Събарят Паметника на съветската армия! Мълчи президентът. Мълчи премиерът. Мълчат министрите. Мълчат партийните вождове. Мълчат политиците…

Днес 07.03.2023 г. се проведе заседание на Комисия по образование, култура, наука и културно многообразие при Софийския общински съвет. Взе се решение за премахване на паметника на съветската армия!

Паметникът на съветската армия срещу главата на Българоубиеца.
По същия начин: американски самолети на хартия срещу главата на Българоубиеца.
И КАКВО ОТ ТОВА,
че във Виена и другаде в Европа никой не посяга на паметниците на съветската армия.
Възраждащият се фаш-ъм се превръща в официална държавна и правителствена политика в България.
Започваме със събаряне на паметници.
Изхвърлихме от историята си светлите имена на националните ни герои.
Свидните творби на големите български писатели са нежелани в учебниците на децата ни.
Президентът ни изрече най-позорната реплика в новата история на България- ще управлява държавата ни, както САЩ нареди.
А събарянето на паметници и обезбългаряването са в дневния ред на господарите му от Козяк.
Мълчат политиците ни – кафяводрешковци в помислите и делата си.
Събарят Паметника на съветската армия.
Мълчи президентът.
Мълчи премиерът.
Мълчат министрите.
Мълчат партийните вождове.
Мълчат политиците.
Кафяводрешковци в помислите и делата си.
Гласуването за премахването на Паметника на Съветската армия е прието без гласове „против“. От ВМРО са се въздържали, ей така – за цвят. БСП „демонстративно“ са напуснали.
Утре никой няма да помни демонстративното напускане на БСП. Но в протоколите ще бъде записано, че гласуването е минало без нито един глас „против“.
Защо БСП реши да напусне залата, вместо да гласува против събарянето на Паметника на съветската армия.
Питаме и отговор не чакаме ….
ЗАЩО БСП напусна Комисията по образование и култура, а не гласува против премахването на Паметника на съветската армия ?
Засега БСП е малко над 4-те процента, но с подобна позиция ….. ?!
  • Стела Банкова

Утре съм там в 10:00 – на Паметника. Приятели, много от вас не са съгласни да бъде премахнат Паметникът на съветската армия. Но това няма значение, ако не дойдете и не покажете ясно отношението си – с тялото и гласа си. Никой не го бърка какво мислите, ако мислите ви не се претворяват в действия. Робът е роб, докато негодува тихичко и робува покорно, без да направи нищо. В момента, в който се опълчи, престава да бъде роб. И още нещо: премахването на Паметника е само стъпка към голямата цел – вкарването на България във война. В Европа има над 4000 паметника и мемориала на Съветската армия. България е едно от малкото места, където властта допуска поругаването им. Германия, Австрия, Холандия, Норвегия и дори Съединените щати не само не демонтират тези паметници, а се грижат за тях старателно – почистват ги, засаждат цветя, пазят паметта на загиналите. Пазят историята. Кой маха паметниците? Полша и Украйна. Излиза, че тукашните евроатлантици са решили този път да не взимат пример от цивилизована Западна Европа, а да подражават на питеците от Източна Европа? Дами и господа почитатели на Запада, последно какво сте – евроатлантици или европитеци?

  • Сърнела Воденичарова
Една шепа кресливци взела решение да мести паметника на Съветската армия. Разбирай, да го бутнат. Защото няма кой да се хване на лъжата, че като го демонтират, после ще се намерят пари някой да го монтира отново. Съгласен съм, че българското общество е дълбоко разделено. Но поне до момента е мирно разделено. Опитът да се събори паметникът със сигурност ще наруши това крехко мирно съжителство. И, ако не може да се разчита на разума на едно бъдещо управление, на което бабува чуждо посолство, надявам се поне прокуратурата да си дава сметка за това, колко лесно може да пламне искрата.
  • Богомил Бонев,-бивш МВР-министър

ДОПЪЛНЕНИЕ

Дойдох на паметника на Съветската армия, на обявения днес митинг-протест за опита да бъде премахнат монумента, защото през 1944-45 год. Българската армия участваше във ВСВ в състава на III Украински фронт.
А причината Българската армия да не участва самостоятелно във войната е включването на Царство България през ноември 1940 год. към Тристранния пакт (Германия, Италия и Япония, прикрепеният документ, с четирите восъчни печата е протокола от българското присъединяване към Пакта).
Този паметник е част от българската история и част от моята родова история, защото дядо ми подофицер Иван Иванов Гецов, от Стражица участва в тази фаза на войната в състава Българската армия под командването на същата тази Съветска армия, воювайки от ез. Балатон, в Унгария до Клагенфурт, Австрия, като командир на отделение в единствения разузнавателен взвод на нашата армия, върна се с Орден за храброст и два медала за заслуги, върна се и със скромността, упоритостта и достойнството си възпита нас неговите наследници.
Сега на протеста съм само аз, но следващият път ще съм с децата и внуците си, с брат си с племенниците си, с приятелите ни.
И повярвайте не сме малко, помним и не се отказваме.
А към инициаторите за премахване на монумента – Не ни дразнете, живейте си във вашия свят, нямаме против, но не посягайте на нашия, защото няма да позволим – от българските потомци.
  • Пламен Павлов
ПП „Възраждане“ провали протеста пред Столична община срещу бутането на Паметника на Съветската армия. Слава на Сорос, Врабевски и другите щедри спонсори.
  • Добри Божилов, писател
Не е лъжа, жена му лапа от фондацията на Джордж СоросОтворено общество”, но той иначе щял да ги гони…

ПО ТЕМАТА

Кой одобри изграждането на паметник, на убийците бомбардирали София 1944 г. ? Ще се шокирате!

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Бутат Паметника на Шипка

Последно от БЪЛГАРИЯ

„Който играе – печели/пичели….“

Най-лошата неграмотност е политическата „Най-лошата неграмотност е политическата неграмотност. Политически неграмотният не чува, не говори, не