Статус на световната ядрена мафия, към юли 2020 (ДОКУМЕНТ + ВИДЕА)

//

Днес по обяд в Париж беше представен, а в последствие и публикуван поредния годишен Отчет за Статуса на Ядрената Индустрия в Света, версия 2020 (World Nuclear Industry Status Report | 2020). Мега интересно и поучително четиво!
Но понеже документа обхваща 360 страници няма да мога да ви го покажа целия, но поне мога да започна с две от най-важните и интересни страници. И нека първата от тях бъде предната корица на Отчета.

Тази страница помага на желаещите да се запознаят с Отчета детайлно и подробно да си го открият в мрежата, да си го свалят и да му се наслаждават.

А за нетърпеливите и заетите избрах една от десетките графики, показваща настоящето състояние на битката между ядрената мафия и възобновяемите източници на енергия (ВЕИ) за производството на електроенергия. За по-добър преглед и прочит кликнете с мишката върху снимката, ако трябва и втори път.

Под НЕ-водни ВЕИ източници се има предвид основно биомаса и геотермални извори.

Феновете на ядрената мафия, които редовно посещават блога ми веднага ще подскочат – ЦЕНИТЕ! Защо не показвам цените от ВЕИ-тата по сравнения с ядрената енергия. Ще ги покажа. Там картинката е още по-красива от тази, дето ви показвам днес. Истината ви казвам! Във всеки случай аз не крия от тях, къде и как да си отворят очите?

България е много далеч от прогресивния световен тренд, защото има още много милиарди да се окрадат. А има и „богат и умен“ народ, който щедро им ги дава.

  • Инж. Георги Котев

Бел.ред; Инж. Георги Котев е завършил Московския енергетичен институт. Над 17 години работи тясно в областта на реакторната и ядрена физика в АЕЦ „Козлодуй”.   Работил е в университета на Пиза като ядрен експерт.

Последно от БЪЛГАРИЯ

Фейсбук страница