Руското външно разузнаване разкри ролята на САЩ в протестите в Беларус

Екскандидатът за президент в Беларус – Светлана Тихановская, се намира под опеката на Вашингтон

Наза Салех Захи

Руското разузнаване смята, че Западът, в частност САЩ, имат важна роля в дестабилизирането на обстановката в Беларус. Това каза директорът на Службата за външно разузнаване на РФ – Сергей Наришкин.

„В събитията в Беларус ясно се проследява западната следа. Протестните акции от самото начало имат добре организиран характер и се координират от чужбина…“ – заяви шефът на СВР, цитиран от ТАСС.

Според Наришкин САЩ в периода 2019-2020 г. са похарчили 20 милиона долара за подготовката на антиправителствените акции в Беларус. По неговите сведения, Западът започнал да подготвя протестите в страната много преди началото на президентските избори.

Наришкин обясни, че тези пари отишли за подготовката на активистите за провеждане на протестите, за писанията на блогъри и създаването на информационни акаунти в социалните мрежи.

Наришкин отбеляза, че отделни хора са преминали обучение в чужбина, включително в Литва, Полша и Украйна. С тях се занимавали „опитни американски инструктори по ненасилствени протести“.

Руското разузнаване има информация, че САЩ няколко пъти увеличили финансирането на антиправителствените сили след изострянето на социално-политическата ситуация в страната.
Шефът на СВР твърди, че екскандидатът за президент С. Тихановска се намира под опеката на Вашингтон. САЩ представят нея и други опозиционни функционери като „народни лидери“.

Президентските избори бяха проведени на 9 август. По данни на ЦИК за шести път победи А. Лукашенко.

Издателство PACПEP

Последно от СВЯТ

Ню Йорк Пост: Педерастите и лесбийките в Америка се удвояват всяко поколение, ако продължим да се движим по тази траектория през 2054 година всички ще бъдат такива (ВИДЕО)

Статията във в-к Ню Йорк Пост: https://nypost.com/2022/05/27/left-wing-critics-says-bill-maher-should-be-canceled-over-lgbtq-comments/ ВИДЕО   ТИЯ ЛИ ЩЕ ВОЮВАТ С РУСИЯ!? ИЛИ ТРАВЕСТИТИТЕ

The Bulgarian Times

The Bulgarian Times

Фейсбук страница