Спряха АЕЦ „Белене“

България остана без пари, взимаме заеми за милиарди и милиарди и корупционният и опасен проект за над 10 милиарда до почти 15 млрд. евро стана неосъществим.

Давам съобщението на ТАСС: Болгария уведомила Росатом о смещении сроков тендера на стройку АЭС „Белене“

„Днес получихме официално известие от българска страна, че поради коронавирусната епидемия времето на процедурата за избор на стратегически инвеститор за проекта за АЕЦ“ Белене „се забавя. Конкретният график до голяма степен зависи от възможността за целодневен достъп на участниците до така наречената информационна зала за изучаване на техническата документация на проекта, въз основа на които ще се формират предложенията на участниците “, заяви представител на „Росатом“.
От българска страна няма никакви изявления за медиите.

Цената на новата АЕЦ е 10 милиарда евро, с така нар. индексации ще достигне вероятно 13 милиарда, с инфраструктурата може и да надмине 15 милиарда евро.
Сега България е без пари!
Взимаме милиарди и милиарди от ЕС и нови заеми, за да закрепим бюджета. Очаква ни финансова зима и икономическа депресия.
Това е истинската причина за отлагането на проекта, макар че не е назована, а като претекст се използва Короначумата.

И Русия е без пари. Така че не може да осъществи замисления обременяващ заем към родната енергетика със залагане на активите й за строителството на АЕЦ „Белене“. И Китай го закъса покрай Короната, така че няма как да изиграе ролята на подставено лице във финансирането.

БЕЛЕЖКА:
За Проекта, параметрите му, корупцията в него, подставените фирми и лица, полезността или безполезността на АЕЦ „Белене“ в този профил има над 100 мои постове, анализи и разследвания с документи през тези години.
Има и не знам колко на брой хиляди коментари – или подкрепящи ме в тезата ми за тази кражба и безумие или критикуващи ме за тази теза.
Затова предлагам да не разпалваме дискусията отново – така или иначе проектът е спрян!

Григор Лилов

Последно от БЪЛГАРИЯ

Мислехте го за конспирация? Ах, тези конспирации, все се оказват истина!! Честито, планът за намаляване на човечеството продължава с пълна сила!!! Следващата точка от плана на глобалистите е в ход – обвързване на парите на хората с въглеродните емисии: Централна Кооперативна Банка въвежда въглероден калкулатор

    Следващата точка от плана на глобалистите е в ход – обвързване на парите на