Съдия заплашва да прекрати делото срещу Ружа Игнатова

Окръжният съдия на САЩ, Валери Капрони, насрочи съдебно заседание на 16-ти април за представителство на ищците по иск за дело срещу криптовалутната Понци схема OneCoin, на стойност 4 милиарда долара, за да обоснове защо делото трябва да продължи.

Датата е определена на 10-ти април, след като ищците са пропуснали множество срокове за подаване на последователни месечни отчети.

Водещият ищец пропусна два последователни срока за докладване

 

Адвокатските дружества LLP Levi & Korinsky и Silver Miller ще трябва да обосноват защо делото за 4 милиарда долара срещу OneCoin трябва да продължи, след като водещият ищец Доналд Бердьо отново не изпълни крайния срок на съда за подаване на месечни отчети.

„Водещият ищец е строго предупреждаван, че неспазването на нарежданията на съда занапред може да доведе до санкции“, пише съдия Капрони в отговор на липсващите доклади за март и за април.

„С настоящото се постановява, че водещият ищец трябва да покаже причината не по-късно от 16-ти април 2020 г. Защо това дело не трябва да бъде прекратено?“, заяви съдията.

Бердьо първоначално подаде жалбата срещу OneCoin през май 2019 г.

 

Представителството на ищците трябва да оправдае продължаването на съдебното производството

 

На фона на трудности при обслужването на ответниците по делото, през август 2019 г. съдът реши да продължи делото, при условие че Бердьо предоставя месечни актуализации на писма относно опитите за връчване.

След като се превърна в една от най-широко разпространените предполагаеми измами в историята на криптовалутите, операторът на OneCoin „крипто кралицата“ Ружа Игнатова избяга от дома си в България.

През декември съдията разреши да бъде връчена призовка на OneCoin в офиса му в Дубай, а Игнатова чрез последния ѝ известен имейл адрес.

През февруари представителството на водещия ищец уведоми съда, че OneCoin и Игнатова са получили призовки и че други двама ответници ще отпаднат от делото. Оттогава не е правена кореспонденция със съда.

Осъждането на брата на Ружа беше отложено за юли

 

На 7-ми април съдът отложи присъдата на брата на обвиняемата – Константин Игнатов – до 8-ми юли 2020 г.

Откакто бе арестуван на международното летище в Лос Анджелис през март 2019 г. Игнатов си сътрудничи с органите на реда – признавайки се за виновен през октомври 2019 г.

Игнатов ще бъде изправен пред присъда от до 90 години затвор.

Cryptodnes. BG

Свързани публикации:

В Германия арестувана родна мултимилионерка. Криптовалутата на нашенката – „OneCoin“: мащабна световна измама и перачница. Стои ли някой и кои са зад фамозната дама ?

Балканският Интерпол тихичко редактира оригиналното съобщение за 213519 биткойна конфискувани от българските власти. Вече не са 213 519, а „около 200 000“. И не са „конфискувани“, а са „намерени“..

Жертвите на OneCoin получавала постоянни смъртни заплахи

Синът на Джордж Буш е получил 300,000 долара от OneCoin

Арестуваха брата на Ружа Игнатова

Започва дело срещу адвокат свързан с OneCoin: Братът на Ружа Игнатова съдейства на прокуратурата на САЩ

Братът на Ружа Игнатова се призна за виновен за участието си в OneCoin

Засякоха криптокралицата Ружа Игнатова на модно парти в Букурещ. Издирваната от ФБР българка била с променена външност след пластична операция. Как Ружа Игнатова измами света и след това изчезна

Последно от СВЯТ

Ню Йорк Пост: Педерастите и лесбийките в Америка се удвояват всяко поколение, ако продължим да се движим по тази траектория през 2054 година всички ще бъдат такива (ВИДЕО)

Статията във в-к Ню Йорк Пост: https://nypost.com/2022/05/27/left-wing-critics-says-bill-maher-should-be-canceled-over-lgbtq-comments/ ВИДЕО   ТИЯ ЛИ ЩЕ ВОЮВАТ С РУСИЯ!? ИЛИ ТРАВЕСТИТИТЕ

The Bulgarian Times

The Bulgarian Times

Фейсбук страница