Тръмп иска лична среща с Путин преди изборите в САЩ

Американският президент Доналд Тръмп е изявил желание за лична среща с руския си колега Владимир Путин преди изборите в САЩ през ноември, съобщи NBC News, позовавайки се на свои източници в Белия дом.

Според тях, администрацията на Тръмп обмисля няколко варианта за местата и датите на срещата на върха, включително през септември в Ню Йорк. Целта на такава среща, според американската администрация, е да бъде съобщено за постигнат съществен напредък в разработването на споразумение за контрол на ядрените оръжия, съобщава NBC.
Според източниците на телевизионния канал, това би позволило на Тръмп да демонстрира в навечерието на изборите, че е в състояние да договаря важни споразумения.

За 16 август във Виена е насрочен пореден кръг преговори по въпросите на стратегическата стабилност между зам.-министъра на външните работи на Русия Сергей Рябков и специалния пратеник на САЩ за контрол на оръжията Маршал Билингсли.

Последно от СВЯТ

Медведев нарече Байдън рептил

  Медведев нарече Байдън, Зеленски и още четирима западни политици рептилоиди Дмитрий Медведев е бивш президент и министър-председател, а