Сросоид иска да се преименуват Благоевград и Велинград. Били с комунистически имена

ГЕРБерски соросоид иска да се преименуват Благоевград и Велинград. Били с комунистически имена

Темата за преименуването на селища, улици, както и за събарянето на комунистически паметници, се оказа актуална за евродепутата от ГЕРБ Андрей Ковачев 30 години след старта на прехода. „По-добре късно, отколкото никога!“, написа той в социалните мрежи. И поиска депутатите от новия парламент „максимално бързо“ да преименуват улици и градове, носещи „имената на комунистически дейци, тирани и сатрапи като Георги Димитров, Цола Драгойчева, Вела Пеева и други“.

Засега хрумката на Ковачев изглежда строго негова. Но общият политически контекст в момента у нас подсказва, че е възможно хич да не е случайна. В момента ГЕРБ прави всякакви опити да провокира останалите формации от новия парламент и да отклонява общественото внимание от важните проблеми. Например законопроектът за мажоритарен вот е точно такава провокация. Ковачев не крие, че иска колегите му народни представители от ГЕРБ да се заемат с казуса.

Той ги призовава да внесат предложение за преименуването и пояснява: „Иска ми се да вярвам, че една такава идея днес би получила необходимата подкрепа в парламента. Иска ми се да вярвам, че „Има такъв народ“ няма да кажат отново, че и на това не му е дошло времето. Иска ми се да вярвам, че „Демократична България“ в омразата си срещу ГЕРБ няма да предпочетат прегръдката на БСП, каквото условие вече им постави вчера Корнелия Нинова. Иска ми се да вярвам, че при „Изправи се! Мутри вън“, освен бивши членове на БСП/БКП, има и някой друг демократ. Иска ми се да вярвам и че ДПС, няма да бъдат слепи, че българските турци и мюсюлмани са и сред основните жертви на комунистическия режим“.

„Мнозина ще кажат, защо не го направихте досега? И са прави! И бих добавил: Защо не го направиха и СДС на Иван Костов, или НДСВ на царя?“, е написал още Ковачев. А е подхванал темата откъм демонтаж на Паметника на Съветската армия в София. Ето какво написа той във Фейсбук:

„През месец февруари, общинските съветници от Демократична България в СОС са предложили решение за демонтиране и преместване на т.н. „паметник на Съветската армия“ в Столицата. Разбирам, че общинските съветници на ГЕРБ са подкрепили идеята, но са се въздържали при гласуването с мотиви, че предложението не е било добре подготвено, мотивирано и формулирано. Тъй като винаги съм изразявал открито моята позиция по темата, призовавам колегите – общински съветници на ГЕРБ да формулират, подготвят, внесат и гласуват предложението и да се сложи край на тази тема! Не може паметник в прослава на една окупаторска армия и олицетворяващ една тоталитарна и антихуманна идеология, наложила с насилие един престъпен режим, да заема централно място в Столицата ни!

Призовавам, също така, колегите от парламентарната група на ГЕРБ-СДС в Народното събрание да предложат, максимално бързо проект за решение за премахване на всички комунистически паметници и символи, останали из територията на цялата страна, както и преименуването на улици и градове, носещи имената на комунистически дейци, тирани и сатрапи като Георги Димитров, Цола Драгойчева, Вела Пеева и други.

Не може през 2021 година, 32 години след края на комунизма, в обединена Европа, осъдила недвусмислено комунизма, както и националсоциализма и фашизма, като античовешка идеология, да има градове и села с имена като Димитровград, Благоевград, Велинград, Владо Тричков и други подобни.

Мнозина ще кажат, защо не го направихте до сега? И са прави! И бих добавил: Защо не го направиха и СДС на Иван Костов, или НДСВ на Царя?

По-добре късно, отколкото никога! Нека днес имаме смелостта да завършим прехода и да се разделим веднъж завинаги със символите на комунизма!

Иска ми се да вярвам, че една такава идея днес би получила необходимата подкрепа в Парламента. Иска ми се да вярвам, че „Има Такъв Народ“ няма да кажат отново, че и на това не му е дошло времето. Иска ми се да вярвам, че „Демократична България“ в омразата си срещу ГЕРБ, няма да предпочетат прегръдката на БСП, каквото условие вече им постави вчера Корнелия Нинова. Иска ми се да вярвам, че при „Изправи се! Мутри вън“, освен бивши членове на БСП/БКП има и някой друг демократ.

Иска ми се да вярвам и че ДПС, няма да бъдат слепи, че българските турци и мюсюлмани са и сред основните жертви на комунистическия режим.

Иска ми се да вярвам!

ПП:

Малко уточнение, за да разсея една огромна заблуда. Ако случайно живеете на улица „Георги Димитров“ и ако утре името на Вашата улица бъде сменена, не се притеснявайте! Няма да имате нужда да сменяте Вашите лични документи! Те ще си останат да важат до тяхното изтичане.

ПП1

Вече трябва да се доведе докрай. Последният опит през 2016 година стигна само до приемане на първо четене.“

Източници: СЕГА, Фейсбук

 

Бойко Борисов: За всичко са виновни комунистите!

 

Целият преход от комунизъм към демокрация се изчерпа с това – привилегиите на няколко десетки партийци от ЦК на БКП да се разширят до 250-300 народни представители и министри

 

ПО ТЕМАТА

Румен Радев назначи за министър-председател човек (?) (или твар), лично ПРЕДСЕДАТЕЛСТВАЛ това, как САЩ наредиха да се промени Конституцията на България, за да може чужди граждани да изкупуват Българска Земя.

Как САЩ наредиха да се промени Конституцията на България, за да може чужди граждани да изкупуват Българска Земя:

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

 

Последно от БЪЛГАРИЯ

Чуйте пълния запис на Радостин Василев от скандалното заседание на Националния съвет на ПП – Костадинов: Ръководството на ПП и ДБ трябва да бъде арестувано за държавна измяна

Записът потвърждава, че сме колония и чуждите посолства ни редят правителствата и службите… Кирил Петков в