Съдийка към FCC: „Склонна съм да се произнеса срещу Вас“

По време на устните спорове в понеделник (25 януари) по значителното дело на Children’s Health Defense срещу FCC, съдиите изглеждаха скептични към подкрепата на FCC за собствените си констатации, че мобилните телефони и други свързани устройства не представляват риск за човешкото здраве.

 

Children’s Health Defense проведе пресконференция във вторник по повод устните аргументи в понеделник по делото си срещу Федералната комисия по съобщенията в Апелативния съд на САЩ за окръг Колумбия.

 

Съдиите Карън Хендерсън, Патриша Милет и Робърт Уилкинс седяха в състава на Д.С. Съдия Хендерсън, химически инженер по образование, каза на FCC, „Склонна съм да се произнеса срещу вас.“

 

Съдия Милет последователно настояваше FCC да отговори защо FCC и/или Американската администрация по храните и лекарствата не са прегледали доказателствата за нераковите ефекти на безжичните технологии; защо са адресирали само към мобилните телефони, когато има доказателства за ефекти от различни други устройства и инфраструктура; и защо не са разгледали кумулативните ефекти от хроничната експозиция за много устройства.

 

В края на изслушването комисията нареди на Федералната комисия по съобщенията да подаде допълнителни доказателства, подробно описващи съществуването и състава на двете работни групи на Американската администрация по храните и лекарствата до края на следващия работен ден.

 

Делото на Children’s Health Defense оспорва отказа на FCC да преразгледа своите 25-годишни остарели безжични „здравни насоки“ и да приеме научни, биологично базирани правила за радиочестотните емисии, които адекватно защитават общественото здраве от безжични устройства и инфраструктура, включително 5G. В съдебното заседание вносителите на петицията представят 11 000 страници с доказателства.

 

„Това е значителен случай и е от изключителна важност за защитата на детското здраве“, заяви председателят на Children’s Health Defense Робърт Ф. Кенеди-младши.

 

„Преобладаващите експериментални и човешки доказателства, които FCC игнорира, не оставят съмнение, че безжичните технологии са основен фактор, допринасящ за тази епидемия. FCC показа, че нейният основен интерес е да защити телекомуникационната индустрия и да максимизира нейните печалби. Позицията й, както е изложена в резюмето й и както видяхме днес в съда, е просто незащитима.”

 

Child’s Health Defense и Environmental Health Trust завеждат отделни дела срещу FCC, но подават съвместни доклади. Докато Екологичния здравен тръст е представляван от адвоката Ед Майерс, поради решение на съда, че само един адвокат ще може да участва в устните аргументи, Скот Маккалоу, адвоката на Children’s Health Defense, се аргументира и за двете организации.

 

Източник: Children’s Health Defense
Превод на български – Страничката “Монтагю Кийн”

СВЪРЗАНА ПУБЛИКАЦИЯ

 

Последно от СВЯТ

Виктор Орбан: «Всички глобалисти могат да вървят по дяволите, защото в Тексас дойдох аз!» (ЦЯЛАТА РЕЧ НА БЪЛГАРСКИ+ВИДЕО) Владимир Путин: «Западният глобалистки модел е обречен, всичко се движи в различна посока»

Виктор Орбан говори на Конференцията за консервативно политическо действие CPAC в Далас, Тексас (пълното изявление) (Излиза на

Фейсбук страница