Сбогом, приятелю! Милен Цветков: Не се страхувам от смъртта, но не ми се умира между ламарини (ВИДЕА)

 

СБОГОМ, ПРИЯТЕЛЮ!
Знам, че си в един по-добър свят от нашия!

Убиецът Кристиан Асенов Николов е рецидивист при преминаване на червено. Може да го видите в този клип и със същата кола – започвайки от 22 секунда с нарушението на 30-та секунда:

И фирмите на родителите му – мултимилионери са нарушители.
Например „Десислава Пешева Комерс“ не е публикувала счетоводни отчети от 2009 г., (!!!) което обаче не е попречило субсидиите от ЕС да се усвояват.

Знам, че живеем в страна, където правосъдие няма – то отсъжда според богатството, според влиянието на подсъдимия и неговите роднини, приятели, съдружници, властници.
За две причинени смърти (удар в насрещното) бившият зам.-министър, съдружник на братя Милен и Георги Велчеви, виден финансист и един от най-богатите хора у нас получи след 8 години разтакаване 3.5 години затвор. Засега. Защото предстои и ВКС да се произнесе.
За подобна катастрофа (неспазено предимство) също със смърт (на бебе) и ранени Лютви Местан, след като скандалът утихна, си получи обратно шофьорската книжка, а в края на мин. г. наред с него изненадващо обвиняем се оказа и шофьорът на ударения от бившия депутат и изхвърлен от пътя автомобил.

Знам, че и законите се правят така, че да са универсално пригодени да са снизходителни към своите хора.
Например убиецът Кристиан ще отговаря по чл. 343, ал. 3, буква „в“ – от 3 до 15 години.
А защо диапазонът е толкова голям – цели 12 години, като започва от 3 години. Ами защото до 3 години могат да се лежат условно — т.е. не влизаш в затвора. За наш човек – 3 години, за обикновен – много повече.

Предвидена е и още една хватка.
Признава си и сключва споразумение – поне една трета от предвидените години падат. Заради чисто съдебно минало му приспадат например още 2 години от исканите. Определят гаранция, плаща я и го пускат на свобода срещу мерки за неотклонение. Делото се влачи години – първа инстанция, втора инстанция, връща се от ВКС за ново разглеждане и т.н. (както в случая с Красимир Катев). Обществото забравя случилото се.
Накрая го осъждат, но допълнително приспадат мярката за неотклонение. Остават три години, които заради добро поведение ще са условни.

Не мисля, че има каквато и да е възпитателна роля при такова развитие на присъдата. Това е поощрение за безнаказаност!

 Григор Лилов, Фейсбук

Милен Цветков: Не се страхувам от смъртта, но не ми се умира между ламарини (ВИДЕО)

Журналистът бе УБИТ и загина в тежка автомобилна катастрофа

Смъртта на журналиста Милен Цветков попари цялата журналистическа гилдия. Стотици колеги и хиляди негови почитатели изразиха съболезнованията си в социалните мрежи.

Ето какво е разказал Цветков в интервю за Даниел Петканов.

„Всички ужасно много се страхуват от смъртта и годините, които се трупат. Не се страхувам от смъртта, стига да не е болезнена. Въпреки че, разсъждавайки върху някои случаи и неща, които съм чел, и в най-ужасяващите моменти имаш приток на адреналин в организма, който сам се обезболява. При всички положения не ми се умира между някакви ламарини“, казва Милен Цветков.

Тъй като интервюто не е било показвано в телевизионен ефир, датата на излъчване в интернет е неизвестна, но според потребители в социалните мрежи разговорът е проведен „преди няколко месеца“.

Ето такъв беше Милен Цветков! Такива журналисти в ефира вече няма. А когато не се задават въпроси, не се получават и отговори, ВИДЕО:

Искам да кажа нещо за „оръжието“ на престъплението. Нещо, което, сигурна съм, никоя медия няма да се сети да изтъкне. Сега всички повтарят, че мама му е подарила джип на пишлемето. Но всъщност не тя му го е подарила, а ние. Ето защо:

1. Джипът се води на фирмата на мама. Това означава, че се отчита като фирмен разход и не се облага с корпоративен данък. 10% подарък от нас.

2. Джипът не се води лек автомобил, тъй като моделът е 6+1 места. Това означава, че на фирмата е върнат ДДС.
Още 20% подарък от нас. Всъщност това е и причината всички баровци да карат джипове – просто данъкоплатците им подаряват 20% от стойността.

3. Тъй като е фирмен автомобил, всички разходи за употребата му се отчитат като фирмени и така се приспадат 10% за тях. Тук влиза гориво, техническа поддръжка, винетка, паркинг, застраховка и автомобилен данък. Допълнително за някои от тях се приспада и ДДС. Неща, които всеки от нас плаща от джоба си. Е, за фирмения тези неща са „фирмен разход“ през целия живот на автомобила.

4. Останалата стойност на автомобила е платена от фирмата. А фирмените пари са се натрупали благодарение на безсрамно ниския корпоративен данък в България. У нас той е 10%, докато в Германия е 30-33%, в Австрия е 25%, в Белгия е 29,58% и т.н. Всяка година подаряваме поне 15% печалба повече на нашите фирми, отколкото другите държави на ЕС. Защото ги обичаме и искаме синчетата на собствениците да карат джипове.

Не, не мама му е подарила джипа на това пишлеме. Ние сме му го подарили. Както сме купили и продължаваме да купуваме всички останали джипове, които виждаме по улиците. Защото никой от собствениците не си е изкарал от личните спестявания, за да си купи джип. Всеки от тях го е регистрирал на името на фирмата си и затова го плащаме ние. Винаги.
(Даниела Пенкова, Фейсбук)

Да обобщим – Милен Цветков го уби демокрацията, която той така горещо пропагандираше от двадесет – тридесет години.
(из коментарите под поста)

 

Последно от БЪЛГАРИЯ

„Който играе – печели/пичели….“

Най-лошата неграмотност е политическата „Най-лошата неграмотност е политическата неграмотност. Политически неграмотният не чува, не говори, не