„От името на Съединените американски щати отправям нашите най-добри пожелания към народа на България по случай вашия Национален празник”, заявява държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен по случай 3-ти март.

Той отбелязва, че тази година е от специално значение, защото се отбелязва 120-ата годишнина на дипломатическите отношения между България и САЩ.

„През годините нашето приятелство прерасна в многостранно партньорство. Като приятели, партньори и съюзници в НАТО, ние се гордеем със своите споделени ценности и работим съвместно, за да гарантираме мир, сигурност и просперитет за народите си. Знайте, че ние стоим рамо до рамо с вас и вашите съседи, докато се изправяме срещу трудностите, причинени от непровокираната война на Русия срещу Украйна”, допълва Блинкен.

„Заедно сме по-силни благодарение на сътрудничеството си по важни теми като върховенството на правото и демократичните институции, диверсифицирана и надеждна енергийна среда, разширени икономически връзки и междучовешки отношения на нашите държави. Очаквам с нетърпение да задълбочим своето партньорство през следващата година”, заявява държавният секретар на САЩ.

Учебник по история: САЩ са подкрепили Априлското въстание, българите живеели щастливо като роби

Бутат Паметника на Шипка