Тайната история на коронавирусното биооръжие

Визуализацията по-долу “Тайната история на биооръжието коронавирус” се основава на ексклузивния доклад на GreatGameIndia “Биооръжието коронавирус – Как Китай открадна коронавируса от Канада и го превърна в оръжие”

Пробата на Саудитския ТОРС

На 13 юни 2012 г. 60-годишен саудитски мъж е приет в частна болница в Джида, Саудитска Арабия, със 7-дневна анамнеза за треска, кашлица, отхрачване и задух. Той няма дългосрочна анамнеза за сърдечно-белодробно или бъбречно заболяване, не приема дългосрочни лекарства и не е пушач.

(за по-добър преглед и прочит кликнете с мишката върху снимката)

Канадската лаборатория

На 4 май 2013 г., проба от този Саудитски ТОРС (известен още като нов коронавирус) от първия заразен саудитски пациент пристига в Националната микробиологична лаборатория (НМЛ) в Уинипег, Канада, чрез Рон Фушиер от Медицинския център „Erasmus“ в Ротердам, Холандия, който секвентира пробата от вируса.

Китайски биологичен шпионаж

През март 2019 г. при мистериозно събитие пратка с изключително вирулентни вируси от НМЛ в Канада се озова в Китай. Събитието предизвика голям скандал сред експерти по биологично оръжие, които питат защо Канада изпраща смъртоносни вируси на Китай.

Четири месеца по-късно през юли 2019 г. група китайски вирусолози са изгонени от тази канадска лаборатория – единствената от ниво 4, оборудвана за справяне с най-смъртоносните болести в света и в която се изследва пробата на коронавируса от първия саудитски пациент.

Xiangguo Qiu

Д-р Xiangguo Qiu е омъжена за друг китайски учен, д-р Keding Chen – двойката е отговорна за проникването в канадската НМЛ, като много китайски агенти са се  представяли за студенти от редица китайски научни институции, пряко свързани с Китайската програма за биологична война.

Д-р Xiangguo Qiu е направила най-малко пет пътувания до Националната лаборатория за биобезопасност в Ухан, намираща се само на 20 мили от пазара за морски дарове в Хунан, където е епицентърът на огнището.

Сега в ход е канадско разследване и остават въпроси дали са се извършвали предишни доставки на други вируси или други основни препарати в Китай в периода от 2006 г. до 2018 г. по един или друг начин.

Убийството на Франк Плъмър

Междувременно, в много странен обрат на събитията, известният учен Франк Плъмър, получил пробата на Саудитския коронавирус и работещ върху ваксината срещу коронавирус (ХИВ) в канадската лаборатория, базирана в Уинипег, откъдето вирусът беше контрабандиран от китайски агенти, е починал при мистериозни обстоятелства в Нигерия.

Учени или шпиони

Планът за хиляди таланти, или Програмата за хиляди таланти, е създаден през 2008 г. от централното правителство на Китай, за да признае и наеме водещи международни експерти в областта на научните изследвания, иновациите и предприемачеството – с други думи за кражба на западни технологии.

Биотехнологично оръжие

Китайската национална стратегия за военно-граждански синтез изтъкна биологията като приоритет и че Народоосвободителната армия може да бъде начело на разширяването и използването на тези знания. Интересът на китайските военни към биологията като нова военна област се ръководи от стратези, които говорят за потенциални „генетични оръжия“ и възможността за „безкръвна победа“.

Източник: Zero Hedge

ПО ТЕМАТА

Последно от ЛЮБОПИТНО

The Bulgarian Times

The Bulgarian Times

Фейсбук страница