Тръмп спечели 2/3 от изборните дела

Твърдението, често повтаряно от масовите медии, модераторите на съдържание в социалните медии и факт-чекърсите, че съдебните дела, подадени от кампанията на президента Доналд Тръмп и републиканците, са били отхвърлени от съдилищата, е невярно, според нов анализ.

 

Джордж Сорос и Бил Гейтс финансират факт-чекърсите на Фейсбук

От 22 дела, които са били разгледани от съдилищата и е било взето решение по същество, Тръмп и републиканците са надделели в 15, според гражданския журналист Джон Дроз младши, физик и защитник на околната среда в Морехед Сити, Северна Каролина.

Това означава, че Тръмп е спечелил две трети от делата, напълно разгледани от съдилищата.

Дроз и екип от доброволци изследват съдебните дела и правните подробности, за да проследят 81 дела, заведени във връзка с президентските избори на 3 ноември 2020 г. Делата бяха проследени в публично достъпната електронна таблица на Дроз, която беше актуална към 6 февруари ( 2020 Presidential Election Lawsuits Related to Election Integrity ).

От 81 дела 11 са оттеглени или консолидирани, а 23 са отхвърлени поради липса на процесуална легитимация или на друго основание. Както кохортата от 11, така и от 23 не бива да се счита за „победа или загуба за нито една от страните“, казва Дроз, защото те „нямат нищо общо с делото по същество“.

Така остават 47 случая. От тези 47, 22 са финализирани, след като съдът изслуша аргументите, обмисли доказателствата и след това се произнесе.

От тези 22 Тръмп или републиканците са спечелили 15 и са загубили 7, според анализа.

Така остават 25 съдебни дела, които все още не са окончателно приключили.

Това означава, че Тръмп и републиканците „спечелиха мнозинството от изборните съдебни дела изцяло изслушани и след това решени по същество!“, каза Дроз в изявление. „Това ли съобщават мейнстрийм медиите?“

Сред законните победи за републиканците бяха:

> РНК срещу Милър, в съдилищата на Айова, дело, в което Републиканският национален комитет (РНК) спечели съдебно разпореждане за отсъстващи заявления за гласуване (Related Election Litigation Tracker).

> РНК срещу Гил, в съдилищата на Айова, в която кампанията на Тръмп спечели заповед, възпрепятстваща служител на окръга да разпространява и приема подписани формуляри, съдържащи предварително отпечатана информация (Related Election Litigation Tracker).

> Тръмп за президент срещу Буквар (Boockvar), в съдилищата на Пенсилвания, в която кампанията на Тръмп получи заповед за преброяване на пощенски и отсъстващи бюлетини, където избирателите имаха право да предоставят доказателство за самоличност дни след деня на изборите (Related Election Litigation Tracker).

Дроз отбеляза, че само три дела са насочени към неточности на машините за гласуване.

„Едно от тях беше отхвърлено (поради юрисдикция), другото беше постановено срещу (макар че не беше предоставено откритие), а третото все още е отворено (откритието беше предоставено).“

„Вероятното обяснение за толкова малко случаи в тези две области е, че законното доказване на измами или манипулации с машините за гласуване са много трудоемки процеси, които изискват значителна разследваща работа и документация. Просто нямаше достатъчно време да бъде направено преди ключовите моменти в процеса (като Избирателния колеж).“

„Нашето мнение е, че обществеността трябва да бъде много по-добре образована по отношение на въпроса за почтеността на изборите – и по-точно разбирането на съдебния компонент е ключова част от това“, написа Дроз, обяснявайки целта на своя доклад.

Превод на български – Страничката „Монтагю Кийн“
Източник: The Epoch Times

Върховният съд ще разгледа исковете, оспорващи изборите през 2020 г. през февруари

 

ПО ТЕМАТА

Байдън: Изградихме най-голямата и всеобхватна организация за изборни измами в историята на американската политика (ВИДЕО – БГ СУБ) ОБНОВЕНА

 

ДОКЛАД: „Дарения от „тъмни пари“ помогнаха на Байдън „да спечели“ Белия дом“

 

Джо Байдън финансиран от Бил Гейтс и Ротшилд

 

Изненада?! Бил Гейтс стои и зад Smartmatic, – софтуерът манипулирал изборите в САЩ!

 

Изненадани няма! Сорос назначи мениджъра на Smartmatics за шеф на “ Отворено общество“

 

Контролавирусът – част от пъзела The Great Reset (ВИДЕА-БГ СУБ)

 

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

«Падането на Кабала» | «The Fall of the Cabal» (ФИЛМ – СЪС СУБТИТРИ НА БЪЛГАРСКИ)

 

САЩ под чуждестранно управление – ода на Доналд Тръмп за Корпорацията

 

«Падането на Кабала» | «The Fall of the Cabal» (ФИЛМ – СЪС СУБТИТРИ НА БЪЛГАРСКИ)

 

Доналд Тръмп: «Джо, нали знаеш, че спечелих»

 

Последно от СВЯТ