Робърт Ф. Кенеди-младши зове! Предприемете действия: Спрете Зеления паспорт на ЕС

Children’s Health Defense се обръща с призив към хората в САЩ и ЕС да се обадят на членовете на Европейския парламент и да поискат от тях да отхвърлят дигиталния сертификат, изискващ пътниците да показват доказателство за ваксинация или отрицателен тест за COVID

 

Европейският парламент ще гласува следващата седмица за дигитален „Зелен паспорт“ (ВИЖ ТУК), който хората ще трябва да представят като доказателство, че са били ваксинирани или тествани отрицателно за COVID.

 

Паспортът ще се изисква за пътуване между държавите от ЕС. От всеки, който пътува извън ЕС, може също да се изисква да представи еквивалентен паспорт.

 

Children’s Health Defense (CHD) призовава хората в САЩ и ЕС да се обадят на членовете на Европейския парламент и да ги откажат да приемат Зеления пaспорт.

 

Изтеглете списъка с евродепутатите (ВИЖ ТУК). Кликнете върху всяко име, което ще бъде пренасочено към страницата на уебсайта на Европейския парламент, където ще намерите директния телефонен номер за всеки един.

 

Също така изтеглете този списък на акаунтите на евродепутатите в социалните медии и ги маркирайте в социални постове с искане да отхвърлят Зеления паспорт (ВИЖ ТУК).

 

Предложеният Зелен паспорт ще включва информация за марката на ваксината, която е получил човека, дата и място на инокулация и броя на приложените дози, както и информация от лаборатория или болница, потвърждаваща отрицателните резултати от теста.

 

Членовете на ЕС вече са се договорили за техническите спецификации за дигиталния паспорт, а плановете са в началото на пилотна фаза в началото на лятото.

 

„Американските граждани трябва да се притесняват, че ако ЕС одобри Зеления паспорт, той ще създаде прецедент за САЩ също да разработи и изисква паспорти за ваксини“, заяви президентът на CHD Мери Холанд „Ето защо ние искаме всички, не само хората, които живеят в Европа, да се обадят на членовете на Европейския парламент.“

 

Председателят на CHD Робърт Ф. Кенеди писа до Европейския парламент от името на CHD, заявявайки, че организацията е „дълбоко загрижена от непредвидените последици от кризата с COVID, включително как те засягат децата по света“.

 

В писмото на Кенеди по-долу той казва, че Зеленият паспорт „обещава свобода. Но когато вратата остане заключена и само притежателите на ключове могат да преминат, свободни ли сме? Пропускът към свободата по своята същност е гаранция за дискриминация.”

 

Ето писмото на Кенеди до Европейския парламент:

 

Писмо до членовете на Европейския парламент с молба за отхвърляне на Зеления дигитален сертификат

Свободата не се нуждае от пропуск; но хората се нуждаят от свобода

 

Уважаеми членове на Европейския парламент,
Пишем като председател на Children’s Health Defense (CHD), организация с нестопанска цел със седалище в САЩ и президент на Children’s Health Defense – Европа. Нашата глобална организация за застъпничество се стреми да защити здравето на децата чрез излагане на причините за влошеното здраве и изправяне пред съда на тези, които увреждат тяхното здраве. Ние сме дълбоко загрижени от непредвидените последици от кризата с COVID, включително как те засягат децата по света.
Противопоставяме се на приемането от страна на ЕП на „Зеления паспорт” (Дигитален зелен сертификат, въведен на 17 март 2021 г. с предложение #COM 2021 130) без задълбочен, енергичен дебат. Въпреки че целта на Зеления паспорт е да улесни пътуването по време на пандемията на COVID-19, ние се страхуваме, че ще направи точно обратното: ще задуши пътуването и човешкото взаимодействие.
Пиша като председател на Управителния съвет на Детската здравна защита в Европа по отношение на предложението за Зелен дигитален сертификат и след моето силно разгласено писмо от 22 март 2021 г. (ВИЖ ТУК) по тази важна тема.
Ясно е, че живеем в изключителни времена, тъй като виждаме как Европейският съюз бърза да издигне нова „универсална рамка” за контрол на заболяванията в Шенгенската зона. Това е отговор на внезапната миналогодишна каскада на държавите-членки, заключващи вратите си за европейските граждани в страх от болести.
Сега ЕС ще ни предложи ключа: карта за ваксини под формата на „оперативно съвместими“ дигитални сертификати, известна като Зелен дигитален сертификат. Предложението за този сертификат обещава свобода. Но когато вратата остане заключена и само притежателите на ключове могат да преминат, свободни ли сме? Пропускът към свободата по своята същност е гаранция за дискриминация.
Всъщност на 19 април СЗО поиска всички планове за поставяне на доказателство за ваксинация като условие за вход да бъдат изоставени поради неизбежно дискриминационните последици (ВИЖ ТУК).
Белгийска интердисциплинарна група от юристи и учени демонстрира в обширен правен анализ, че това предложение е „непропорционално, неефективно и несправедливо препятствие пред свободното движение на европейските граждани“, особено предвид непълните и неточни научни твърдения, на които разчита за своята обосновка (ВИЖ ТУК).
Твърдението на ЕК, че въвеждането на ограничения върху свободното движение по някакъв начин ще улесни упражняването на същото това право, е просто абсурдно.
Въпреки присъщите опасности, в предложението за системата за граничен контрол на Зеления дигитален сертификат липсва обичайното допълнение от оценка на въздействието, анализ на разходите и ползите и обществена консултация. Като евродепутат ще знаете, че наскоро въведените правила за по-добро регулиране подчертават значението на тези процедури за поддържане на баланса на силите в Европа.
Като се има предвид, че съответната информация е лесно достъпна, смятаме, че Комисията при изготвянето на предложението може да е направила този пропуск по погрешка. В отговор на това се появиха популярни инициативи в цяла Европа, включително петицията за COVID-19 и основните права и свободи (ВИЖ ТУК), повдигната от 21 граждани и организации от 17 държави-членки за свикване на парламентарна комисия за разследване на справянето с кризата; специална комисия от учени и юристи от различни държави и организации за анализ на основната наука и закон на предложението; и групата Доктори за етика на COVID, които предупредиха Европейската агенция по лекарствата и Европейския парламент за сериозните рискове, свързани с ваксините за COVID-19 в лични писма и открита кореспонденция (ВИЖ ТУК). С оглед на нарастващото чувство на европейското гражданство, наш дълг е да гарантираме, че парламентаристите имат необходимото за задълбочен и открит дебат.
Така че, от уважение към парламентарния суверенитет и с надеждата да предизвикаме оживен и конструктивен дебат, бихме искали да разгледате следните основания. Ако смятате, че нашият аргумент е убедителен, на пленарната сесия бихте могли да помислите за гласуване в полза на изменението, предложено от г-н Роб Рукън, член на Европейския парламент, за пълното отхвърляне на това непопулярно предложение.
Искрено Ваш,

Робърт Ф. Кенеди-младши, председател на Управителния съвет на Children’s Health Defense – Европа, Сента Депуйт, президент на Children’s Health Defense – Европа

 

Превод на български – Страничката “Монтагю Кийн”
Източник: Children’s Health Defense
***Ако желаете да се включите, но поради една или друга причина не можете да се обадите, то може да напишите публичен пост на стената си във Фейсбук като изразите несъгласието си с приемането на Зеления паспорт (Дигитален зелен сертификат, въведен на 17 март 2021 г. с предложение #COM 2021 130) и тагнете/отбележите членовете на Европейския парламент, за да го видят. Можете да изтеглите файла с фейсбук профилите им от посочения горе линк или да ги копирате оттук:

 

SOCIAL MEDIA – MEPs ACCOUNTS
LIBE
Juan Fernando Lopez Aguilar
ENVI
TRAN
Anna Deparnay Grunenberg
————————
Groupes

ОЩЕ ОТ АВТОРА

ПО ТЕМАТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

• COV = Certificate of Vaccination (Сертификат за Ваксинация)
• ID = Identity (Документ за самоличност)
• 19 = A I, A for 1 and I for 9 = A I – Artificial Intelligence (Изкуствен Интелект)

 

Последно от ЛЮБОПИТНО

Да, пътниците на инжектираните пилоти са застрашени! Предстоят съдебни искове срещу Федералната авиационна администрация, Федералните агенции и авиокомпаниите (УВРЕДЕНИ ОТ ЕКСПЕРИМЕНТАЛНИТЕ ИНЖЕКЦИОННИ ТЕЧНОСТИ ЗА «СОVID» ПИЛОТИ ГОВОРЯТ ОТКРИТО)

Увредени от “ваксини“те за СОVID пилоти, говорят открито В интервюта за The Defender пилотите, пострадали от

Фейсбук страница

The Bulgarian Times

The Bulgarian Times