Руската армия в Италия използва комплекса за аерозолна дезинфекция „Орлан“ (ВИДЕО)

Пак Русия помага
Къде са НАТО САЩ и ЕС

„Орлан“ влиза на въоръжение в руската армия през 2015 г. и е по-нова версия на „санитарното оръдие ТМС-65У“. Поради своята конструкция, средството може да се използва и в най-сложните условия. Ефективността му се доказва най-добре от факта, че е в състояние напълно да обеззарази 90 кв. м за минута. През 2016 г. „Орлан“ участва в ликвидирането на епидемията от антракс, настъпила в Ямалския регион, съобщава Руски дневник.

Тази система е предназначена за ефективна дезинфекция на различни видове превозни средства, сгради и други затворени обекти. Целият комплекс е разположен върху шасито на камиона КамАЗ-53501 и бе представен през 2015 година. Състои се от кран манипулатор и хидравличен кран.

Това позволява ефективна употреба дори в най-сложните условия. Капацитетът му за дезинфекция е около 90 кв. м за минута. Благодарение на размерите си, „Орлан“ лесно се помества във военнотранспортния самолет Ил-76. Екипажът, който управлява цялата система, се състои от трима души.

Използването ѝ бе отбелязано в началото на август 2016 г. при потушаването на антракс в Ямалския регион.

Тази машина е „по-малкият брат“ на специалния съветски комплекс за топлинна обработка и дезинфекция на оръжията и военната техника ТМС-65У.

ТМС-65У разполага с турбореактивен двигател ВК-1, който обикновено се ползва от изтребители МиГ-15 и МиГ-17, но също и бомбардировачи Ил-28. С тази система военните успяват да почистят превозни средства от химикали по много бърз и ефективен начин или да създадат мощни димни завеси, които да прикриват движението на войските по бойното поле.

Ефективността му е наистина впечатляваща. Един ТМС-65У може да обеззарази 5 кв. км за час.

ВИДЕО:

 

Жител на Италия сменя флага на ЕС с руския (ВИДЕО)

 

Предишна Статия

И френски медици след китайските: Кое помага срещу короната

Следваща Статия

Короначумата: Германските учени и митовете – Информацията на световно реномирания немски институт „Роберт Кох“.

Последно от СВЯТ

Този сайт използва „бисквитки“ от Google за предоставяне на услугите в него и за анализ на трафика

IP адресът и потребителският ви агент се споделят с Google заедно с показатели за ефективността и сигурността, за да се гарантира качеството на услугата, да се генерират статистически данни за употребата и да се откриват злоупотреби и да се работи по тях.

Don`t copy text!