Съдът в Прага отмени заповедта за носене на медицински маски като незаконосъобразна и вредна за здравето на гражданите

 

Д-р Георги Тодоров:

Крайно време е да поосъдим всички, замесени в психоатаките срещу населението ни, както са направили това в Чехия!

Ето част от мотивите на съдията Собол от Чехия:
НЕ на маските в училище.
Съдът в Прага отмени заповедта за носене на медицински маски като незаконосъобразна и вредна за здравето на гражданите
Съдът в Прага отмени мярката, нареждаща носенето на медицински маски (фереджета) от граждани различни от медицински лица.
Съдът отмени регламента, изискващ воалите да се носят публично.
Съдията от Общинския съд в Прага Алеш Сабол заяви, че мярката, издадена от Министерството на здравеопазването за носенето на медицински маски (фереджета) е неоснователна, противоконституционна, и нарушава основните човешки права.
Поради това мярката се отменя на 21 ноември. Присъдата е окончателна.
Градският съд в Прага отмени един от извънредните мерки на Министерството на здравеопазването, което бе издадено на 19 октомври поради увеличаването на броя на „коронавирусните инфекции“ в Чешката република.
Хората бяха задължени да носят медицински , маски и фереджета на обществени места, в офис помещения, в градския транспорт или на автобусните спирки. Защитата на носа и устата също е станала задължителна в колата, ако човек не е шофирал сам или с членове на домакинството си.
IN преценка, публикувано от Общинския съд в Прага на неговата официална страница. Съдия Алеш Сабол постанови, че за мярката липсват конкретни и разбираеми съображения, за които е необходимо да се настоява за носене на маски (фереджета).
„Преди всичко в извънредната мярка напълно липсват причините, поради които ответникът (Министерството на здравеопазването) затегна въведените по-рано мерки и пристъпи към определяне на задължението за носене на маски (фереджета) дори и на открито“, пише Сабол.
Носенето на маски (фереджета ) е отменено на 21 ноември
В решението съдът разкритикува министерството за няколко груби престъпни нарушения на Конституцията.
Според Сабол, например, кабинетът, воден от министър Ян Блатни, не е обяснил
какво предизвиква постоянното, носене на маски. а именно, че се удвоява ефекта, от възникване на остри респираторни заболявания и дори задушаване.
Мярката е абсурдна, тъй като, няма и обосновка защо някои групи не трябва да носят маски, а други да носят. Изключения бяха дадени за децата под две години,
учители в детски градини, спортисти, съдии или административни ръководители.
Съдът също така критикува министерството на здравеопазването, че само постепенно копира по-ранната обосновка в мерките от 19 август. В същото време, съгласно извънредната наредба от август, е било заповядано да се носят маски (фереджета) само в някои сгради и обществен транспорт или влакове. С течение на времето – тъй като
се натъкмяваше статистиката за уж увеличение на коронавирусните инфекции, мерките още по-неоснователно се затегнаха, въпреки, че те са в противоречие с върховния закон, а именно Конституцията, в противоречие са и с хартата за правата на човека и европейската харта за основни човешки права.
„Трябва да се отбележи, че в този контекст здравното министерство не отчита
възможните негативни ефекти от дългосрочното носене на маски (фереджета), например по време на работно време или по време на училищни уроци, което може да доведе до хипоксия на мозъка следствие на недостиг на кислород, който маската възпрепятства да влезе в белите дробове. Освен това маската пречи и на въглеродния двуокис, да излезе напълно от белите дробове, и вместо да излезе той се връща обратно в тях, като предизвиква задушаване и отравяне на организма“, добави Сабол.
Според съда на разположение на министерството са няколко обслужващи организации – Държавният институт по обществено здраве или Институтът по здравна информация и статистика. Следователно, според Сабол, министерството винаги трябва да преценява какви мерки ще предприеме в това отношение, винаги, след като са проведени конкретните изпитания в лабораторна среда , а такива не са правени.
„Носенето на маски е правен абсурд и необмислен произвол спрямо здравето на гражданите, като по този начин, министерството на здравеопазването извършва престъпление, като умишлено застрашава здравето на гражданите“, каза още Сабол.

Тук е цялото съобщение: 

Czech Court Cancels Mandatory Face Mask Rule; Ministry Has One Week to Fix Mistakes

ПО ТЕМАТА

Съд в Германия: Коронамерките са противоконституционни! (СЪДЕБНО РЕШЕНИЕ)

Как се обжалва акт за маска

 

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

За маските и учителите (ДА СИ ЗНАЯТ)

Световната здравна организация: Здравите не трябва да носят маски!

Американският лекар д-р Колдуел: Маските предизвикват рак

Резултатът от проба, взета от вътрешната страна на маска след 20-минутната и употреба

Резултатът от проба, взета от вътрешната страна на маска след 20-минутната и употреба

Маските са особено опасни за деца! Какви болести възникват от носенето на маски

Дете се задуши и умря в автобус пътувайки 40 мин. с маска!

С това ВИДЕО! Няма да е никак лошо да започват всеки ден малоумните погребални сводки на уродите от т.нар. НОЩ (ВИДЕО)

Японско проучване: Маските имат НУЛЕВ ефект срещу СОVID-19 (ОБНОВЕНА) Носенето на маски води до увеличено разпространение на СОVID, сочи анализ на данните в САЩ

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Маската като метод за подчиняване

Роби и господари

 

Последно от СВЯТ

Войната в Украйна – кървав заговор срещу славяните: Крим, Хабад-Любавич, Небесен Йерусалим, Юдейски Преврат 2014, Хабад и Путин, Предателство в Кремъл, Постановъчна война. Операция „Z“ (Zion/ Цион)

Крим Днес предаването на Крим от РСФСР в състава на Украинска ССР през 1954 г. мнозина

The Bulgarian Times

Фейсбук страница