Тръмп прави собствена партия

Бившият американски президент Доналд Тръмп се е консултирал с хора от своя екип дали да започне изграждането на нова партия. Според WSJ тя ще се нарича „Национална партия“. В своето последно видеообръщение бившият държавен глава заяви: „Нашето движение е все още в началото.“

Повече от очевидно е, че Тръмп не намира подкрепа в цялата Републиканска партия. На иногурацията на Джо Байдън присъстваха неговият вицепрезидент Майк Пенс, лидерът на републиканците в Сената Мич Макконъл /който публично обвини Тръмп в подстрекателство за атаката срещу Конгреса на 6 януари/ и бившият президент Джордж Буш. В комитета за организирането на иногурацията на Джо Байдън имаше законодатели, както от Демократическата, така и от Републиканската партия.

Едва ли лидерите на републиканците биха посрещнали с ентусиазъм намерението на Тръмп. Ще е интересна позицията на Майк Пенс, Майк Помпео и Тед Круз, които се надяваха, след оттеглянето си от Белия дом, да получат подкрепата на Тръмп в бъдещите номинации на републиканците за изборите през 2024 г. В много голяма степен, политическото бъдеще на Доналд Тръмп ще се реши от втория импийчмънт срещу него, който продължава да тече, дори след напускането на Белия дом.

За Доналд Тръмп гласуваха 74 милиона гласоподаватели. Това представлява с 11 милиона повече, от колкото през 2016 г., когато той спечели изборите. За победителя през 2020 г. Джо Байдън гласуваха 81 милиона. Според направени социологически изследвания след загубата на изборите, 77% от републиканците продължават да вярват на Тръмп. Не е ясно дали те биха го подкрепили, ако се кандидатира от името на друга партия. Според статистиката до този момент кандидатите от „трета партия“ в американските избори са печелили средно около 5%. Повечето им успехи са през 19-ти век, когато все още двупартийната републиканско-демократическа не е така устойчива.

  • The Foreign Insider

Последно от СВЯТ

ВИДЕО на деня

    Как Бил Гейтс спонсорира разработката на коронавируса   Кой е Бил Гейтс (ВИДЕА-БГ СУБ)

The Bulgarian Times

Фейсбук страница

Фейсбук група

The Bulgarian Times