Скандал в Ирак заради ЛГБТ знамето на дипломатическото представителство на ЕС

Вчера, 17.05.2020 на пилона на дипломатическото представителство на ЕС в Ирак беше развято ЛГБТ знамето. Поводът беше международният ден за защита на хората с нетрадиционна сексуалност. В специален туит европейската дипломатическа мисия в Багдад отбеляза: „Знамето на дъгата“ бе издигната от мисията на Европейския съюз в Ирак с участието на посолствата на Великобритания и Канада, като мисията заявява, че издигането на знамето е да се отбележи „Международният ден срещу хомофобията и транссексуалната фобия“ и да се привлече вниманието към „правата на гей и транссексуалните“.

Това стана повод председателят на комисията за вакъфите и ислямските дела в иракския парламент Хасан ал Ясари да осъди „подлите действия, които влизат в противоречие с морала на консервативното иракско общество“. В туитър той написа: „Ние сме в страната на пророците и непогрешимите, мир за тях, в светия божи месец, благословения месец рамадан, с провокативна стъпка, която надхвърли арабските и ислямските обичаи и традиции, мисията на Европейския съюз в Ирак вдигна официално гей знамето на територията на Ирак, в седалището му в Багдад.“ В продължение на туита той добавя: „Ние критикуваме и осъждаме тези отвратителни действия, които противоречат на природата на консервативното иракско общество и се опитват да въведат чужди култури срещу него, които са против морала и религията“.

Ал Ясари е поискал официално от новоизбрания иракски премиер Мустафа ал Казими „да извика посланика на ЕС и да поиска от него официално извинение, както и да свали това зловещо знаме.“

The Foreign Insider

Последно от СВЯТ

Калифорния фалира!

Калифорния фалира! Щатът е един от първите в Америка, който официално декларира, че отказва да плати