Реалността на терен в Либия към дата 19.06.2020 г.

 

Изследователски център „Джусур“ отбелязват, че съотношението на контрола на населените и стратегически важните територии в Либия е в съотношение 60:40 в полза на Хафтар. Това се дължи на факта, че централна Либия е в ръцете на ЛНА /Хафтар/. Малки черни петна отбелязват местата със съществено присъствие на ИДИЛ. Терористичната организация е активна най-вече в територии, които се водят под контрол на Правителството националното съгласие /ПНС -Сарадж/.


В същото време Турция, в изказване на външния министър Чавушоглу, заяви какви са условията за приемане на предложеното примирие от египетския президент Абдул Фатах ас Сиси. Те се състоят в оттегляне на ЛНА от линията Сирт – Ал Джофра, обявена за „червена линия“ от Кайро. Турският представител декларира, че двете населени места са в централна Либия и са далеч от границите на Египет. Теренни източници съобщават, че ПНС продължава придвижването на военни части към Сирт и Ал Джофра.

The Foreign Insider

Последно от СВЯТ

Войната в Украйна – кървав заговор срещу славяните: Крим, Хабад-Любавич, Небесен Йерусалим, Юдейски Преврат 2014, Хабад и Путин, Предателство в Кремъл, Постановъчна война. Операция „Z“ (Zion/ Цион)

Крим Днес предаването на Крим от РСФСР в състава на Украинска ССР през 1954 г. мнозина

The Bulgarian Times

Фейсбук страница