Тръмп: „Време е за мир и спокойствие“, 25-тата поправка е „нулев риск“

Президентът Доналд Тръмп заяви, че кампанията за натиск върху кабинета на Тръмп да се позове на 25-ата поправка ще се провали, като добави, че след протестите от миналата седмица и насилието в Капитолия в САЩ, „сега е моментът нашата нация да се излекува“.

„Време е за мир и спокойствие“, добави Тръмп, като каза, че зачитането на правоприлагането е част от „агендата на MAGA“.

През изминалата седмица критиците заявиха, че Тръмп е подбуждал към насилие по време на речта си пред привърженици край Капитолия, въпреки че той е поискал от своите привърженици да протестират мирно.

Това е подтикнато от призиви на демократите да се позоват на 25-та поправка от Конституцията и в същото време демократите от Камарата представят параграфи за импийчмънт по неговата реч. Големите технологични компании, включително Twitter, Facebook и Google, спряха акаунтите на Тръмп.

„Свободното слово е под атака, както никога досега. 25-ата поправка е с нулев риск за мен, но ще се върне, за да преследва Джо Байдън и администрацията му“, отбеляза президентът пред репортери в Тексас – първият път, когато адресира натиска върху членовете на неговия кабинет да се позоват на 25-та поправка, което би се нуждаело от подкрепата на вицепрезидента Майк Пенс и поне половината от кабинета му.

„Както се казва, бъдете внимателни какво си пожелавате“, каза Тръмп, може би позовавайки се на идеята, че демократите могат да се позоват на 25-та поправка за отстраняване на новоизбрания президент Джо Байдън, за да привлекат избраната за вицепрезидент Камала Харис.

И Камала Харис се оказа мъж (ВИДЕО)

Някои консерватори твърдят, че планът на демократите през цялото време е да използва поправката, за да постави Харис, сенатор от Калифорния, за президент, тъй като Байдън – на 78-годишна възраст – може да бъде най-старият мъж, който някога е ставал президент.

Председателят на камарата Нанси Пелоси (Калифорния) каза пред „60 минути“, че подкрепя Пенс, позовавайки се на поправката.

„Аз харесвам 25-тата поправка, защото тя се отървава от него. Той е извън офиса. Но в Конгреса има силна подкрепа за импийчмънт на президента за втори път“, каза калифорнийската демократка.

Камарата може да гласува за импийчмънт тази седмица, след като бяха въведени параграфите, въпреки че лидерът на мнозинството в Сената Мич Макконъл (републиканец) заяви, че камарата му няма да го разглежда до 19 януари, което е един ден преди Деня на встъпването в длъжност.

По-рано през деня, преди да замине за Тексас, президентът се обърна към цензурата от социалните медийни платформи.

„Хората смятаха, че това, което казах, е напълно подходящо и ако погледнете казаното от други хора, политици на високо ниво, за безредиците през лятото, ужасните бунтове в Портланд и Сиатъл и на различни други места, това беше истинският проблем“, каза Тръмп за обръщението си на 6 януари и добави, че технологичните компании, които изтриват акаунти или съдържание, което те считат за политически чувствително, ще се провалят.

Източник: The Epoch Times
Превод на български – Страничката „Монтагю Кийн“

Последно от СВЯТ

Войната в Украйна – кървав заговор срещу славяните: Крим, Хабад-Любавич, Небесен Йерусалим, Юдейски Преврат 2014, Хабад и Путин, Предателство в Кремъл, Постановъчна война. Операция „Z“ (Zion/ Цион)

Крим Днес предаването на Крим от РСФСР в състава на Украинска ССР през 1954 г. мнозина

The Bulgarian Times

Фейсбук страница