Роднини на жертви на тероризъм подават жалба в Ню Йорк срещу Катар

Близкоизточни източници съобщават, че 70 американски граждани-жертви и роднини на жертви на терористични атаки, са подали жалби срещу три катарски институции, а именно Благотворителната катарска организация /БКО, основен източник на финансиране на Ал Кайда през 90-те години на ХХ век/, банка Риян и Националната банка на Катар /НБК/. Освен това те обвиняват, че самата държава Катар стои зад действия, използвайки американски банкови институции, които са довели до финансирането на терористични действия.


Жалбата е много детайлна. В нея са включени аргументи за действията на управляващата династия и на въпросните институции в цял свят – Близкия Изток, Судан, Еритрея, Балканите, Чечения и други места. В текста са цитирани показания на бившия търговски съветник на Осама бен Ладен и на бивши членове на КНБ. Много подробно са отразени активното сътрудничество на духовния ръководител на движението Мюсюлмански братя Юсуф Кардауй /обявен за терорист и персона нон грата в САЩ/ с настоящия държавен глава на Катар, както и разкритите от него през 2006 г. сметки в КНБ /след обявяването му за терорист/.


Без да се определя самоличността на жертвите, вероятно става въпрос за такива, които са пострадали от нападения на терористичното движение Хамас и палестинския Ислямски джихад. Тези два терористични субекта са посочени като официално подкрепяни и пряко финансирани от Катар.

  • The Foreign Insider

Последно от СВЯТ

ВИДЕО на деня

    Как Бил Гейтс спонсорира разработката на коронавируса   Кой е Бил Гейтс (ВИДЕА-БГ СУБ)

The Bulgarian Times

Фейсбук страница

Фейсбук група

The Bulgarian Times