Роднини на жертви на тероризъм подават жалба в Ню Йорк срещу Катар

Близкоизточни източници съобщават, че 70 американски граждани-жертви и роднини на жертви на терористични атаки, са подали жалби срещу три катарски институции, а именно Благотворителната катарска организация /БКО, основен източник на финансиране на Ал Кайда през 90-те години на ХХ век/, банка Риян и Националната банка на Катар /НБК/. Освен това те обвиняват, че самата държава Катар стои зад действия, използвайки американски банкови институции, които са довели до финансирането на терористични действия.


Жалбата е много детайлна. В нея са включени аргументи за действията на управляващата династия и на въпросните институции в цял свят – Близкия Изток, Судан, Еритрея, Балканите, Чечения и други места. В текста са цитирани показания на бившия търговски съветник на Осама бен Ладен и на бивши членове на КНБ. Много подробно са отразени активното сътрудничество на духовния ръководител на движението Мюсюлмански братя Юсуф Кардауй /обявен за терорист и персона нон грата в САЩ/ с настоящия държавен глава на Катар, както и разкритите от него през 2006 г. сметки в КНБ /след обявяването му за терорист/.


Без да се определя самоличността на жертвите, вероятно става въпрос за такива, които са пострадали от нападения на терористичното движение Хамас и палестинския Ислямски джихад. Тези два терористични субекта са посочени като официално подкрепяни и пряко финансирани от Катар.

  • The Foreign Insider

Последно от СВЯТ

Виктор Орбан: «Всички глобалисти могат да вървят по дяволите, защото в Тексас дойдох аз!» (ЦЯЛАТА РЕЧ НА БЪЛГАРСКИ+ВИДЕО) Владимир Путин: «Западният глобалистки модел е обречен, всичко се движи в различна посока»

Виктор Орбан говори на Конференцията за консервативно политическо действие CPAC в Далас, Тексас (пълното изявление) (Излиза на

Фейсбук страница