Facebook.com/RealBenGarrisonCartoons

Ройтерс: ЕС дебатира ваксинационни сертификати за пътуване

/

БРЮКСЕЛ (Ройтерс) – Страните от Европейския съюз започнаха дебат в понеделник по въпроса дали хората, получили Ковид ваксина, трябва да имат по-голяма свобода да пътуват през лятото от тези, които не са имунизирани.

Европейските министри от 27-те страни от ЕС проведоха видеоконференция, за да обсъдят по-добра координация на ваксинационните кампании. Темата ще бъде обсъдена от лидерите на ЕС, които ще се срещнат онлайн в четвъртък.

Миналата седмица гръцкият премиер Кириакос Мицотакис сподели в писмо до Европейската комисия идеята за сертификат за ваксинация за целия ЕС с цел подпомагане възстановяването на трансграничното пътуване, което бе ограничено от пандемията.

Германският външен министър Хайко Маас заяви в неделя, че ваксинираните хора трябва да могат да се върнат по-рано в ресторантите и кината, въпреки че други министри критикуват неговото мнение.

Марош Шефчович, вицепрезидент на Европейската комисия, каза, че е важно да се подчертае, че ваксинацията е доброволна – някои хора не са в състояние или не желаят да получат ваксина.

Шефчович каза на пресконференция след срещата в понеделник, че такива хора не трябва да имат ограничени права. Ваксинацията обаче може да се превърне в условие за пътуване, подобно на настоящите изисквания в много страни за отрицателен Ковид тест.

„Ще има различни варианти за това как да се справим с пътуванията … възможността за електронно удостоверение за ваксинация може да бъде добавена“, каза той.

Микаел Рот, представляващ Германия в понеделник, заяви, че е жизненоважно да се установи дали ваксинираните хора все още могат да предават коронавируса на други.

Европейската комисия работи, за да гарантира, че данните за ваксинацията могат да се събират по електронен път в обща форма.

Европейският център за профилактика и контрол на заболяванията ще започне да събира данни от тази седмица за доставените ваксини и ваксинациите по държави.

Шефчович каза, че страните от ЕС трябва да бъдат до голяма степен синхронизирани, за да помогнат за отварянето на единния пазар, който позволява свободно движение на хора и работници.

Много страни от ЕС казват, че получават по-ниски от очакваното доставки на Ковид ваксини и се оплакват от несигурност относно бъдещите доставки, казаха представители на ЕС пред Ройтерс.

 

Не е заради парите. Заради контрол е. Тотален контрол над нас и децата ни (ВИДЕО – БГ СУБ)

 

Последно от БЪЛГАРИЯ

Мислехте го за конспирация? Ах, тези конспирации, все се оказват истина!! Честито, планът за намаляване на човечеството продължава с пълна сила!!! Следващата точка от плана на глобалистите е в ход – обвързване на парите на хората с въглеродните емисии: Централна Кооперативна Банка въвежда въглероден калкулатор

    Следващата точка от плана на глобалистите е в ход – обвързване на парите на