СМЯХ! Костадин Костадинов от „Възраждане“ ще съди писателя Добри Божилов – Даде му един час време да свали публикация от сайта си, той му поиска 1 млн. лева, за да я премахне и прати адвоката му при Бойко (ВИДЕО)

Развел ли се е новият спасител на „семейните ценности“, воден от имотно-финансови подбуди?

Около час, след като бе публикувано това разследване, получих телефонно обаждане със заплахи от съд, ако не сваля статията, от страна на г-н Костадинов. Записах го, и го предоставям на Вас като читатели, за да имате пълната Истина, и директните му самопризнания относно развода и „семейните ценности“…

После се обади и лице, представило се като адвокат, със сходни заплахи – пускам и него… Статията следва, по-долу…

Разследването, публикувано по-рано:

През цялата кампания съм се стремил да не говоря много за ПП „Възраждане“ и Костадин Костадинов, защото считам, че лоша реклама няма, и не заслужава дори да бъде критикуван. Каквото и да бъде съобщено, така все пак се привлича вниманието към него, от което той печели. Но тези дни отново изригна един резил, свъран със сърцевината на идеологията на патриотично-русофилския сектор, и доста хора се обърнаха към мен, с молба да взема отношение. Не съм сигурен, че да вдигаме „джабала“ е правилно, но отговарям на тези желания.

Скандалът се състои в едно решение на Районен съд – Варна, което формално разтрогва брака на Костадинов и съпругата му Велина. Актът е постановен през 2018 г., а делото за развод по взаимно съгласие, е заведено през 2017 г.

Всъщност, точно тогава Костадинов, чрез партията си, получи държавна субсидия за 37 хиляди гласа, спечелени на предния парламентарен вот. Става дума за 11 лв. на глас годишно, които по-късно стават 8 лв. на глас, след намалението на субсидията. Общо вероятно говорим за около 1 милион лева, за целия мандат на парламента.

Към момента, няма никаква признаци, Костадинов реално да се е разделил с жена си. Живеят заедно, всичко си е по старому, реално никой не е подозирал подобно нещо.

Вярна ли е тогава информацията, разпространена от „редови член на „Възраждане“?

Абсолютно вярна е. Решението може да се изтегли от официалния сайт на съдебната система – гражданско дело №14183/2017 г. на Районен съд-Варна.

Съществуват обаче е цяла планина косвени доказателства, които показват, че цялата работа „силно намирисва“…

На първо място, няма никакво опровержение. Слухът пълзи от декември миналата година, до момента Костадинов можеше да го е оборил. Всъщност, той обича да ползва провокациите срещу себе си, за да привлича вниманието и да печели известност. Фактът, че не ползва този случай, за да „разстреля“ враговете си, с неоспоримо доказателство, че е женен все още, е много съмнителен.

На второ място, интересни промени възникват в имотните декларации на Костадинов, които той като партиен лидер, е длъжен да подава пред Сметната палата и КПКОНПИ.

В декларациите, подадени през 2017 и 2018 г., съпругата Велина присъства. Има я като съсобственик в автомобил, титуляр на влог, както и като съдружник в търговско дружество.

В декларациите от 2019 г. и 2020 г. обаче, нея я няма. Костадинов продължава да е собственик на автомобил „Дачия“, с 1/2, но вече не е указано къде е другата 1/2. По доста странен начин е придобита и новата къща на Костадинов, където той се води собственик на 1/4 парцел, плюс вила отгоре. Имотът е придобит през 2019 г. Велина я няма като съсобственик пред КПКОНПИ, какъвто би била, ако беше съпруга официално.

Тук можем да вметнем един страничен елемент – имотната декларация задължава да се регистрират и доходите на лица във фактическо съжителство без брак, т.е. Велина отново трябва да присъства с нейното имущество, или поне доходи, но това е по-трудно доказуемо, и очевидно позволява да се прикрива информацията.

Интересен е още един факт. През 2019 г. Костадинов си купува нова кола, марка „Форд“, като я заплаща с обезщетение от застраховка, което получава за предната – катастрофирала. Тук вече той е собственик на 100%. Но това би било невъзможно, ако все още има съпруга, и тя би получила 1/2 от автомобила (както при другата – „Дачия“).

Доста интересен е и фактът, че доходите на съпругата ги няма в декларациите. Т.е. тя или не работи нищо, или не му е съпруга, или Костадинов попълва невярна декларация.

Велина обаче със сигурност има доходи, което прави очевидно предположението, че нейните пари ги няма там, защото не му е съпруга.

Това са установените факти.

За момента, прехласнатите фенове на Костадинов наричат решението на съда „фалшификат“, който всеки може да набере на компютъра си. Едва ли обаче всеки може да го въведе в единния портал на съдебната система.

Декларациите пред КПКОНПИ, и мълчанието на партийния лидер също са безусловни.

Костадинов се опитва да се разположи в нишата на крайно консервативните патриоти, с русофилски уклон. Той много прилича на ранния Волен, и реално засмуква негови избиратели, след като АТАКА се компрометира с участието си във властта. Костадинов е категорично „за“ традиционното семейство, и срещу всякакви гей, джендър и алтернативни идеологии. Той нееднократно и публично е заклеймявал например Емил Джасим, сочен като символ точно на обратното. Русофилският елемент във възгледите му е в същата посока – от Русия идват точно подобни православни и анти-либерални възгледи.

С този фиктивен развод обаче, той поставя в центъра въпроса за искреността си. Защо ще заменя класическо семейство (вероятно скрепено и с църковен брак), с фактическо съжителство? И ще го прави точно новият супер-патриот? Къде остават семейните ценности?

Съвсем очевиден и логичен е мотивът. Липсата на брак улеснява защитата на имотните придобивки, както и укриването на част от тях. Не че сериозен следовател няма да установи всичко, но поне чисто формално, и в електронните масиви, се получава разделение. А и при евентуално дело в съда, се добавя още една утежняваща процедура – трябва първо да се докаже фактическото съжителство, за да може имотите на Велина да се приобщят към останалите. Не е изключено и част от тях да са реално недосегаеми. Всъщност, не е изключено дори Велина да се води „самотна майка“, което и дава някои допълнителни елементи на защита. Аз лично познавам семейни двойки, които не се женят, и ползват изгодния статут на „самотната майка“.

Това обаче едва ли е основното, когато говорим за 1 милион лева субсидия, която „Възраждане“ щеше да остави на държавата, а вместо това усвои – като всички онези „стари партии“, които грабят народа, и които Костадинов се заканва справедливо да накаже…

Но пък нека не губим чувството си за хумор – с новите си семейни възгледи, Коцето има шанс за избирателите на Христо Иванов и бившия си идеологически противник Джасим… Ще се борят за цветовете на Дъгата…:)

Добри Божилов, писател

„Девети“, „Задругата“, „Заветът“

Връзки към решението на съда, и към имотните декларации на Костадинов може да видите в статията на Божилов на адрес: https://www.komentari.com/2021/03/blog-post_30.html

Бележка на АФЕРА: От чутото в записите, става ясно, че Костадин Костадинов, поставяйки ултиматум на Добри Божилов „до един час!“ да свали публикацията или ще го съди, го заплашва.

В материала на Добри Божилов НИКЪДЕ НЯМА НИКАКВА КЛЕВЕТА.

Нямаме удоволствието да познаваме въпросния адвокат на Коцето, но по начина по който говори, очевидно също прилага психо атака на Божилов. Казва му и че Божилов бил публикувал документи с лични данни и за това трябвало да носи носи наказателна отговорност.

Къде са тия „лични данни“? Такива НЯМА!

Решението на съда е публично, със заличени ЕГН-та.

А декларациите пред КПКОНПИ  също са публични.

Той, Добри Божилов, трябва да съди този адвокат,  защото по телефона го подлага на психо атака и най-нагло му иска ЕГН-то, което, апропо, господин адвокат, е „лични данни“. Още повече поискани по телефона от някой си Петър Петров, който се представя за адвокат и по телефона никой няма как да знае адвокат ли е, не е ли и изобщо какъв е.

Иска му личните данни по телефона, а каква е гаранцията, че отсреща е адвокат на Костадин, но даже и така да е, няма право да му иска ЕГН-то!

Ако е изобщо адвокат, трябва да знае това обстоятелство, иначе прилича на категорията „телефонни измамници“.

Що се отнася до решението за разтрогване на брака на Костадин Костадинов, АФЕРА достатъчно е писала за усвоените субсидии от Коцето и в един момент подобряването на материалното му положение.

Дали е фиктивен развода заради това, или не – това са въпроси, които всеки журналист може и трябва да задава, особено по време на предизборна кампания, когато е времето да се знае кой кой е от запътилите се към депутатска слава.

Впрочем, още миналата година симпатизант на „Възраждане“ е публикувал същата информация,  сигнализирайки,  че на партитата Коцето  ходел с жена си и че разводът им е фиктивен:

https://lupa.bg/news/signal-do-lupabg-kopeikin-vav-fiktiven-razvod-za-da-spasi-imotite-si-dokument_94441news.html

И още нещо: защо миналата година Костадин Костадинов не каза пред журналиста Васил Иванов, който направи разследване за усвояване на субсидиите, че е разведен?

Източник: АФЕРА

ПО ТЕМАТА

 

 

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

ПАСКОВ ВЕЧЕ НЕ ПИТА! НАПРОТИВ ПРЕДИ НЯМА И МЕСЕЦ ГО ПОДКРЕПИ! “ВЪЗРАЖДАНЕ“ В ЛИЦЕТО НА К.К.,СЪЩО! МАКАР ЧЕ ТАКА НАРЕЧЕНИЯ ПРЕЗИДЕНТ САМО ПРЕДИ НЯКОЛКО МЕСЕЦА СИ НАЗНАЧИ ШЕФКА ОТ “ОТВОРЕНО ОБЩЕСТВО“ НА СОРОС ДА ГО СЪВЕТВА!
ЗАЩО ПАСКОВ НЕ ПИТА СЕГА? ЗАЩО ЛИ.

 

Последно от БЪЛГАРИЯ

Власт и тайни: Почина ракета-носител на Бойко Борисов (ЦЕНЗУРИРАНА СТАТИЯ НА ГРИГОР ЛИЛОВ) Разкрития за една световна тайна: КОЙ КОНТРОЛИРА СЪДЪРЖАНИЕТО В ИНТЕРНЕТ – ФЕЙСБУК У НАС, В ЕВРОПА, В РУСИЯ И КЪДЕ ЛИ ОЩЕ НЕ?

Днес почти всички медии поместиха съобщение – нещо като жалейка за смъртта на ген. Кирил Войнов.

Да твърдиш, че строиш най-дългият двутръбен жп (и изобщо) тунел на Балканите и тази информация да идва от Министерството на транспорта на Република България и да няма нищо общо с реалността – безценно

Коментарът е излишен, но и нивото на бг медиите е такова, че не се намери един