Саботаж на карантината! Безобразие! Безумие! Престъпление на Светия Синод! Съучастие на ЩАБ и правителство в него! Църквата не е над закона

БЕЗОБРАЗИЕ!
БЕЗУМИЕ!
ПРЕСТЪПЛЕНИЕ НА СВЕТИЯ СИНОД!
СЪУЧАСТИЕ НА ЩАБ И ПРАВИТЕЛСТВО В НЕГО

• Един-единствен заразен в една-единствена църква на една-единствена служба с допуснати на нея миряни означава 150 нозаразени (повечето невярващи) само за една седмица! А десет такива фанатици, а сто?!
• В църквите и на сайта си Светия Синод въпреки ТВ декларация започна да насърчава, поощрява и открито заявява неспазване на карантината и Закона за извънредното положение.

Последваща бележка от 21:30 часа към предишния ми пост:
Действията на православния ни Свети синод се оказаха и вако, и тако – да продължи масовите служби с една ръка, с другата – уж да ги спира чрез някакво пропагандно обръщение на старозагорския митрополит Киприан по телевизията.

Защото Киприян като говорител от телевизионния екран призова от името на Светия Синод да се спазва карантината върху събиранията, вкл. и за посещенията от миряни на църковните служби. В самите църкви обаче на питанията на вярващите се обяснява нещо съвсем различно – всичко продължава постарому.

И не само!
Въпреки очакванията ми, до 21:30 часа на сайта на Светия синод това Обръщение не беше публикувано.
Напротив – вместо него са публикувани маса призиви за точно обратното – да не се спазва карантината!!!
Да има.

САБОТАЖ НА КАРАНТИНАТА!!!

Публикувани са няколко призива на различни митрополити за техните си митрополии за точно обратното – да не се спазва карантината, като се продължат по нормалния начин църковните служби с участието на миряните. (Ловчанския, Варненския, Пловдивския и др.).
Публикувано е Открито писмо от монаси, монахини и свещеници със същия призив.
Призова се по всички начини всичко да продължи постарому. Дори с една и съща лъжичка за причастието.

За цвят е публикувано и Послание на Западно-и централноевропейската епархия вярващите да се молят у дома (в онези държави присъствието на вярващи на църковните служби на всички религии бяха забранени, така че становището й без значение).

По всички закони и този за извънредното положение част от Синода и служителите на Бога са престъпници, които не спазват карантинните мерки и призовават за нарушаването им!
Умишлено и напълно съзнателно не само ги игнорират, но и саботират!

ЦЪРКВАТА НЕ Е НАД ЗАКОНА

Църковните православни дейци не са над закона, дами и господа от Правителството, дами и господа от Щаба.
Не са над закона, г-н Главен прокурор!
Ще се сезирате ли?
Ще приложите ли закона и правилата?
Ще се покажете ли човек с отговорно мислене и действие, както вчера ви похвалих или съм сбъркал – обслужвате задкулисни родни и чужди интереси?!
Ясно ли ви е, че отговорността ще се потърси предимно от Вас, понеже Вие сте призваният да следи за нея.
Щабът и правителството ще си измият ръцете, че са разпоредили обща карантина, ама съответните органи и лица не са я проконтролирали. (допускам, че и това е цел на мероприятието на Светия Синод).

Никой от вас, управляващите не е над закона, за да си прави оглушки!
И Конституцията не е променяна, за да сме отказали от светската държава България и да сме я и превърнали в църковна!

Напомням, че един заразен, дошъл на служба в един-единствен храм ще зарази трима, тези трима – 10, 10-те – тридесетина, тридесетината – 100.
Един заразен в една служба в един-единствен храм ще ни обзаведе със 150 нови коронаносители само за седмица.
1 заразен – 1 храм – 1 служба =150 новозаразени за седмица!
За две седмици числото ще се измери с хиляди!!!
Само с един носител в един храм на една служба!

И ще се измери не толкова с пенсионери, какъвто ДОПУСКАМ ДА Е ПРАВИТЕЛСТВЕНИЯТ И ЩАБЕН МОТИВ ЗА ТОВА ПРЕСТЪПЛЕНИЕ.
Защото освен домакинствата и близките на фанатиците, поощрявани от Синода, тази зараза, тръгнала от храмовете, ще покоси маса народ и вярващ, и невярващ, и на стари години, и на млади.

Тези отци от Светия синод трябва да понесат отговорността за саботажа на карантината, когато всичко свърши, а на първо време – престъпните им действия да се забранят и спрат, дори със сила!
И вие, членове на правителството и щабисти, сановници от прокуратурата ще трябва да я понесете, защото от политическа целесъобразност и като долни слуги на руските секретни служби (Русия остава единствената страна, която не спира присъствията на богослуженията) си затваряте очите и ставате съучастник в нечувано престъпление – биологически тероризъм и масови убийства!

Незабавно ще се обърна към ЕК с молба да блокира поне част от финансирането за България за короначумата поради умисъл със съдействието на Щаб и Правителство за превръщането й в коронаогнище, което да трови ЕС.

Щом няма журналистика, която да бие тревогата, народ, който да подгони тези самозабравили се „пастири“, народ, който да наложи на Правителство, Щаб и Главен прокурор да спазват закона и карантината, това изглежда е единственият начин!

 Григор Лилов

Свързани публикации:

До щаба и правителството: Незабавно озаптете Светия Синод! Чухте ли – незабавно! Още сега – на минутата!

 

Кой стои зад троловете и тяхната дейност, насърчаваща разпространението на епидемията? Плаща ли някой за това и защо дремят политици, МВР, ДАНС, Прокуратура, Щаб, правителство, партии?

 

Православната ни църква като биологичен тероризъм със съучастник Щаб и правителство

 

Последни от БЪЛГАРИЯ

ПОЗОР! Представяте ли си колко стотин хиляди турци отдавна загубили българското си гражданство ще дойдат да гласуват с  „документ с изтекъл  срок“!: Гласуваме и с невалидни документи

ПОЗОР! ПРЕДСТАВЯТЕ ЛИ СИ КОЛКО СТОТИН ХИЛЯДИ ТУРЦИ, ОТДАВНА ЗАГУБИЛИ БЪЛГАРСКОТО СИ ГРАЖДАНСТВО, ЩЕ ДОЙДАТ ДА