Стойте по-далеч от онзи, който е стъпкал шапката ви

Днес съветват хората да изливат гнева си върху вещи – удряйте възглавницата, стола, чупете чинии, представяйки се, че това е вашият началник, или жена, или мъж или още някой, който ви е ядосал. Това не е полезно. То създава навика да се проявява агресията в разрушителни действия. Навика да се вдига ръка.
Може да не се удари човек, но да му се нанесе вреда, да се изплаши или заплаши, без да се каже и една дума, без да бъде докоснат с пръст. Така постъпва агресорът, опасната личност. В такава постъпка се крие заплаха, защото следващия път няма да пострада шапката!
Историята за шапката е разказана от един философ.
Една жена се прибрала вкъщи с един час и половина по-късно, закъсняла за автобуса. Мъжът й така се тревожел, че свалил шапката от главата на жена си и я нарязал на парчета с ножица. След това я смлял в кухненския робот, без да каже и една дума.
Жената силно се изплашила, макар да не я заплашили словесно. И повече никога не закъснявала, но отношенията между съпрузите се променили; жената започнала да се страхува от мъжа си.
Тя отлично разбрала заплахата, която се таяла в неговите действия: следващия път ще постъпя така с тебе!
Една девойка се разсърдила на любимия си и разбила колата му с желязо, изрекла различни ругатни; мъжът се разделил с тази девойка. Станало му страшно.
Агата Кристи има героиня, хитра и жестока убийца, която изливала злобата си върху папагал.
От възглавниците, шапките и колите минават на папагал, а след това – на човека. Формира се навик да се излива злобата.
След това човек забелязва, че скритите заплахи влияят на онзи, когото искат да подчинят.
В магията се използва същата техника – вместо човек изгарят или късат негови вещи, завързват възли. Как това влияе, науката не разбира, но морално много силно влияе.
Това е опредметнена агресия. От такива хора може да се очакват нападения. Това е много ясен признак на злоба; това е заплаха.
  •  Анна Кирьянова

Издателство PACПEP

 

Последно от СВЯТ

Ню Йорк Пост: Педерастите и лесбийките в Америка се удвояват всяко поколение, ако продължим да се движим по тази траектория през 2054 година всички ще бъдат такива (ВИДЕО)

Статията във в-к Ню Йорк Пост: https://nypost.com/2022/05/27/left-wing-critics-says-bill-maher-should-be-canceled-over-lgbtq-comments/ ВИДЕО   ТИЯ ЛИ ЩЕ ВОЮВАТ С РУСИЯ!? ИЛИ ТРАВЕСТИТИТЕ

The Bulgarian Times

The Bulgarian Times

Фейсбук страница