Списанието на Ротшилд предсказа коронавируса преди една година

Каква е ролята на мравояда панголин, чието месо е деликатес, а люспите изключително лековити, в епидемията с коронавируса? Защо китайците търгуват нелегално с милиони панголини?

„Трудно е да повярваме, че преди два месеца този вирус, който сега властва над СМИ, финансовите пазари и политиците, беше абсолютно неизвестен…“ – заяви директорът на Световната здравна организация. Оказа се, че появяването на този вирус било предсказано преди една година.

Според директора на СЗО за новата зараза и сега се знае малко: къде са огнищата на болестта, каква е динамиката на заразяването, колко дълго пациентът остава заразен, какви образци от вируса трябва да се използват за диагностика и мониторинг на лечението. На тези въпроси засега няма отговори.

Епидемията на вируса SARS – на атипичната пневмония, в Китай през 2002-2003 г., беше по-ограничена, а и симптомите се определяха по-лесно. Новият вирус се маскира зад баналното ОРБ – остро респираторно заболяване.

Ето защо възникна такава вселенска паника, въпреки че смъртността от коронавируса е ниска. Докато баналният грип убива над половин милион души.

От китайската напаст няма нито ваксина, нито ефективни лекарства, макар че вече се промъкна информация, че ваксина е изнамерена в САЩ и Китай.

Според военни микробиолози скоро няма да има и следа от този вирус и че няма нужда от ваксина.

Загадъчната инфекция няколко пъти сменя името си. Първо беше означена като 2019-nCoV – нов коронавирус 2019 г. В началото на февруари властите в Китай дадоха друго име на загадъчната болест, което обърка целия свят – Novel Coronavirus Pneumonia (NCP) – „пневмония, предизвикана от нов тип коронавирус“.

Световната здравна организация утвърди новото име на вируса COVID-19. „Сorona virus disease 2019“ – „заболяване, предизвикано от коронавирус 2019“.

Новият вирус от Ухан вече създаде антикитайски настроения в редица страни.

Внимание: ИНФОДЕМИЯ!

COVID-19 вече е петата мащабна епидемия в 21-ви век; само за 20 години. Преди нея имаше свински и птичи грип, атипична пневмония, ебола. Новият коронавирус има минимална смъртност, но слуховете, сплетните, версиите, много по-вече отколкото дори при ебола, карат експертите да плашат с милиони жертви.

Защо?

Епидемиите във всички времена са били главният ужас на човечеството. Сега е много по-лесно да се създаде паника с новата напаст за разлика от времената на нашите баби. Фабриката на фалшивите новини в социалните мрежи в последните години са на конвейер. Днес паралелно с истинската епидемия, подобно на вирус, се разпространява всевъзможна дезинформация за новата инфекция. Световната здравна организация дори въведе термина „инфодемия“ и първа въведе специална платформа за борба в интернет с троловете и привържениците на теориите на заговора. В сътрудничество с гугъл, фейсбуг, туитър и други компании и социални мрежи шефът на СЗО -Гебреисус, проведе специален брифинг за опасността от лъжлива информация, която предизвиква тревога у населението.

Ситуацията с инфодемията се задълбочава от търговската война между Вашингтон и Пекин. Много е удобно да се пуска дезинформация за епидемията, за да се отслаби икономиката на Китай.

Случват се обаче и съвпадения, които са като манна небесна за привържениците на теориите на заговора.

„Секретното оръжие на златния милиард“

Шефът на СЗО посочи, че засега е неизвестно къде се намират огнищата на заболяването и как то се предава на хората. Първата версия – чрез прилепи и змии. Група учени от Южнокитайския селскостопански университет и лабораторията за съвременно селско стопанство в Гуандун изследвала хиляди генетични образци на диви животни. На 7 февруари те обявиха, че са открили потенциален междинен носител на инфекцията. Това е древният панголин, който се появил на Земята преди милиони години, който е близък на броненосците и мравоядите. Панголинът се храни с мравки и термити. Щамът, открит в организма му, на 99% е идентичен на открития у заразените хора.

Откъде се взе този коронавирус?

От „мокрия пазар“, откъдето тръгнал той, където посетителите хапвали сурово месо от прилепи…

Бдителният народ обаче изведнъж осъзна – веднага си спомни за зашифрованата обложка-прогноза на списанието «The Economist» – „Светът през 2019 г.“

На обложката е изобразена панда – Китай. Според един пост във форумите – на муцуната й личи, че има големи проблеми.

От страната на Изтока, където се намира Китай, излизат четири „Конника на Апокалипсиса“: Мор – епидемията на коронавируса, Война – Сирия, Либия, Афганистан, Глад – недостиг на продоволствие заради епидемиите и затварянето на границите, Смърт – от епидемии и войни.

Но най-интересният детайл на обложката е изображението на странното зверче, което много хора възприемат като мравояд. Едва сега стана ясно, че това е панголин – единственият звяр на земята, покрит изцяло с люспи. По-надолу ще стане дума за това, че люспите му имат изключителни лечебни свойства.

Като се има предвид, че епидемията в Китай започна през декември 2019 г., зашифрованата обложка може да се смята за пророческа. Най-важният аргумент в това пророчество е панголинът, който не е трактуван по никакъв начин на обложката до 7 февруари 2020 г., когато беше озвучена информацията, че метагеномите на коронавируса в панголина и заразените хора са на практика идентични.

Влиятелният британски ежедневник The Economist се смята за глобален рупор на клана Ротшилд, най-стария финансов клан на планетата. Наричат го още таен управник на света, върхушката на „златния милиард“. Според евтината конспирология, ресурсите на земята са достатъчни само за световния елит и обслужващия го персонал – „златния милиард“. Останалата част от човечеството световното задкулисие е решило да усмърти с войни, глад, епидемии. Излиза, че Ротшилд са му изпратили нова епидемия, предупреждавайки своите привърженици чрез зашифрованата обложка. И става ясно какъв е смисълът на четирите „Конника на Апокалипсиса“ и на загадъчния панголин – източника на неизвестната зараза.

Експерти разказват, че в този брой на списанието има тревожна статия за търговията с милиарди редки и измиращи животни; в опасност са дори слоновете, тигрите, лъвовете и носорозите, разказва статията. В списанието пише още, че в Коломбо ще се проведе среща за защита на тези животни. Там има и любопитен пасаж: „Един от най-големите пробиви е забраната на Китай да търгува със слонова кост и изделия от нея през 2018 г. Но някои търговци на слонова кост преминаха на нова търговия – панголините. Тези мравояди, ценени заради месото и предполагаемите лечебни свойства на люспите им, в момента са най-продаваемият изчезващ вид в света…“

Според Конвенцията за международна търговия с видове на дивата флора и фауна, които се намират под заплахата от изчезване, панголините се намират в списъка с най-охраняваните животни. Забранен е и ловът им в Китай, но това не ги спасява от бракониери. В Китайската народна медицина люспите на панголините се използват за повишаване на потентността и за лечение на много заболявания – от астма до рак. Месото им се смята за деликатес. В ресторантите то струва 50-60 евро за килограм; разбира се, нелегално.

По данни на Международния съюз за охрана на природата, през последните десет години в азиатските и африканските гори бракониерите са изловили над 1 милион панголина и са ги изпратили в Китай и Виетнам. Месото им се продава незаконно и на прочутия пазар в Ухан. Служители в този пазар в края на декември 2019 г. са първите болни с COVID-19.

Така че появяването на най-популярното за контрабандистите зверче на обложката с прогнози на „Икономист“ е напълно оправдано. Че панголинът се превърна в предполагаемия източник на новата епидемия в света е чисто съвпадение.

Четирите „Конника на Апокалипсиса“ нямат отношение към новата епидемия. В списанието те символизират големите проблеми на Англия след Брекзид, излизайки от Евросъюза. И само това.

Една версия за това, откъде тръгна заразата с коронавируса: тъй като люспите на панголина повишават потентността, някой е хапнал от тях и се е заразил с него. Може и да не е китаец.

Издателство PACПEP

ПО ТЕМАТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

 

Последно от ЛЮБОПИТНО

The Bulgarian Times

Фейсбук страница