Роджър Уотърс за Марк Зукърбърг: Един от най-мощните идиоти на света (ВИДЕО)

Основателят на „Пинк Флойд” разкри, че изпълнителният директор на Фейсбук му е предлагал внушителна сума пари, за да използва негова песен за реклама на Инстаграм. Отговорът бил: „Да ти го…! По никакъв начин!” Уотърс разказа това на форум в САЩ в защита на Джулиан Асанж, като посочи, че социалните мрежи на Зукърбърг пречат историята на разобличителя от „Уикилийкс” да стига до широката публика, съобщава сайтът „Барикада“

Джордж Сорос и Бил Гейтс финансират факт-чекърсите на Фейсбук

Рок-легендата Роджър Уотърс е отрязал остро боса на Фейсбук и Инстаграм Марк Зукърбърг, който му направил оферта за внушителна сума пари, за да използва за реклама на втората от тези две социални мрежи песента „Още една тухла в Стената 2” на създателя на „Пинк Флойд”. Отговорът на Уотърс бил кратък: „Да ти го…! По никакъв начин!”.

Рокаджията разказа това по време на форум в САЩ с искане за освобождаване на разобличителя от „Уикилийкс” Джулиан Асанж. Специално за провеждането му от Австралия в Ню Йорк пристигнаха бащата и братът на Асанж – Джон и Гейбриъл Шиптън.

Във форума участваха също сатирикът и радиоводещ Ранди Кредико, журналистът и телевизионен водещ Крис Хеджис, журналистът от The Grayzone Аарон Мате.

Уотърс, който е един от най-активните защитници на Асанж, заяви в съпътстващи интервюта, че основателят на „Уикилийкс” „не е извършил никакво престъпление“ и че „всичко, което той е направил, е да разпространява новини“.

Уотърс не спира да настоява американския президент Джо Байдън да прекрати преследването на Асанж. Според него това е посегателство срещу всички, които разкриват истини, и пряка закана към тях – „дръжте си устата затворена, за да не ви сполети същото”.

„Опитват се да убият Джулиан Асанж, защото той каза истината и тя е отблъскваща“, категоричен е музикантът. Той добавя: „Ако това е престъпление, тогава трябва да хвърлим зад решетките редакционните съвети на „Ню Йорк Таймс” и всички останали”.

Що се отнася до Зукърбърг и социалните му мрежи, Уотърс не крие възмущението си от тях и начина, по който цензурират публикации по случая с Асанж. А офертата на младия милиардер към ветерана на рока да откупи негова песен с рекламна цел го е ядосала особено силно. „Откъде се взе този малък капут, който започва с думите: Хубава е, ще ѝ дадем 4 от 5! А тази е лоша, ще ѝ дадем 1! Как въобще такива получават власт в някаква област?” – гневи се Уотърс, продължавайки с определението си за Зукърбърг като за „един от най-мощните идиоти в света”.

Уотърс обяснява още, че целта на рекламния замисъл на Зукърбърг била да направи Фейсбук и Инстаграм „още по-големи и по-мощни”, за да „продължават да цензурират всички” и „да пречат историята на Асанж да стига до широката публика”. Именно затова отрязал така безкомпромисно създателя на тези мрежи.

ВИДЕО

ЦЯЛАТА СТАТИЯ, ТУК

Историята на Асанж |The Assange Story| 2020 (ВИДЕО-БГ СУБ)

Последно от СВЯТ

Войната в Украйна – кървав заговор срещу славяните: Крим, Хабад-Любавич, Небесен Йерусалим, Юдейски Преврат 2014, Хабад и Путин, Предателство в Кремъл, Постановъчна война. Операция „Z“ (Zion/ Цион)

Крим Днес предаването на Крим от РСФСР в състава на Украинска ССР през 1954 г. мнозина

The Bulgarian Times

Фейсбук страница