САЩ: Прекратяваме войните! Новият шеф на Пентагона назначен от президента Тръмп в понеделник: “Всички войни трябва да приключат“

САЩ ще забързат изтеглянето на американски представители от Афганистан и Близкия Изток. Това обяви новият американски министър на отбраната Кристофър Милър, цитиран от FOX News. Милър заяви, че е време американците да се приберат по домовете си. Той смята, че всички войни трябва да бъдат прекратени. Милър зае поста тази седмица. Това стана, след като Марк Еспър беше освободен. Все пак американското правителство продължава да е ангажирано с победата над радикални групи. Твърди се, че радикалите в Афганистан скоро ще се оттеглят. Милър заяви, че е време за партньорство. Очаква се да стане ясно кои групи ще бъдат изтеглени.

Новият шеф на Пентагона Кристофър Милър намекна, че може да ускори връщането на американските военни от Афганистан и Близкия изток, предаде Франс прес. „Всички войни трябва да приключат“, написа Милър в писмо, качено днес на сайта на Министерството на отбраната на САЩ. 
„Време е за връщане у дома“, добави Милър, който замени на поста уволнения в понеделник от президента Тръмп министър Марк Еспър. Милър не споменава в писмото си конкретен военен контингент. Но в него говори за войната срещу терористичната организация „Ал Каида“. Това навежда на мисълта, че става дума за военните в Афганистан и Ирак, отбеляза АФП.

Доналд Тръмп, който бе обещал да сложи край на „безкрайните войни“, изрази преди време намерение да сведе до 2500 броя на американските военни в Афганистан в началото на 2021 г. и дори намекна за пълно изтегляне преди Коледа.

 

«Падането на Кабала» | «The Fall of the Cabal» (ФИЛМ – СЪС СУБТИТРИ НА БЪЛГАРСКИ)

 

ПО ТЕМАТА

Планът на Доналд Тръмп или как да бъде преизбран за президент

 

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

«Падането на Кабала» | «The Fall of the Cabal» (ФИЛМ – СЪС СУБТИТРИ НА БЪЛГАРСКИ)

 

Последно от СВЯТ

Виктор Орбан: «Всички глобалисти могат да вървят по дяволите, защото в Тексас дойдох аз!» (ЦЯЛАТА РЕЧ НА БЪЛГАРСКИ+ВИДЕО) Владимир Путин: «Западният глобалистки модел е обречен, всичко се движи в различна посока»

Виктор Орбан говори на Конференцията за консервативно политическо действие CPAC в Далас, Тексас (пълното изявление) (Излиза на

Фейсбук страница