения, които провеждат лабораторни Ковид тестове при пътувания в чужбина и поставят ваксини, изброени в регистъра CommonPass.
 3. Всяка държава ще приема статут на здравен скрининг от чуждестранни посетители чрез приложения и услуги, изградени върху рамката CommonPass.
 4. Идентификацията на пациента трябва да се регистрира по време на вземането на проби и / или ваксинация, като се използва международен стандарт.
 5. Рамката CommonPass ще бъде интегрирана в процесите за чекиране на полети и хотелски резервации.

В крайна сметка рамката CommonPass ще бъде интегрирана с вече съществуващи приложения за лично здраве, като Apple Health и CommonHealth. Ако искате да пътувате, Вашият личен здравен запис ще бъде оценен и сравнен с изискванията за влизане в дадена държава, а ако не ги спазите, ще бъдете насочени към одобрено място за тестване и ваксинация.

Основата за CommonPass е изложена в документа от 21 април 2020 г. на Фондация Рокфелер, и е част от внедряването на глобалното наблюдение и социален контрол, известно като „ Великото рестартиране“.

Според CNN, „Авиокомпаниите, включително Cathay Pacific, JetBlue, Lufthansa, Swiss Airlines, United Airlines и Virgin Atlantic, както и стотици здравни системи в Съединените щати и правителството на Аруба“, вече са в партньорство с Common Trust Network и тяхното приложение CommonPass.

Приложението CommonPass, очаквайте смарт карти

CommonPass е само един пример за приложения, които се разработват, за да проследяват Вашата лична здравна информация и да я преобразуват в дигитална здравна идентификация, която ще трябва да сканирате, за да извършвате ежедневни дейности. IBM разработи Digital Health Pass, който компаниите могат да използват, за да правят оценка на всичко – от резултатите от Ковид теста и ваксинацията до температурата на индивида.

Ако нямате мобилен телефон, няма да бъдете освободени от необходимостта да показвате здравните си данни. Компаниите, които са част от COVID-19 Credentials Initiative, работят върху смарт карта, която действа като дигитална здравна идентификация и може лесно да бъде представена, дори ако нямате смартфон или стабилна интернет връзка

На 28 август 2020 г. Ирландия беше сред първите, които започнаха национално изпитание на новата си инициатива Health Passport Ireland за проследяване и показване на резултатите от Ковид тестове – и улесняване на по-широко тестване за Ковид в бизнеса и обществеността, плюс показване на Ковид ваксинационен статус.

Оттогава инициативата е преименувана на Health Passport Europe и посочва, че системата скоро ще бъде използвана в цял свят за международни пътувания. Освен за пътувания и туризъм, здравните паспорти ще се използват за здравни цели, събития, заводи и офиси, дори в училища и детски центрове.

Така че, за да постигнете „свободата“ и да се върнете към нормалния си ежедневен живот, трябва само да се тествате или ваксинирате за Ковид, да накарате здравен администратор да създаде акаунт за здравен паспорт на Ваше име, да изтеглите приложението на телефона си, да получите резултатите от Ковид теста на телефона си (и да се тествате повторно според изискванията), след което да покажете Ковид статус и история на ваксинации, когато Ви е поискано.

За тези, които не са тествани, Health Passport Europe заявява, че все още можете незабавно да използвате технологията, като изтеглите приложението Health Passport Scanner и го използвате за сканиране на други, когато е необходимо.

Сканиране на другите, за да получите техния Ковид статус, „дава сигурност за Вас и Вашето семейство в ежедневието, например когато се възползвате от услуги, докато пътувате, на събития, на работа и много други.“

Специално отношение: „Същото като задължителна ваксинация“

Въпреки че много страни заявяват, че Ковид ваксината не е задължителна, давайки специални привилегии на ваксинираните, като например възможност за пътуване, посещение на социални събития или дори влизане на работно място, по същество означава задължаване.

„Също толкова важно, колкото ваксинацията за всички нас е: Няма да има специално отношение към ваксинираните“, каза германският вътрешен министър Хорст Зеехофер пред вестник „Bild am Sonntag“. „Разграничаването между ваксинираните и неваксинираните би било същото като задължителната ваксинация. „

ВЪпреки това Томас Мертенс, ръководител на Постоянната комисия за ваксинация в Германия (STIKO), заяви, че паспортите за ваксини един ден могат да се използват за предоставяне на достъп до пътувания, ресторанти, концерти и кина и може да се изискват и от някои фирми.

„Това са частни споразумения, сключени от собственика на ресторанта, авиокомпанията и организатора на концерта“, каза той пред вестник Die Welt. „Мисля, че нещо подобно е възможно. Аз не съм адвокат и в крайна сметка адвокатите ще трябва да решат. „

Зеехофер обаче заяви, че макар правителството да не може да спре бизнеса да изисква ваксинация на своите клиенти, той категорично е против: „Всичко, което мога да направя, е да предупреждавам за това. Специалното отношение към ваксинираните ще раздели обществото.“

Междувременно Испания, която планира да ваксинира 2,3 милиона за период от 12 седмици, поддържа регистър на хората, които отказват Ковид ваксината и възнамерява да го споделя с други страни в Европейския съюз. Въпреки че ваксината е доброволна, гражданите са призовани по определен ред от националната здравна система, което улеснява проследяването на отказващите.

През 2018 г. Европейската комисия изготви предложение за засилване на сътрудничеството срещу болести, предотвратими с ваксини, включително съвместни действия за увеличаване обхвата на ваксинациите, заявявайки: „Ваксинационните програми стават все по-крехки; с оглед на ниското усвояване на ваксини, колебанието към ваксините, нарастващите разходи за нови ваксини и недостига в производството и предлагането на ваксини в Европа. “

Изглежда споделянето на частна здравна информация, включително кой ще реши да не се ваксинира с Ковид ваксина, е част от това съвместно действие.

Регистрирането и проследяването вече са тук

Преди една година щеше да ни е трудно да си представим широкото приемане на приложения за мобилни телефони, събиращи и преобразуващи Вашия ваксинационен статус в здравен паспорт, който скоро може да се наложи да представите, за да пътувате или да присъствате на развлекателни събития като концерти, или дори да посещавате училище и да ходите на работа. Но в контекста на пандемия това изведнъж се възприема като необходимо за общественото здраве.

„Ваксинирани? Покажете ни Вашето приложение “, гласи заглавие на Ню Йорк Таймс от 13 декември 2020 г., в което се казва, че авиокомпаниите United, JetBlue и Lufthansa планират да въведат CommonPass през следващите седмици.„ Това е само началото на натиска за дигитални Ковид удостоверения, които скоро биха могли да бъдат приети от работодатели, училища, летни лагери и места за забавление “, добави„ Таймс “.

Д-р Брад Пъркинс, главен медицински директор на Фондация „Project Commons“, дори добави:

„Това вероятно ще бъде нова нормална нужда, с която ще трябва да се справим, за да контролираме и ограничим тази пандемия“.

Превръщането на здравните паспорти в „нова норма“, всъщност е било част от плана на проекта Commons през цялото време. Проектът започна да разработва софтуер, който проследява медицински данни много преди Ковид пандемията. „Но ръстът на заразявания по света тази пролет ускори работата му “, пише The New York Times.

Тук не става въпрос за инфекциозна болест

Партнирайки си вече със Световния икономически форум, CommonPass представлява началния етап на масовото регистриране и проследяване под прикритието, че предпазва всички от инфекциозни заболявания.

Това е неразделна част от Голямото нулиране и четвъртата индустриална революция, които по същество се свеждат до трансхуманизма. В миналите години този план беше наричан „нов световен ред“ или „единен световен ред“. Всички тези термини обаче се отнасят до програма, която има същата крайна цел.

Както беше обяснено от журналиста Джеймс Корбет, за тези, които забравиха какво представлява Новият световен ред, това е „централизация на контрола в по-малко ръце, глобализация [и] трансформация на обществото чрез технологии за наблюдение на Оруел“ .

С други думи, това е технокрация, в която ние, хората, не знаем нищо за управляващия елит, докато всеки аспект от живота ни се наблюдава, проследява и манипулира в тяхна полза. Проследяването на резултатите от Ковид тестове и ваксини поставят началото на биометрично наблюдение и проследяване, които в крайна сметка ще бъдат свързани с всички Ваши други медицински записи, дигитални лични документи, дигитално банкиране и система за социални кредити.

Автор: Д-р Джоузеф Меркола
Източник: Mercola
Превод: Измамата Ковид19

 

САЩ: Работодателите вече могат законно да уволняват за отказ от ваксина срещу СОVID

 

САЩ: СОVID-ваксинациите задължителни със закон

 

ПО ТЕМАТА

Какво представлява Световната Здравна Организация (СЗО) и кой я издържа / финансира? Психологичната операция “Коронавирус“ е поръчана от акционерите на Федералния резерв на САЩ

Планът от 2010 г. на Фондацията Рокфелер разработен в сътрудничество с Бил Гейтс за КОВИД-19 (ДОКУМЕНТ)

План за тотален контрол: Планът на Рокфелер за глобална пандемия от 2010 г. (ВИДЕО – БГ СУБ)

Бил Гейтс и Нелсън Рокфелер са братовчеди

Кратка Corona World Order история на Pfizer

Да си дойдем на думата! Вижте непубликуван официално запис на премиера на Канада Джъстин Трюдо за „Голямото зануляване“ на конференция на ООН от 29.09.2020 (ВИДЕО – БГ СУБ)

Да си дойдем на думата! Ватиканът влиза в „Глобален алианс“ с Ротшилд, Фондация Рокфелер и големи банки, за създаване на Големия рестарт (ВИДЕО)

Играта на Кукловодите: Голямото зануляване на 2021 (ВИДЕО – БГ СУБТИТРИ)

“Събитие 201“ – Симулация на световната ПЛАНдемия (ВИДЕА-БГ СУБ)

Вашето ръководство за Великото рестартиране (презареждане) ВИДЕО-БГ СУБ

СОVID-19, начало на Новия Трансхуманистичен Световен Ред

Технологичните гиганти и Фармафията се сливат: Оракъл поема света на ваксините

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Историите за СОVID мутации показват, че ограничителните мерки са проектирани да продължат завинаги

 

“Playbook” на ПЛАНдемията

UN Agenda 21/2030 Mission Goals – Програма на ООН 21/2030 (ЦЕЛИ НА МИСИЯТА)

Планът на ООН за Нов Световен Ред 2021 – 2030 (ВИДЕО – БГ СУБ)

Не е заради парите. Заради контрол е. Тотален контрол над нас и децата ни (ВИДЕО – БГ СУБ)

Последно от БЪЛГАРИЯ

Костадинов: Когато едно правителство тръгне срещу интересите на своя народ, то вече не представлява своя народ! То представлява някого другиго, който дава нареждания, някой, който дава инструкции! Няма правителство и парламент, който да е спечелил войната срещу своя народ! Току-що България обяви война на Русия. Ние, българският народ, на свой ред обявяваме война на това престъпно правителство! Оставка! (ВИДЕА НА ЖИВО ОТ БЕЗРОДНОТО СЪБРАНИЕ)

ВИДЕО   ВИДЕО1   ВИДЕО2   СВЪРЗАНА ПУБЛИКАЦИЯ АНКЕТА: Трябва ли България да даде оръжие на

Фейсбук страница

The Bulgarian Times