СЛЕД НАС – И ПОТОП

 

Правителството вече знае, че не може да се удържи. В Европа не го искат, както не искаха и Орешарски.
Финансово-банковите последици са ясни.
Под претекста „даваме на хората“, властта ще раздаде хазната на „Хората“ – своите. И ще окраде като за последно пиршество всичко.
Ще направи онова, което стори кабинетът на Орешарски знаейки, че си отива от властта: под разни претексти, вкл. и социални като на сегашната власт, бяха изпразнени държавните финанси, бяха окрадени до дупка Корпоративна банка и Фибанк (Първа инвестиционна)
Ще напомня, че ако не беше спешната помощ от страна на ЕС и ЕЦБ, влизахме в инфлационен шок и рухване на Борда (не само стенограмите от заседанията на властта и БНБ от онези дни показват, но и данните, че 13 банки в онези юнски дни са били във фактическа несъстоятелност, бюджетът – издишащ, а във Фонда за гарантиране на влоговете е царяло пустош като на Северния полюс).

Коментар на Григор Лилов по повод на по долния пост на Проф. Николай Слатински:

Задача от елементарната математика на властта:

Ако след 20 дни протести се хвърлят с щедра ръка в името на собственото оцеляване 2 000 000 000 лева, то каква сума ще бъде раздадена след 30 дни протести?

И не е ли прекалено наказание за страната да се наложат още 10 дни протести?

Питам, защото ако властта за всеки ден на протест харчи средно по 100 000 000 лева от събраните от нашите данъци пари, то за следващото правителство ще останат празни хамбари и пуста хазна.

Тази власт сякаш започна да се държи като финансова пирамида и да пилее пари като кредитен милионер.

На мен ми замириса на втората половина на 1996 г.

 

Григор Лилов: девалвират лева чрез фактически отказ от Борда с промени чрез друг закон на този за БНБ

 

Съвет: Обърнете всичките си спестявания в евро или долари! Валутният борд остава, но курсът ще се сменя 

Последно от БЪЛГАРИЯ

Костадинов: Когато едно правителство тръгне срещу интересите на своя народ, то вече не представлява своя народ! То представлява някого другиго, който дава нареждания, някой, който дава инструкции! Няма правителство и парламент, който да е спечелил войната срещу своя народ! Току-що България обяви война на Русия. Ние, българският народ, на свой ред обявяваме война на това престъпно правителство! Оставка! (ВИДЕА НА ЖИВО ОТ БЕЗРОДНОТО СЪБРАНИЕ)

ВИДЕО   ВИДЕО1   ВИДЕО2   СВЪРЗАНА ПУБЛИКАЦИЯ АНКЕТА: Трябва ли България да даде оръжие на

Фейсбук страница

The Bulgarian Times