Световната здравна организация: Здравите не трябва да носят маски!

/

COVID-19 се задържа на медицинските маски до една седмица! Защо маските не предпазват и дори са вредни според Световната здравна организация! 

ЗАЩО МАСКИТЕ НЕ ПРЕДПАЗВАТ ОТ КОРОНАВИРУС И ДОРИ СА ВРЕДНИ СПОРЕД СВЕТОВНАТА ЗДРАВНА ОРГАНИЗАЦИЯ

ЗАПОВЕДТА ВСИЧКИ ДА НОСЯТ ЗАЩИТНИ МАСКИ Е АБСУРДНА!

ВМЕСТО ДА НАСТОЯВАТ ВСИЧКИ БЪЛГАРИ ДА НОСЯТ МАСКИ ЗА ЗАЩИТА ОТ КОРОНАВИРУСА, СЛЕДВА НАЙ-НАПРЕД ПРАВИТЕЛСТВОТО И ЩАБЪТ ДА ПОМИСЛЯТ ОНЕЗИ, КОИТО ИМАТ НУЖДА ОТ ТЯХ – ЛЕКАРИ И МЕДИЦИНСКИ СЕСТРИ.

Борисов рече, че ще нареди на министър Ананиев да издаде заповед за задължителното носене на маски!

Министърът досега се показа като разумен човек! Дано да не се поддаде на натиска и този път! Тези абсурди и нелепици ще се стоварят на гърба на правителството и ще имат страшни последици за него!

Не съществуват аргументи в полза на постоянното носене на маски!

Коронавирусът май замъглява съзнанието на властта и НОЩ, лишавайки ги от способността да вникнат в най-важното.

Ежедневно някъде в света се вдига шум по някой нов повод, а гражданските права се нарушават с безумни заповеди, които не помагат да се сдържи разпространението на коронавируса, а само усложняват живота на хората.

Абсурдните заповеди в света са хиляди. И нашите властници и хирургът се канят да не изостанат и те.

Фабиан Шмидт, наблюдател в Дойче веле, разказва, че в Китай носенето на защитни маски вече се е превърнало в мода. На първо място маската дава усещането за социална принадлежност – къде-къде е по-приятно всички заедно да страдат. В социологията този феномен се нарича семиотика на модата.

Световната здравна организация посочи, че маски са нужни само на лекарите и сестрите. За тях са най-подходящи висококачествените маски-респиратори.

Според светила в световната вирусология маските в условията на пандемия-епидемия са безполезни и дори вредни, особено собственоръчно изработените, които въобще не защитават притежателя си.

Медицински маски трябва да носят само хора в рисковите групи.

Маските трябва да се сменят редовно или да се перат в гореща вода. В противен случай стават дори вредни. Гъбички, бактерии и вируси отлично се размножават на влажни маски.

Ако здрав човек, който не контактува с хора от рисковите групи, ритуално закрие лицето си с парче хартия или тъкан във вид на маска, това няма да има никакъв ефект, а само усещането за изпълнен социален дълг.

По какъв начин НОЩ може да следи дали е качествена маската на всеки един от нас.

Една от най-разпространените заблуди днес е мнението, че медицинската маска може да спаси от заразяване с COVID-19.

Според московския лекар от държавната болница №64 Мария Блинова маската не предпазва здравия човек от заразяване.

В маски трябва да ходят само заразените, за да не инфектират здравите хора.

Особено са вредни саморъчно изработените маски, твърди д-р Блинова; те не само са безполезни, но могат и да нанесат вреда, тъй като те могат да бъдат източник на зараза.

Безполезно е според нея да се дезинфикцира маската отвътре.

Според Блинова и други медици най-добре защитава от коронавируса маската, тип респиратор, който пречи да се вдишат вредни частици с размер до 0,3 микрона, които се намират във въздуха. Размерът на коронавируса е 0,1 мкм – микрометра.

Респираторът изпълнява двойна функция. Задържа вашите микроби от разпространение във външната среда и не позволява да попаднат във вас микроби отвън. Този вид маски са одобрени от Световната здравна организация, която категорично препоръчва да не се използват друг вид маски за защита от коронавируса.

Респираторът може да защити от бактерии, автомобилни газове, спори на растения, дим, вируси, битова прах.
Този вид маски не предпазва от газове и химически замърсявания.

Така че, ако правителството приеме предложението на хирурга всички задължително да носят маски, да снабди населението с маски – тип респиратор, и то безплатно!
Или в краен случай да раздаде, също безплатно, обикновени медицински маски.

Ако правителството утвърди предложението на хирурга цялото население да носи маски, на гърба му ще се стовари още един абсурд.

В борбата с коронавируса помагат най-обикновените правила, които действат от няколко седмици: да се избягват социалните контакти, редовно да се мият или дезинфикцират ръцете и да се спазва дистанцията. И те са достатъчни!

КОРОНАВИРУСЪТ СЕ ЗАДЪРЖА НА МЕДИЦИНСКИТЕ МАСКИ ДО ЕДНА СЕДМИЦА

Специалисти от медицинския факултет в Хонконгския университет и школата за обществено здраве провели мащабно научно изследване. Неговите резултати показали колко живее коронавирусът на различни предмети, включително и на медицинските маски.

Учените провели изследването в условията на стайна температура – 22 градуса, и при 65% влажност. Експертите разпръснали капка от пет микролитра с няколко милиона частици коронавирус по различни повърхности, а след това ги измивали.

Учените били удивени, че вирусът оцелява най-много на медицинските маски. Дори след една седмица на повърхността им оставали следи от частици коронавирус.
На банкнотите вирусът оставал до четири дни, докато на обикновена хартия или салфетки той живее само няколко часа.

Излиза, че човек, който носи медицинска маска, може постоянно да се самозаразява с коронавирус!
Това ли е желанието на министерството на здравеопазването и националния оперативен щаб със заповедта от 12 април – здравите хора постоянно да се самозаразяват и вкъщи, като свалят маските, да заразят други членове на семейството си, които са под карантина?!

Издателство PACПEP

Ето какво казва и съветва за носенето на маски Световната Здравна Организация (СЗО):

СЗО: Здравите не трябва да носят маски!

 

В понеделник служители на Световната здравна организация заявиха, че препоръчват на хората да не носят маски за лице, освен ако не са болни с Covid-19 или се грижат за болен.

Няма конкретни доказателства, които да подсказват, че носенето на маски от масовото население има някаква потенциална полза. Всъщност има някои доказателства, които предполагат обратното в злоупотребата с правилното носене на маска или правилното й поставяне „, заяви д-р Майк Райън, изпълнителен директор на програмата за спешни случаи на здравеопазването на СЗО, на брифинг по медиите в Женева, Швейцария, в понеделник.

„Има и проблем, че имаме огромен глобален недостиг“, каза Райън за маски и други медицински консумативи. „В момента хората, които са най-застрашени от този вирус, са здравни работници, които са изложени на вируса всяка секунда всеки ден. Мисълта, че те нямат маски, е ужасяваща.“

Д-р Мария Ван Керхове, епидемиолог по инфекциозни заболявания към СЗО, също заяви на брифинг в понеделник, че е важно „да дадем приоритет на използването на маски за онези, които се нуждаят най-много от нея“, което ще бъде за медиците от първа линия.

„В общността не препоръчваме използването на носещи маски, освен ако вие сами не сте болни и като мярка за предотвратяване на разпространението, ако сте болни“, каза Ван Керхове.

„Маските, които препоръчваме, са за хора, които са болни, както и за тези хора, които се грижат за онези хора, които са болни“, каза тя.

Служители на Световната здравна организация предупредиха на брифинг по медиите миналата седмица, че в световен мащаб съществува „значителен недостиг“ на медицински консумативи, включително лични предпазни средства(ЛПС) за лекарите.

„Трябва да сме ясни“, каза Ван Керхове миналата седмица. „Светът е изправен пред значителен недостиг на ЛПС за нашите медици на предните линии – включително маски и ръкавици, костюми и щитове за лице. Защитата на нашите здравни работници трябва да бъде основен приоритет за използването на този ЛПС.“

Официалният плакат на Световната здравна организация.

Превод: ЦЗПЗ

ПО ТЕМАТА

Японско проучване: Маските имат НУЛЕВ ефект срещу СОVID-19 (ОБНОВЕНА) Носенето на маски води до увеличено разпространение на СОVID, сочи анализ на данните в САЩ

 

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Резултатът от проба, взета от вътрешната страна на маска след 20-минутната и употреба

Маските са особено опасни за деца! Какви болести възникват от носенето на маски

Дете се задуши и умря в автобус пътувайки 40 мин. с маска!

Американският лекар д-р Колдуел: Маските предизвикват рак

С това ВИДЕО! Няма да е никак лошо да започват всеки ден малоумните погребални сводки на уродите от т.нар. НОЩ (ВИДЕО)

 

Последно от БЪЛГАРИЯ

Снимка на деня

70% Продължаваме… 2020 бензина беше 1.52 лв. 2020 пропан бутана беше 0,69 лв.   1 000

Фейсбук страница

The Bulgarian Times

The Bulgarian Times