Тази реч на президента Кенеди прозвуча само няколко месеца след встъпването му в длъжност

Тази реч на президента Кенеди прозвуча само няколко месеца след встъпването му в длъжност и няколко месеца преди раждането на Барак Обама – на 27 април 1961 г. Това озадачава историци, автори на речи и политици в продължение на десетилетия.

Кенеди явно знаеше нещо и искаше да го предаде на обществеността през 1961 г. Тази реч не е само за „тайни общества“, а за „монолитна и безмилостна конспирация“ срещу човечеството.

Мнозина смятат, че това изявление разкрива това, което се случва момента.

„Дами и господа:

Самата дума „секретност“ противоречи на свободното и отворено общество; и НИЕ КАТО НАРОД – ИСТОРИЧЕСКИ И ПО СЪЩЕСТВО – СМЕ В ОПОЗИЦИЯ СРЕЩУ ТАЙНИ ОБЩЕСТВА, ТАЙНИ ЗАПОВЕДИ И ЗАКРИТИ СЪБРАНИЯ. ОТДАВНА РЕШИХМЕ, ЧЕ ОПАСНОСТИТЕ ОТ НЕОПРАВДАНО И НЕЗАКОННО ЗАДЪРЖАНЕ НА РЕЛЕВАНТНИ ФАКТИ ДАЛЕЧ НАДХВЪРЛЯТ ОПАСНОСТИТЕ, КОИТО ТЕ ЦИТИРАТ, ЗА ДА ГО ОПРАВДАЯТ. ДОРИ ДНЕС ИМА СМИСЪЛ В ПРОТИВОПОСТАВЯНЕТО НА УГРОЗАТА, КОЯТО ПРЕДСТАВЛЯВАТ ТАЙНИТЕ ОБЩЕСТВА, ПОСРЕДСТВОМ КОПИРАНЕТО НА ТЕХНИ ПРОИЗВОЛНИ ОГРАНИЧЕНИЯ. ДОРИ ДНЕС ИМА СМИСЪЛ ДА ГАРАНТИРАМЕ ОЦЕЛЯВАНЕТО НА НАШАТА НАЦИЯ, АКО НАШИТЕ ТРАДИЦИИ НЕ ОЦЕЛЕЯТ С ТЯХ. И ИМА МНОГО СЕРИОЗНА ОПАСНОСТ, КОЯТО СЕ НУЖДАЕ ОТ ПУБЛИЧНОСТ – ТЯ Е В ПОВИШАВАНЕТО МЕРКИТЕ ПО БЕЗОПАСНОСТТА, КОИТО ЩЕ БЪДАТ ИЗПОЛЗВАНИ ОТ ОНЕЗИ, КОИТО ИСКАТ ДА РАЗШИРЯТ ЗНАЧЕНИЕТО Ѝ ДО ГРАНИЦИТЕ НА ОФИЦИАЛНА ЦЕНЗУРА И ПОТИСКАНЕ. Това е нещо, което няма да позволя да расте (да се разширява, увеличава), то е под моя контрол. И никой служител в моята администрация, висш или нисък, цивилен или военен, не трябва да тълкува думите ми тази вечер като оправдание за цензура на новините, за потискане на дисиденти, за скриване на грешките ни или за скриване на факти от пресата и обществеността, които заслужават да знаем.

СБЛЪСКВАМЕ СЕ ПО СВЕТА С МОНОЛИТЕН И БЕЗМИЛОСТЕН ТАЕН ЗАГОВОР, КОЙТО РАЗЧИТА ПРЕДИМНО НА СКРИТИ СРЕДСТВА ЗА РАЗШИРЯВАНЕ НА СВОЯТА СФЕРА НА ВЛИЯНИЕ – НА ПРОНИКВАНЕ ВМЕСТО НА НАШЕСТВИЕ, НА СВАЛЯНЕ ВМЕСТО ИЗБОРИ, НА СПЛАШВАНЕ ВМЕСТО СВОБОДЕН ИЗБОР, НА НОЩНИТЕ ТЕРОРИСТИ ВМЕСТО АРМИЯТА НА ДЕНЯ. ТОВА Е СИСТЕМА, КОЯТО Е НАЕЛА ОГРОМЕН БРОЙ ХОРА И МНОГО ГОЛЕМИ МАТЕРИАЛНИ РЕСУРСИ В ИЗГРАЖДАНЕТО НА ТЯСНО СВЪРЗАНА, ВИСОКОЕФЕКТИВНА МАШИНА, КОЯТО ИЗВЪРШВА ВОЕННИ, ДИПЛОМАТИЧЕСКИ, РАЗУЗНАВАТЕЛНИ, ИКОНОМИЧЕСКИ, НАУЧНИ И ПОЛИТИЧЕСКИ ОПЕРАЦИИ.

ТЕЗИ ПРИГОТОВЛЕНИЯ СА СКРИТИ, НЕ СЕ ОПОВЕСТЯВАТ ПУБЛИЧНО. ТЕХНИТЕ ГРЕШКИ СЕ ПОГРЕБВАТ, А НЕ УКРАСЯВАТ ЗАГЛАВИЯТА. ТЕХНИТЕ ДИСИДЕНТИ ПАЗЯТ МЪЛЧАНИЯ, А НЕ СЕ ЗАНИМАВАТ С ВЪЗХВАЛА. ВЪПРОСИ ЗА ПАРИЧНИ РАЗХОДИ НЕ СЕ ЗАДАВАТ, СЛУХОВЕ НЕ СЕ ПУБЛИКУВАТ, ТАЙНИ НЕ СЕ РАЗКРИВАТ…

… Не президентът трябва да се страхува от изпитващия поглед на обществеността върху неговите програми. От този изпитващи поглед идва разбирането и от това разбиране произтича подкрепа или противопоставяне. И двете са необходими. Не искам вашите вестници да подкрепят администрацията, но моля за вашата помощ в огромната задача да информира и предупреждава американския народ. Що се отнася до мен, аз имам пълно доверие в реакцията и лоялността на нашите граждани, когато те са напълно информирани.

Не само не мога да потисна противоречието сред вашите читатели – приветствам го. Тази администрация възнамерява да бъде безпристрастна към своите грешки; както веднъж каза един мъдър човек: „Грешката не става грешка, докато не отхвърлите поправката й“. Възнамеряваме да поемем пълната отговорност за грешките си; и очакваме да ни ги посочите, когато ги загубим от поглед.

Без дискусия, без критика нито администрацията, нито страната могат да успеят – и републиката не може да оцелее. Ето защо атинският законодател Солон отсъди, че е престъпление за всеки гражданин да избягва публичните спорове. И затова нашата преса беше защитена от Първата поправка – единствената дейност в Америка, специално защитена от Конституцията – главно не да забавлява и весели, не да подчертава тривиалното и сантименталното, не просто да „дава на публиката това, което иска“ – но да информираме, събуждаме, отразяваме, декларираме нашите опасности и възможности, да показваме нашите кризи и нашия избор да водим, насочваме, възпитаваме и понякога дори раздвижваме общественото мнение.

Това означава още и по-широк обхват на действие и анализ на международните новини – не е толкова далеч, то е редом до нас. Това означава по-голям фокус върху подобряването на разбирането на новините. И това в крайна сметка означава, че правителствата на всички нива трябва да поемат ангажимент да ви предоставят цялата информация, която можете да получите извън тесните граници на националната сигурност – и ние възнамеряваме да го направим.

Също така и за печатната преса – за този, който води записи на делата на човек, за пазителя на неговата съвест (съзнание), куриера на неговите новини – че търсим сила и помощ и сме сигурни, че с ваша помощ човек ще бъде такъв, за какъвто е бил роден да бъде: свободен и независим.“

  • Суверенитет

ОТ КОМЕНТАРИТЕ 

Н.Г.: «То се знае кой го е убил. Кой контролира света – няколко еврейски фамилии… »

Л.Б.: «Кенеди е имал намерение да изолира Федералния Резерв от печатането на доларите и като национална банка …Има съмнения , че това е причина за разстрела , но не се коментира…»

П.С.: «Не е имал намерение – направо го е почнал още лятото на 1963 (4 юни 1963 изп заповед 11110 exec order 11110, с която се връща върховността на държавата при печатането на пари) с пускането на 2 и 5 доларовата банкнота, на която пише UNITED STATES NOTE, а не FEDERAL RESERVE NOTE, и е била обезпечена със сребро. На 22 Ноември 1963 обаче (месец и нещо преди пускане в обръщение на 10 доларова US банкнота и само 5 месеца след издаването на заповед 11110 ) всичко свършва…. Почти 4 милиарда нови JFK долари са иззети, банкнотите от 10 и 20 долара са напечатани, но никога не са видяли бял свят…»

С.Д.: «Това е само една от причините»

БНБ – Българска Народна Банка е “частна фирма“ (списък на притежаваните от Ротшилд Централни банки по целия свят)

ПО ТЕМАТА 

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

ЛЮБОПИТНО

Дж. Ф. Кенеди-младши (Q СНИМКА + ВИДЕО)

Последно от ЛЮБОПИТНО

Да, пътниците на инжектираните пилоти са застрашени! Предстоят съдебни искове срещу Федералната авиационна администрация, Федералните агенции и авиокомпаниите (УВРЕДЕНИ ОТ ЕКСПЕРИМЕНТАЛНИТЕ ИНЖЕКЦИОННИ ТЕЧНОСТИ ЗА «СОVID» ПИЛОТИ ГОВОРЯТ ОТКРИТО)

Увредени от “ваксини“те за СОVID пилоти, говорят открито В интервюта за The Defender пилотите, пострадали от

Фейсбук страница

The Bulgarian Times