Секретната история на първия човешки коронавирус

/

Коронавирусите са невероятно сложни и могат относително лесно да се променят на генетично ниво

Коронавирусите са известни на човечеството от над 50 години, но дълго време към тях се отнасяха несериозно.

През 2016 г. една учителка в Атина била откарана от Бърза помощ в болница. Тя не пушела и имала странни симптоми: повишена температура, суха кашлица и силно главоболие. След прегледа на пациентката лекарят открил проблем в лявата част на белия й дроб, което било потвърдено и от рентген.

Лекарите поставили на учителката диагнозата „бактериална пневмония“ и започнали да я лекуват с антибиотици. Но в следващите два дни състоянието й се влошило, а лабораторният тест за пневмония се оказал отрицателен.

В крайна сметка учителката била изследвана детайлно, като търсили на причинителя на болестта й, включително различни грипни щамове и бактерии, които предизвикват сериозни респираторни заболявания. Всичко било отрицателно, както и тестовете за SARS и MERS.

Само един от тестовете се оказал положителен. И той шокирал лекарите. Пациентката била диагностицирана с инфекцията 229Е; това бил най-първият човешки коронавирус, който по-рано бил смятан за неопасен.
Той бил открит през 1965 г. от изследователи от Чикагския университет.

Видовете коронавируси

Това са: а – HCoV-229E, HCoV-b — NL63, c — HCoV-OC43 и d — HCoV-HKU1.

Коронавирусът 229Е, както и откритият след две години коронавирус ОС-43, били причислени към причинителите на остри респираторни заболявания при човека и животните, но не ги отнасяли към особено опасните вирусни инфекции.

Въпреки интереса на СМИ към коронавирусите, научната общност не им отделяла нужното внимание.

Тъй като коронавирусите 229E и OC43 предизвиквали относително леки заболявания, лекарите можели да ги лекуват, както простудни заболявания, причинени от други вируси. Това продължило почти 40 години до появяването на SARS в 2003 г.

Какви са новите коронавируси

Епидемията от атипична пневмония, започнала в Китай през 2002 г. и разпространила се в 29 страни, била сигнал за световното здравеопазване. Макар че били потвърдени малко над 8 хиляди заразени, а й приписали 774 смъртоносни случая.

Това високо ниво на смъртност убедило медицинската общност да обърне внимание на мутациите на коронавируса.

Лекарите открили нови видове вируси, които предизвикват тежка респираторна инфекция при хора: SARS-Cov (Severe acute respiratory syndrome coronavirus, или ТОРС-коронавирус, който предизвиква тежък остър респираторен синдром, и MERS-Cov (Middle East respiratory syndrome coronavirus, или БВРС-коронавирус, който предизвиква Близкоизточния респираторен синдром.

Случаите през 2002-2003 г. и този на гръцката пациентка доказват, че коронавирусите са невероятно сложни и могат относително лесно да се променят на генетично ниво. Те могат лесно да се рекомбинират в една и съща клетка. Подобни мутации е възможно да са предизвикали днешната пандемия.

Колко трябва да се чака ваксината против коронавирус

Руски експерти твърдят, че ваксината срещу новия коронавирус може да бъде създадена в края на текущата или началото на следващата година, но кога ще бъде готова за прилагане, зависи от резултатите от изпитанията върху доброволци.

Не е известно кога ще бъде готова ваксината на милиардера Бил Гейтс.

Превод: издателство PAПEP

13 медицински експерти оспорват паниката

Изследвания на ваксини срещу коронавируса SARS показват по-тежко протичане на инфекцията

Последно от БЪЛГАРИЯ

Мислехте го за конспирация? Ах, тези конспирации, все се оказват истина!! Честито, планът за намаляване на човечеството продължава с пълна сила!!! Следващата точка от плана на глобалистите е в ход – обвързване на парите на хората с въглеродните емисии: Централна Кооперативна Банка въвежда въглероден калкулатор

    Следващата точка от плана на глобалистите е в ход – обвързване на парите на