С пари на Пентагона в света са създадени около 200 военни лаборатории, включително и в страни от бившия Съветски съюз 

Според агенцията „Спутник“ САЩ са създали над 200 биологически лаборатории в целия свят, включително в Украйна, Грузия, Армения, Казахстан, Афганистан и др. Този факт сериозно безпокои населението на съответните държави и съседните им страни. Руското външно министерство предполага, че в тези лаборатории се водят дейности по създаването и модифицирането на различни причинители на опасни заболявания, включително и за военни цели.

В Казахстан се разпространява неизвестна инфекция, която е по-опасна от ковид-19 и леталността й по-висока, отколкото смъртността при коронавируса. Министерството на здравеопазването в Казахстан и различни организации провеждат сравнителни изследвания и не могат да определят природата на вируса, който предизвиква пневмонии.

Президентът на страната Касим-Жормат Токаев заяви, че е нужно ситуацията с пневмонията да бъде призната за извънредна. Министърът на здравеопазването Алексей Цой уточни, че в първите шест месеца на 2020 г. в Казахстан са регистрирани 98 546 случая на пневмония. В сравнение с миналата година този показател се е увеличил с 55,4%.

Местни лекари го смятат за нов тип коронавирус. Друга група лекари, смятат, че инфекцията не е предизвикана от този вирус.

В Алма Ата е изградена Централната референс-лаборатория, построена и работеща с пари на военното министерство на САЩ. Строителството на лабораторията започва през 2010 г. с американски средства. Щатите по-рано заявили, че ще изградят в този град най-голямата биологическа лаборатория в Централна Азия, „чиято функция се заключава в изследване на много опасни вируси“.

На 11 юли на киргизстанския сайт «Stanradar» е публикувана статия, в която пише, че Щатите са реалният собственик на лабораторията в Алма Ата. Една от задачите на лабораторията е да събира данни за ДНК на местното население, на животни и растения и причинители на опасни заболявания. Според статията Казахстан е удобен полигон за изпитания и опити над хора, над селскостопански и диви животни. И то до границите с Русия, Китай, Киргизстан и Узбекистан. Много опасни заболявания могат да проникнат в тези страни, особено в случай на тяхното съзнателно или „случайно“ разпространение.

По времето на пандемията от коронавирус населението в Казахстан беше разтревожено още повече заради работата на американската лаборатория. Построяването на биологически обекти с пари на Пентагона е сериозен геополитически проблем, смятат експерти и политици в Казахстан и Русия.

Превод: издателство PACПEP

Последно от СВЯТ

Войната в Украйна – кървав заговор срещу славяните: Крим, Хабад-Любавич, Небесен Йерусалим, Юдейски Преврат 2014, Хабад и Путин, Предателство в Кремъл, Постановъчна война. Операция „Z“ (Zion/ Цион)

Крим Днес предаването на Крим от РСФСР в състава на Украинска ССР през 1954 г. мнозина

The Bulgarian Times

Фейсбук страница