Смисълът от съществуването на жълтопаветни политически формации е да бъдат новите партньори на ГЕРБ в следващия парламент

 

Реабилитация на протеста

Най-големият успех на днешните протестни действия срещу властта е, че реабилитират самото понятие Протест. След протестърската бутафория от лятото на 2013 г. тази дума беше силно компрометирана. Едни либералстващи тарикати, една умнокрасива банда превърна думата в синоним на нагаждачество, лицемерие и службогонство. Уж протестираха, а единственото, което искаха, беше да се уредят на служба при Бойко Борисов. Години след това никой не искаше да протестира, за да не заприлича на тази компания. Днес тези нагаждачи ги няма. Или поне не са толкова видими. Колкото повече не ги виждаме, толкова повече днешният протест ще остане автентичен.

Смисълът от съществуването на жълтопаветни политически формации е да бъдат новите партньори на ГЕРБ в следващия парламент. Ако, разбира се, влязат в него. Тогава ще заменят патриотите или Марешки във властта. Винаги ще намерят оправдание за предателството си. Нали са интелигентни. Примерно, „да не допуснем комунистите във властта“. Или „да не позволим да се промени евроатлантическата ориентация на страната“. Тези винаги са били като изгладнели котараци, които обикалят трапезата на Борисов и чакат да падне нещо. Ако наистина някой вярва, че жълтопаветниците искат да махнат Борисов от властта, той е доста….наивен, да се изразя по-меко. А радостта, че имало някакъв „общ фронт“ с тези срещу сегашната власт, е повече от наивна, пак меко казано. Веднъж вече гледахме този филм. Сега предстои некадърният римейк под името: „Ние сме срещу Борисов, само докато не ни направи местенце на трапезата си“.

Сигурен съм, че тези, които ката ден висят пред БНТ, т.е., бившите и бъдещите партньори на ГЕРБ, са яростни почитатели на Истанбулската конвенция. Сигурно в няколко подписка са се подписали с искане да бъде приета и в България. Предполагам, че тези хора не упражняват насилие, физическо или психологическо, над жените си. Обаче показаха онзи ден, че с удоволствие биха упражнили насилие над две жени, които не харесват-Даниела Дариткова и Корнелия Нинова. Така, де, клечащите пред БНТ не харесват тези жени. А щом не ги харесват, защо да не ги понабият. Толкова за „безкрайно принципните“ умнокрасиви. А насилие над жени не бива да има. Без значение от политическата сила, към която принадлежат.

  •  Петър Волгин

 

https://www.facebook.com/bultimes/posts/1737560553063354?__xts__%5B0%5D=68.ARB0fAQHQul9dxLeqwiakknsG4PmxerDogW7rSd6bDJwKLn5_1PfL8GVEPZ-SYMAmK8ebPMCgsZr-jHMGgBZ1XGys2FXlAOL3F0hipIrKK4SrXPkomM5wZqJylaQ9gPwbalErCH6h-R0IZhQKwKo1-F26sY03gqOwQFblBRow_hkeB6VqhlFIeCCmUenf8bTaR5uonHAT5EOR1C4F9YBRd1w7PJZ1YtDSeWhAXIuEAwGbXmhjZ1MfirEhtw0K1tr5AgbUmzb5RZBnPfHLHA3kEG9UccRxTGF9ZD3-lLfULoA54a_AXNLMTJqg0hL_UPLxfxXJJUkR3VEBzZiuwfWfJLLyg&__tn__=-R

 

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=3118309758259097&set=p.3118309758259097&type=3

 

Последно от БЪЛГАРИЯ

Снимка на деня

70% Продължаваме… 2020 бензина беше 1.52 лв. 2020 пропан бутана беше 0,69 лв.   1 000

Фейсбук страница

The Bulgarian Times

The Bulgarian Times