Стоунхендж е фалшификат! Снимките, които никой не трябва да вижда! Историята на една нагла историческа лъжа! (ГАЛЕРИЯ ОТ 108 СНИМКИ)

ИСТИНИ, ПОЛУИСТИНИ, НАГЛИ МАНИПУЛАЦИИ, ИЛИ ЗЛОВЕЩ БИЗНЕС

Световно известният Стоунхендж се сдоби с репутацията на най-успешната световна археологическа манипулация. Вярно ли е това ? Възможно ли е цял свят да попадне в мътна медийна сянка,лъжа, измама, манипулация и т.н.? Има ли абсолютни и неопровержими доказателства за спекулации относно този „мегалитен обект”?  Кой, как и кога може да представи еднозначни свидетелства за автентичността на този английски паметник? Допустимо ли е официалните представители на острова зад Ламанша да проявяват овчедушие и техните медии днес да реализират старото и изпитано правило „кучетата си лаят, керванът си върви”? Докога светът в т.ч. и ние българите претендиращи, че по нашите земи има артефакти относно най-древната цивилизация в Европа, ще мълчим и приемаме версията, че Стоунхейдж е по-древен обект дори от фараонския Египет!? А сега когато се появявиха фотофакти за „менте Стаунхейдж” , т.н. уж научна общност у нас да мълчи като „ощипана мома”!

Всуе!
За всички всезнайковци, всеможещи и прилежащата към тяната общност пенкилери, вероятно заглавието ни е смешно, весело и дори абсурдно, но идеята ни е да огледаме нещата от почти всички страни и ъгли. Доколкото е възможно и доколкото има достъпна информация. Разбира се тук няма да отваряме световен дебат, единствено и само ще изкажем гледната си точка. Защото папагалщината никога не е била и няма да бъде наш метод. Опитът ни научи! А за нас безумно зловещите информации /и фотоси/ за този световно известен мегалитен обект,че е фалшификат станаха крайъгълен камък за вникване и разбиране истините, полуистините и неистините за всички популярни древни исторически паметници. Защо се осмелихме да положим   аксиоматичното заглавие, Стоунхендж – фалшифкат, т.е. че не е това което е!? Защото искаме да представим аргументите си в порядък със зловещото онагледяване тук и се надяваме да ще можем  да скъсим  дистаницията на общуването и логиката на заглавието да намери вашето мъдро становище.

Начеваме с издадената у нас преводна книга през 1983 г. „Загадката  на Стоунхендж” изд. Наука и изкуство” –София 1983”. Автори Джералд Хокинс и Джон Уайт-САЩ. Преводач Герасим А. Величков. Интересно е , че в тази интересна тогава книга няма нито една фотография, а е издадена в САЩ през 1964 г. Както става видно сега, по онова време навярно авторите са нямали надежни и качествени снимки и са се задоволили само с чертежи, по-скоро скици и рисунки, когато са илюстрирали хипотетичните си и недоказуеми астрономически  идеи. А по-вероятно са обслужвли зараждащия се тогава туристически бизнес в Англия?! Парите могат всичко. Знайно е , че когато парите са малко, тогава се появяват и много пари. Парите в Англия са Божество, да се знае. Дори рокгрупата „Пинк Флой” има невероятен успех с хитът си „Money”…без коментар.  И възниква питането, защо бг издателите тогава илюстрират корицата на САЩ-авторите  с някакви неврачни фотоси на английския мегалит? Ние мислим, че през 1983 г вече има много и популярна Стоунхедж-илюстрация, защото е приключила мъгливата история за този обект и нашите папагали са положили върху корицата именно такъв турист-рекламен фотос, от онова време!?…..

Продължаваме нататък  в подкрепа на заглавието ни. Обстоятелство, което блокира рационалното ни отношение към света на мистериозните артефакти по света. Всички, уж някой доказани истини за останки от древни цивилизации и „бетонирани“  от т.н. наука факти и свидетелства за  древностите по света, т.ч. и у нас  и още много подобни обстоятелства, разтрогнаха  дългогодишните ни убеждения, че науката може и ще издири истините – кой, кога, как и защо е съгражадал в древността мегалити. Уви ! Всичко за нас вече има друго измерение, обяснение и квалификация, Но , така е винаги в началото на нещо, което скандализира първоначално установеното традиционно научно мислене, като рефлексия на днешната научна парадигма относно древностите. Ние не сме изключение и когато за първи път  ни изпратиха /в БУМ разбира се/ безумната информация, че английския мегалит е «менте», настана истинска паника. Дори «наш човек» в САЩ ни предупреди, че който се «задява» с този мегалит е подложен на големи рискове!? Обстоятелство, което се оказа вярно….! Изчезнаха различни website-ове на сериозни изследователи,  затрити бяха публикации на либералномислещи изследвачи на древностите, дори по-зловещото –  безследно изчезнаха уфологични персони, които показаха на „бял свят” нелицеприятни за т.н. официална наука уфофакти и т.нат. и т.нат…тема за друго писание и анализ..

Е, и какво от това!? Прочие, когато фотофактите за какъвто и да е случай и процес проговорят, тогава и най-върлите наукофили поне известно време мълчат…като риби!? Защо ли е така? Нека видим повече подробности, като си разрешаваме да огласим само няколко от илюстрациите, за да не задръстваме сайта си. Все пак има лимит за приложени фотографии. Преди това е добре да разгледате  108-те снимки на строежа, където е видно, че имаме работа с нещо извънредно добре планирано, но и ужасно потайнствено изпълнена модерна мистерия.  По този начин би трябвяло да възникне безпардонно ,но не толкова реторично питане и много тъжни въпроси…..

Дали днешния мегалит Стоунхедж   е някаква позакъсняла реконструкцията, дали е реставрацията на нещо несъщетвуващо или консервация на древен английски паметник !?

Дали днешният Стоунхедж е обект със съвременна идея да стане супер туристически обект за Англия, планиран прецизно от добри и читави архитекти в средата на миналия век /1948-54 г./, дали всичко е била социална /разбирай дворцова, кралска / поръчка/ и прочие !?

Дали модернизацията, турист фасадата и платения «пиа-ар» за този обект  са гениалното решение на английския турист- бизнес,  и въобще някой прави ли си труда за да разбере, кой, как, защо, докога ще ни прави на маймуни и ние да продължаваме да се хващаме на «въдъдиците» които ни подават,…!?…

Дали изнесените факти от авторът на сайта, показан по-долу е също платен агент на английския турист-безнес и дали има читав компспец, който да разреже «гордиевия възел» наречен Стоунжедж днес…!?

Има достатъчно сериозни въпроси относно този агл. обект и ние спираме дотук, защото, по-важното е да покажем фотофактологията и после заедно да мислим, обсъждаме и анализираме. Струва си, запомнете !!!

Добре ще е да посетите сайтът който предлагаме тук, откъдете е възможно да се видят автентични фотографии за създаването на този английски мегалитен паметник. Всеки нашенец, ако е сигурен, че все още е запазил способността си сам да прави оценки и анализи, може  обстоятелствено да разгледа и вникне във фотофакологията, да проследи последователно всички процеси за създаването на сегашния Стоунхедж. 

Според нас, достатъчно беше да покажем само няколко фотоса от ментето, откъдето е видно, че огромните мегалитни камъни не са нищо повече от добре облицован бетон. Мислим, че няма мислещ човек, който да продължава да вярва на всичко което е изписано за този  изкуствено пресъздаден уж древен паметник. Защото турист инвеститорите са изливали доста бетон и пари, после са ангажирани майстори по облицовките и състаряването на градежи, след това с пълна пара проработва рекламата и турист-бизнеса сега процъфтява. Който има излишни средства нека посети обекта и сам се убеди дали има спекулации и манипулации!? Прочие вижте сами тези фотоси.

СТРЕЛКИТЕ СА ЗА НЕВЕРНИЦИТЕ

ТОВА НЕ Е МЕНТЕ,А ИСТИНСКА АКТУАЛНА СНИМКА

ИСТИНСКИ ФОТОДОКУМЕНТ

САМО СКЕПТИЦИТЕ НЕ МОГАТ ДА ВИДЯТ БЕТОНА

ДОБРЕ Е ЧЕ НЯКОЙ ФОТОГРАФИ ИМАТ ОЧИ И ДОБРО ЗРЕНИЕ

ВЕРОЯТНО ТОЗИ МАЛЧУГАН Е ЖИВ И АКО ВИДИ ФОТОСИТЕ ЩЕ ИМА КАКВО ДА СИ СПОМНЯ

          Но !? в никакъв случай няма да пропуснем да заострим вниманието ви с фотоси, които направо тушират всичко и всякакви опити за доказване автентичността на паметника, видно от фотосите по-долу. Защото  според известните изследвачи на древностите по-добре е един фотос да илюстрира някакво събитие или факт, отколкото някой  накичен човек с титла, чин, сан и пост от  т.н. наука да защитава безсмислените си еволюционни тези, теории и априорни хипотези. Добре е да го кажем и така…писна ни, до гуша ни дойде от хлевоусти телевизионери и поканените от тях самоназначени и самовъзпроизвели се познавачи и спецове по проблемите на НЛО и древни загадки по Земята.

И така… онагледяването върши своята подсъзнателна работа и никой не е в състояние да  промени визуалните впечатления. Само ще вметнем, че на този принцип е изградена и политиката на телевизията и другите елктронни медии. Тук наистина има повсеместно разбиране и реализация.  Сега ние залагаме само на документалните фотоси и се надяваме на реален  и успешен наблюдателен успех. Защото вярваме, че посетителите на нашия сайт са мислещи люде и няма потребност да им се внушават други и разни екзотични постановки. Защото когато всеки грамотен човек се запознае с тези  пазени в тайна досега снимки, направени по време на градежа на мегалита  1948-1954 г. / прочие никой категорично не казва, не публикува и обсъжда дали умело,професионално и зловещо не ни заблуждават, че това е реконструкция, реставрация, модернизация/  А това е заключителния етап от конспирацията и веднага, автоматично и високогласно на всеки му се приискава да изрече скверното – мушмуроци, защо ни мамите, каква е причината, докога!? Ние мислим, че нищо скрито не остава и все някой ден истината излиза на повърхността. Историята го доказва. Както в политиката, както в културата, както в социалния живот въобще, така и в света на загадките. Не се съмнаваме, че «случаят Стоунхедж» закоомерно намери своите разконспиратори и съща така не се съмняваме, че самозваните уфолози също така ще намерят своите «майстори» и скоро ще бъдат поставени на мястото, което заслужават. Защото и в уфологичните среди има силно вярващи на научните твърдения, научната книжнина и на всеки който се е възпроизвел на вещ познавач на древностите. Уточняваме, това са назначените скептици. За съжаление някой от тях наши приятели. Те винаги, всякога, по всяко време имат готови отговори за защита на традиционните научни смехории относно загадките около нас и с нас. Ето някой уточняващи неща, свързани с “проекта Стоунхедж” .

Няма как да пропуснем и някой особенно интересни и важни илюстрации. Става видно, че вероятно обектът Стоунхедж е бил наистина древно каменно съоръжение и за това красноречиво говорят картини и някой уж автентични фотоси, но се въздържаме от обстоятелствен коментар. По-добре е да разгледате  фотосите и сами да  прецените, кое е за вярване и кое е умел фотошоп отпреди стотина години. В Интернета има достатъчно публикации и който желае може да се порови и се порадва на откритието си.

ТЕЖКОТОВАРЕН АМЕРИКАНСКИ КРАН АКТИВНО УЧАСТВА ВЪВ ВЪСТАНОВЯВАНЕТО И НЕ Е ЗА ВЯРВАНЕ, ЧЕ СОБСТВЕНИЦИТЕ НА ФИРМАТА ОЩЕ СИ МЪЛЧАТ, КОГАТО ПО СВЕТА РАЗБРАХА ЧЕ СА БИЛИ СЪУЧАСТНИЦИ В КОНСПИРАЦИЯТА

ТУК ДИРЕКТНО СЕ ВИЖДА УЧАСТИЕТО НА АНГЛИЙСКИ БЕТОНОВОЗ В СТРОИТЕЛНО ИЗДЕВАТЕЛСТВО СЪС СВЕТОВНОТО И НАШЕТО МИСЛЕНЕ, ВПЕЧАТЛЕНИЯ И АНАЛИЗИ НА ДРЕВНОСТИТЕ. НЕ МОЖЕМ ДА РАЗБЕРЕМ ЗАЩО И ДНЕС СЪЩЕСТВУВАЩА ФИРМА В АНГЛИЯ, СИ ЗАТВАРЯТ ОЧИТЕ ПРИ ТЕЗИ ОЧЕВАДНИ ФАКТИ И ДАЛИ ОТНОВО ВСИЧКО Е ДОГОВОРЕНО И ПЛАТЕНО. ЗАЩО НИКЪДЕ И НИКОЙ НЕ Е НАПРАВИЛ ИЗЯВЛЕНИЕ ЗА ПОТВЪРЖДЕНИЕ ИЛИ ОПРОВЕРЖЕНИЕ ЗА СЪУЧАСТИЕ В СВЕТОВНАТА ИЗМАМА ! АНГЛИЙСКА МУ РАБОТА!

Ееееее…това вече е върха на наглостта!! Пред 1958 г. Министърът на благоустройството на Англия  барон Хюг Молсън / Hugh Molson/ придружаван от професор Ричард Аткинсън ръководил разкопките на Стоунхедж /1950 до 1964 – притежаващ повече от 2 хил. фотоса на обекта/ правят инспекция, т.е. оглед и анализ на свършената работа по рекунструкцията, реставрацията и „консервацията” на този уж най-древен мегалитен световен паметник! Все пак те са инвеститорите, нали, няма лошо! Но и до ден днешен никой от тях не е казал и дума относно създаването на Стоунхедж като туробект.Тогава, ние какво да си мислим?! Мръсна, долна и печалбалска конспирация,   или загриженост за древните обекти на Англия?! Ние нямаме отговор на тези проблемни въпроси. Но за тези които вярват на казаното от Тв-екрана и написаното в Нета, с умерено чувство за хумор искаме да им покажем една блестящо изпълнена графична карикатура. Наистина смях в залата. Но това е положението!!! Продължавайте да гледате Тв и разни док.Нет публикации. Вярвайте им! Но когато се появи нещо абсолютно противоположно, не проклинайте уфолозите и подообните им изследвачи. Идеята ни е да си създадете, да  формирате собствен критерий за гледане, вярване и анализ на това, което ви предлагат ел-медиите.

ВРАЗУМЯВАЩА РИСУНКА

      За да не пропуспем и нещо още по интересно, за да не пропуснем да  кажем ужасяващо-важното за фалшификатът, предлагаме и още малко илюстрации .

The National Geographic издание на американското Национално географско дружество…..  ето тук има потресаващи фотоси от градежа и ментосването на Стоунхедж. Който иска нека търси, опровергава, оспорва, претендира, натъкмява и дори спекулира, ние ще останем мълчаливи и спокойни. Защото, когато такава мощна, авторитетна и париимаща организация е замесена в скалъпването на тъкъв зловещ сценарий за състаряването на един куп камъни, уж много древния Стоунхедж, това вече е непоносимо. Питаме …ако наистина това световно известно авторитетно издание знае за вече публикуваните фотоси, защо никъде и тикой не опроверга фактологията!? Това е въпросът, не е дали някой си там умел журналист или грамотен компспец е направил манипулации на фотосите!? Къде е обективността!? Или пак и отново ние да я търсим!? Хайде де, стига, писна ни, вие  търсете истината, защото за нас тя е видна, ясна и разбираема. Стоунхедж не е това което ни показват туристброшурите, туристрекламите и туристгидовете.Вижте фотосите и после псувайте! Има какво да научите, проумеете, анализирате и разберете.

Нашето скромно становище е, не е възможно, не е за вярване,че The National Geographic, тази мощна, авторитетна и уж обективно формираща световното географско знание и познание да пропусне новината или да не знае че има хора, които публикуват фотоси с названието на тази организация. Ако наистина те не знаят, добре, грешките се прощават. Но, ако знаят и си затварят очите, това вече намирисва на консирация или всякакви подобни обстоятелства. Не открихме публикация, която да потвърди, че  нещата са о,кей и всичко е опровергано. Тъжна работа, споделят наши съвишленици и приятели. Ние казваме, че ако не беше тъжно, сигурно е много смешно и гавра с консуматорите на информациите на тази американска инфосистема.

Голям, фатален и непростим грях бихме сторили, ако пропуснем да покажем и още няколко фотоса, които не само илюстриат, но сами по себе си носят повече информация отколкото всякакво словестно разяснение.

Идеята ни е  много внимателно да разгледатe фотосите и ако безпристрастно анализирате логиката на видното, убедени сме, че ще разберете идеята ни да покажем точно тези снимки. Защото е пълен абсурд да има  съвременни аерофоснимки  от 1911 и 1920 г. където е показан световния паметник като нещо цялостно, завършено и дори впечатляващо, мащабно и красиво, а в същото време да съществуват други дискредитиращи илюстрации,видни по-долу в повествованието ни.

Защо, кому са нужни тези фокуси-фотоси и илюстрационни еквилибристики!? Забележете, дори ученик в средния ученически курс ще се ошашави  и веднага ще схване кретенизма на поръчителите на подобни смехории. Защото  как е възможно, според гравюрата от 1575 г. да се появи и илюстрация от 1759 г. и също така внушителната картина на Джон Констейбъл  от 1835 г. откъдето е видно, че митичния Стоунхедж е пълна съборетина, един куп големи камъни!? Коя е автентичната информация, на кого да се доверим!?

ГРАВЮРА 1575 Г.

РИСУНКА 1759 Г.

КАРТИНА 1835 Г.

Но, има и още многозначителни  и многовъпросни фотоси от които е видно и че все пак някой съвременни любители на старините и историята са сторили нещо което намирисва на манипулация и спекулация. Защото от фотосите-картини които виждате по долу, възниква кошмарното питане –  що за картина-гравюра е нарисувал някой си Уйлям Стъкли през 1740 г., възможно ли е пак този световен обект да бъде нарисуван-скициран от някой си Чарли Найт през 1845 г. и ако се сравни с предния фотос ще се разбере недоимъка на вярна информация, а пък в същото време като се разгледа картината на някой си художник Търнър, който през 1828 г. ни  е завещал нещо абсолютно различно от днешния актуален паметник Стоунхедж. Тогава защо да не попитаме откъде са получили надежна  информация за родния си мегалит-паметник тези които са започнали преди стотина години да го възтановяват, реконструират, консервират или манипулират и спекулират с грандиозния, но одиозен Стоунхедж?!

РИСУНКА 1740 Г.

РИСУНКА 1845 Г.

КАРТИНА 1828 Г.

      Не само  добре знаем , но и сме убедени, че у нас има хора, предимно младите и не толкова младите , които предпочитат да се доверяват на фотоилюстрациите, ако са автентични и не са фотошопирани. Точно поради това  и ние решихме да предложим такива уж автентични фотографии направени уж през  1867 г. Това е справка от Нета. Дали да вярваме на мрежата не знаем, но отново искаме да поставим не толкова ретоторичното питане – възможно ли е по време, когато се заражда фотографията да бъдат правени подобни фотографии и нали е знайно, че при снимане на такива обекти е важна гледната точка, за да се предаде максимално много информация и как авторите на фотосите са предвидили ,че след стотина и повече години техните снимки ще бъдат изследвани, анализирани и квалифицирани от вещи разбирачи на снимки, фотоси и илюстрации?…Моля, моля, ние само предлагам и илюстрации и категоричния анализ и пастулиране на категоричност в оценките ви е единствено ваше право!

СНИМКА 1867 Г.

ТЕЗИ ПОСЛЕДНИТЕ СНИМКИ, КОЙТО ЖЕЛАЕ ДА НАПРАВИ ПРОВЕРКА ДАЛИ СА ФОТОШОП ИЛИ НЕЩО АВТЕНТИЧНО

        Сума-сумаром и като подобие на заключителни слова относно проблематиката Стоунхедж, няма да се въздържим от няколко яростни, изпълнени със зловеща ненавист към световните археолого-конспиратори, препълнени с язвителни питания и с безукорно желание да разберем , що за дивотия са сторили онези в Албиона!? Оставаме единствено с надеждата, някой прекрасен ден и това да се случи, честни и качествени човеци да публикуват истината за днешния Стоунхедж.

Къде е истината за Стоунхедж?

Защо в Нета няма достоверна, надеждна и заслужаваща доверие информация относно това което ние представихме тук!?

Кой и от кого трябва да потърсим актуална информация за Стоунхедж !?

Докога ще ни правят на маймуни и туристплащачи, щом като Стоунхедж не е това което е, а в същото време на този обект всяка година пристигат посетители от цял свят –  има статистически доказано 1 милион посетители, които пристигат там за да видят нещо , което не е това което е и трябва да бъде, според също толкова подозрителни информатори от преди некове , та до днес.

Истината не е по средата! Вярното нещо за Стоунхедж е скрита  и който успее да разбере правдата, той ще бъде истински изследвач и разконспиратор…на световната лъжа. Ние не знаем кога и кой ще разбере истината, но знаем, че има прекалено много вярващи в „т.н. научни твърдения” и поради това те са и известните ортодоксални скептици, не подлежщи на никакви информационни „лапароскопски интервенции” . Живи и здрави да са и дано житейската история да им покаже и прелее повечко истини към тях относно древностите по света.  Но….да не пречат на автентичните уфоизследователи, които не са подвластни на никакви уж „фактологии” относно древностите по тъжната ни Земя. Нашето завещание към най-младите българи и подобните им по света е , не вярвайте на сладките и захаросани „научни становища и търдения” на хора с титли, сан , пост и власт в медийното простраство когато говорят, пишат и внушават скалъпени, манипулирани и смешни истини, какъвто е случаят с обекта, който ви предложихме да видите..  Нека всички проявят интерес към нашата инциатива, която  обявявяваме в аванс тук в този сайт и всеки който пожелае нека прояви активност и се присъедини кам БУМ-изследвачите! През месец септември тази година БУМ организира в Русе общонароден събор по проблемите на загадките около нас и с нас, в това число и НЛО. Накрая искаме да припомним казаното от Йозеф Гьобелс : „За да се повярва в една лъжа, тя трябва да бъде ужасяваща”! Дали лъжата за английския мегалит е ужасяваща , ваша е последната дума.

БУМ със съдействието на уфологът проф. И. Лазаров

Ето линк за строителството на Стоунхедж: ГАЛЕРИЯ ОТ 108 СНИМКИ!

Последно от ЛЮБОПИТНО

Българин получи една година ЗАТВОР при строг режим и 10 000 лева глоба заради «нарушаване на СОVID мерките» през ПЛАНдемията: Клаус Шваб ПУБЛИЧНО ПРИЗНА, че планира да приложи ПРИНУДИТЕЛНИ блокировки в китайски стил по ЦЕЛИЯ СВЯТ по време на следващата ПЛАНдемия, която той ОЧАКВА да се случи СКОРО (ВИДЕО)

  Мъж получи една година ЗАТВОР заради «нарушаване на СОVID мерките» през ПЛАНдемията   «Присъда от